GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #150 > Aktuelno
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Poslovni Datum
Marko Herman
Domaće tržište je konačno spremno za ozbiljnu priču o implementaciji poslovnog softvera. Prva konferencija "Datum" o ERP rešenjima u Hajatu zato je bila dobro posećena...
- PC #150 (Decembar 2008)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Poslovni Datum

U beogradskom hotelu Hyatt Regency 18. novembra održana je prva konferencija „Datum“, posvećena softverskim poslovnim rešenjima. Više stotina profesionalaca i menadžera vezanih za oblasti informacionih tehnologija i poslovnog upravljanja prisustvovali su interesantnim predavanjima kroz koja su prikazane prednosti upotrebe informatičkih rešenja u poslovanju.

Program je bio podeljen u dva bloka. Prvi, nazvan ERP u četiri koraka, približio je prisutnima pojam ERP softvera. U četiri dinamična predavanja (kombinacija video-materijala i prezentacija) predstavile su se firme-sponzori Datum-a: Digit (Dušan Krstajić), M&I Systems (Brankica Trtović i Vladan Balaban), IIB (Dušan Bošnjak) i AB Soft (Ana Brkić). Oni su objasnili prednosti upotrebe ERP sistema, ukazali su na neke od mogućih problema pri implementaciji poslovnog rešenja i istakli zašto smatraju da je domaće ERP rešenje bolje od lokalizacije nekog poznatog svetskog programa. Kraj prvog bloga bio je posvećen panel diskusiji „Sve što ste hteli da znate o ERP-u, a niste smeli da pitate“ koju je vodio profesor FON-a Slobodan Krčevinac.

U drugom bloku nazvanom „ERP u Srbiji“ najpre su predstavljene uspešne implementacije ERP softvera. Prikazani su razlozi za implementaciju i rezultati na odgovarajući način sprovedenog posla u kompanijama "Bambi-Banat", "Galenika-Fitofarmacija", "Grand kafa" i Swiss Lion. Potom se profesor Krčevinac osvrnuo na perspektive i preduslove za razvoj domaćeg ERP-a, a zatim je održana i diskusija vezana za implementaciju i praksu primene ERP rešenja. Poslednji segment Datum-a bio je posvećen kašnjenju domaće privrede u implementaciji ERP-a.

"Datum" je bio jedna od prvih ozbiljno organizovanih konferencija posvećenih poslovnom softveru u Srbiji, pa se nadamo da će u narednim instancama uspeti da na adekvatan način predstavi i druge teme u vezi s poslovnim informatičkim rešenjima.

SLEDEĆI TEKST U PC #150
nopreview
Uvodnik
Dejan Ristanović


NativeTeams

Realme

Levi9

Schneider Electric

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter