GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #20 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Bojan Petrović, Voja Gašić
Da li je vreme da menjate monitor? Ako je odgovor potvrdan, Bojan Petrović, Voja Gašić i Aleksandar Šušnjar će vam pomoći da izaberete pravi model: detaljno su testirali praktično sve što može da se kupi na našim prostorima...  «pročitajte više»
- PC #20 (Januar 1997)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Branko Nikitović
Da li se bliži vreme kada ćemo kvalitetno odštampanom materijalu dodati i boje? Branko Nikitović je testirao HP-ov i QMS-ov kolor laserski štampač.
nopreview
Darko Staničić
Darko Staničić je isprobao CorelDRAW! 7 i opisuje prve utiske... novosti koje dolaze su, po svemu sudeći, dovoljne da zaboravite na sve probleme.
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
64-bitni Windows
Sava Zdravković
Tek smo prešli na 32-bitni softver, a već je vreme da se ide dalje - Sava Zdravković najavljuje 64-bitni NT.
nopreview
Vesti
Milan Bašić
nopreview
Organizovani haos Comdex-a
Jelena Rupnik
Jelena Rupnik posetila je jesenji Comdex, najveći računarski sajam koji je održan od 18. do 22. novembra u Las Vegasu.
nopreview
Više od Jave
Zoran Kehler
Zoran Kehler se javlja iz Vašingtona, sa zanimljivim vestima o kompaniji Marimba, koju su osnovali tvorci jezika Java, zatim informacijama o Internetu, Microsoft-u, mrežnim računarima...
nopreview
Studije u Americi
Zoran Budimlić
Iskustva Zorana Budimlića će vam pomoći će vam ako se odlučite za postdiplomske studije u Americi.
nopreview
Stigao je MMX
Majkl Mijatović
Za jedne je MMX korak napred u procesorskoj arhitekturi, za druge Intel-ova šarena laža... Do sada smo morali da verujemo jednima ili drugima, a sada može da se zaključuje i na osnovu testova koje je izvršio Majkl Mijatović.
nopreview
Kućni kontrolni centar
Aleksandar Veljković
Packard Bell računar izgleda sasvim drugačije od svega što smo do sada videli... Aleksandar Veljković je proverio šta je u ovoj neobičnoj kutiji.
nopreview
Multimedija za poneti
Aleksandar Veljković
Doskora je bilo nezamislivo porediti notebook i desktop računare, a danas se čitava multimedija može zapakovati u minijaturno kućište... Aleksandar Veljković predstavlja modele firmi Compaq i DTK.
nopreview
56600 bita u sekundu
Rastko Maglić
Može li se i bez ISDN-a preći granica od 33600 bita u sekundi? Rastko Maglić predstavlja novu US Robotics tehnologiju x2...
nopreview
U pravcu ISDN-a
Dejan Foro
Kada modemi postanu prespori, pomišlja se na ISDN. Dejan Foro predstavlja ovu tehnologiju.
nopreview
Statično i pokretno
Nenad Veljković, Voja Gašić
Video dolazi i na vaše monitore... dočekajte ga koristeći dodatke koje predstavljaju Nenad Veljković i Voja Gašić.
nopreview
Hardverski hakeri
Bojan Petrović
Svi proizvođači grafičkih kartica se trude da što češće izbace nove i brže modele, ali neki u pauzama rade i na drajverima... Bojan Petrović je istražio neobične metode kojima se služe.
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Voja Gašić i njegovi saradnici ovoga meseca su isprobali prvi CD-ROM uređaj dvanaestostruke brzine, daljinski upravljač za računar, Panasonic laserski štampač neobičnog oblika, čitač bar koda...
nopreview
Microsoft Word 97
Ana Mijušković
Ana Mijušković je detaljno testirala verziju 97 najpopularnijeg tekst procesora na svetu, Microsoft Word-a.
nopreview
Sa tri na četiri
Darko Staničić
I pored skoka verzije, Photoshop 4.0 ne donosi ništa revolucionarno novo. Ipak, rad sa njim je olakšan, a Darko Staničić piše i o sitnicama koje je jedva dočekao...
nopreview
Novelovi aduti
Vlada Ćalić
Vlada Ćalić prestavlja kompletnu ponudu firme Novell na polju mrežnih operativnih sistema.
nopreview
Vizuelna lisica
Milan Bašić
Prvi utisci Milana Bašića o novog verziji Microsoft-ove baze podataka namenjene programerima, Visual FoxPro 5.
nopreview
Privreda na disketama
Duško Savić
Kome ponuditi i prodati to što ste napravili? U pomoć stiže Infotel, elektronska baza od preko 40.000 preduzeća koju predstavlja Duško Savić.
nopreview
YU slova na Internetu
Dragan Sretenović
Dragan Sretenović vam pomaže da rešite problem koji, bumom Interneta, prestaje da bude lokalni: kako da vaše Web strane sadrže YU slova koja će i drugi videti?
nopreview
Usađeni u Warp
Vladimir Ilić
Svakako ste čuli za termin OpenDoc - Vladimir Ilić će vam pomoći da naučite o čemu se tačno radi.
nopreview
Bubolovac bez premca
Vladimir Klisić
BoundsChecker je, kaže Vladimir Klisić, sjajna dopuna Visual C++ okruženju, koja će povećati efikasnost Microsoft-ovog debagera.
nopreview
Komercijalni Unix
Pavle Peković
Od početka osamdesetih, kada je kupila odbačeni Microsoft-ov Xenix, firma SCO je obavezno ime kada se govori o Unix-u na PC-ju. Pavle Peković predstavlja njihov novi OpenServer 5.0.2.
nopreview
Jednostavna skladišta podataka
Bojan Zanoškar
Bojan Zanoškar objašnjava kako rade skladišta podataka i na koje tehnike i mogućnosti Oracle baze treba obratiti pažnju.
nopreview
Korisne alatke
Jovan Bulajić
Od mnoštva raznih alatki i dodataka Windows-u 95 i NT-u, Jovan Bulajić je izabrao nekoliko "sitnica" koje će pomoći u svakodnevnom radu.
nopreview
Veza sa svetom
Nenad Batoćanin
Nenad Batoćanin piše o naizgled prostom, a u stvari trnovitom i dugom putu koji vodi od diskete do sređenih podataka u bazi.
nopreview
Mreža kao računar
Nebojša Vasiljević
Može li se sa drugim računarima komunicirati kao što se komunicira sa potprogramima? Nebojša Vasiljević opisuje Remote Procedure Call mehanizme.
nopreview
pc020nul.zip
(1.61 KB)
Moć nultog prstena
Miljan Jovanović
Osnova 32-bitnog Windows-a su VxD drajveri, koje mikroprocesor izvršava u svom najprivilegovanijem prstenu. Miljan Jovanović opisuje njihovu strukturu.
nopreview
Sezam za firme
Dejan Ristanović
Prvi korisnici Interneta su uvek pojedinci, ali rastom njihovog broja raste i interes firmi za prisustvo na Web-u. Šta SezamPro može da ponudi firmama?
nopreview
Halo preko Mreže
Vladimir Kukuruzović
Međunarodni razgovor po ceni lokalnog poziva? Vladimir Kukuruzović objašnjava zašto se telefonske kompanije osećaju neugodno kada se pomene reč Internet.
nopreview
Mrežni pauci
Branko Nikitović
Sve je više programa koji surfovanje čine efikasnijim, a važno mesto među njima zauzimaju Web spider-i. Branko Nikitović je isprobao nekoliko najvažnijih.
nopreview
Preko preče - satelitom brže
Berislav Todorović
Šta mislite o sopstvenoj satelitskoj anteni koja će vam omogućiti pristup Internetu brzinom 512 kb/s? Berislav Todorović kaže da to više nije naučna fantastika - DirecPC je popularan u mnogim zemljama...
nopreview
Virtuelni svetovi
Miodrag Gvozdenov
Da li je vaše virtuelno telo nekada poželelo da prošeta cyberspace-om? Miodrag Gvozdenov predstavlja Cybergate, program koji takve šetnje čini mogućim.
nopreview
Java pod haubom
Aleksandar Petrović, Milan Maksimović
Iako je Java prenosiv jezik, ispod njegove platformske nezavisnosti krije se mnogo zanimljivih trikova. Aleksandar Petrović i Milan Maksimović otkrivaju neke od njih.
nopreview
Miloš Nikolić
Na Internetu već postoji mnoštvo sajtova preko kojih možete kupiti sve i svašta - Miloš Nikolić je obišao neke od njih.
nopreview
Za časove dokolice
Vesna Milošević
Neobavezni sadržaji su ono što interesuje milione korisnika Interneta. Vesna Milošević je obišla mesta na kojima se govori o filmu i muzici.
nopreview
Čekajući DVD
Aleksandar Veljković
Aleksandar Veljković ovog meseca predstavlja dva velika Microsoft-ova CD-ROM izdanja, kao i prve laste domaće multimedijalne scene.
nopreview
Novogodišnja jelka v.97
Jelica Protić
Pred nama su dani praznika i opšte vreve, u kojoj u poslednji čas treba kupiti i po neki poklon za draga bića. Jelica Protić daje nekoliko ideja...
nopreview
Umrežena tastatura
Voja Antonić
Uređaj koji ste sagradili treba da komunicira sa svetom. Voja Antonić opisuje jednostavan i jeftin način da takvu komunikaciju ostvarite: povežite sklop sa standardnom PC tastaturom.
nopreview
Skupoća kao inspiracija
Voja Antonić
Rezultati novog kola konkursa za originalni projekat.
nopreview
Odabrani bajtovi
Dejan Ristanović
Krećemo od daleke istorije i prvih mikroprocesora, ali se ostatak "Bajtova" bavi itekako modernim temama...
nopreview
Vedra strana računara
Računarska industrija napreduje mnogo brže od svih ostalih, ali bi možda mogla ponešto da nauči i od drugih. Kako bi izgledao auto koji bi proizvodio Microsoft, da li je tele bolje od računara, šta se priča u školskom programu, u kakvom okruženju Oracle najbolje radi i druge priče sa neobavezne strane računarskog sveta...
nopreview
Milan Bašić
Štivo koje ćete sa zadovoljstvom čitati tokom nastupajućih praznika: Milan Bašiće je sakupio 15 priča u kojima se naši saradnici prisećaju raznih dogodovština iz njihove profesionalne karijere. Svakoj godini od nastanka PC računara do danas posvećena je po jedna priča, a neke od tema su: prvi PC računari, nastanak domaće računarske štampe, stvaranje ćiriličnih fontova, DTP bum, nailazak Windows-a, "švercovanje" na Internet tokom sankcija... tu je čak i jedna ljubavna priča. Autori priča su, uz Milana Bašića, Voja Antonić, Voja Gašić, Pavle Peković, Dejan Ristanović, Nenad Veljković, Sava Zdravković i Zoran Životić.Roche LinkedIn

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter