GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #147 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
InFocus X6: Poslovni projektor
Marko Herman
Projektori kompanije InFocus su pouzdani u radu, a izgledom će se dobro uklopiti u svaki prostor. X6 je rezultat čvrste segmentacije tržišta i usmeren je ka poslovnim korisnicima.
- PC #147 (Septembar 2008)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

InFocus X6: Poslovni projektor

Predstavljanje novih proizvoda, poslovnih predloga za partnere, inovativnih ideja unutar firme, pa i mnoge druge situacije ne mogu se zamisliti bez upotrebe digitalnog projektora i lepo osmišljene prezentacije. Ovom prilikom nećemo vam pomoći da unapredite vaš rad u PowerPoint-u (ili OpenOffice Impress-u), već ćemo vam predstaviti projektor koji će vašu prezentaciju prikazati.

Projektori kompanije InFocus su pouzdani u radu, a izgledom će se dobro uklopiti u svaki prostor. Takav je i model X6. Nenametljivog dizajna, u crnoj boji, dobro će izgledati na polici u vašoj dnevnoj sobi, ali je ipak primarno namenjen upotrebi u kancelarijskom prostoru. Prirodna rezolucija od 800×600 piksela znači da će prikaz zauzimati nešto manje prostora od uobičajenog računarskog desktopa, ali je sasvim dovoljan da se svi detalji prezentacije uspešno prikažu. U tom režimu rada ovaj projektor daje najbolje rezultate, ali podržava i niže (640×480) i više (1024×768 i 1280×1024) rezolucije, kada rezultati prikaza nisu na nivou onih koje daju modeli sa višom prirodnom rezolucijom. Standardna proporcija prikaza je 4:3, ali podržava i 5:4, kao i sve popularniji široki prikaz 16:9.

Jačina svetla koje ovaj projektor daje je 2.000 ANSI lumena, a kontrast 2.000:1. Najbolje rezultate postiže na udaljenostima od oko 70 cm do oko 6 metara od platna, kada daje sliku dijagonale oko 3,5 metra. Na većim udaljenostima kvalitet slike umereno opada, ali zato dijagonala značajno raste, te je InFocus X6 upotrebljiv i u velikim prostorijama. Masa od oko 2,5 kg ne preporučuje ga za redovno nošenje, već za upotrebu u prostorijama za sastanke, gde može biti fiksiran za plafon, na primer, i korišćen pomoću malog, prigodnog i vrlo upotrebljivog daljinskog kontrolera.

Za povezivanje sa računarom koristi se analogni VGA kabl, a povezivanje sa ulaznim uređajima moguće je i pomoću S-Video, kompozitnog i serijskog porta. Sa zadnje strane projektora nalazi se i izlaz za monitor, tako da oba uređaja mogu biti istovremeno povezana na računar. Tu je i audio-ulaz, tako da projektor može poslužiti za stereo reprodukciju, kada kvalitet zvučne slike nije primaran. Lampa koju InFocus ugrađuje u ovaj model trajaće bar 2.000 sati, što je tačno 250 radnih dana, ako se projektor svakog dana koristi svih 8 sati. Realno je očekivati da se koristi znatno manje, te da bez problema izdrži bar dve godine bez potrebe za menjanjem.

Korisne adrese:

HSM informatika
http://www.hsm.rs




BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter