GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #155 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
D5000: ulaznica za DSLR svet
Aleksandar Veljković
Pružamo vam jedinstvenu priliku da na zajedničkom druženju provedete celi dan sa nama i fotografišete novim Nikon-om D5000...
- PC #155 (Maj 2009)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

D5000: ulaznica za DSLR svet

Mali, moćan i brz autofokusni sistem, kvalitetan CMOS senzor rezolucije 12 Mp sa ubedljivim performansama pri višim osetljivostima, LiveView, pokretni ekran, video u HD rezoluciji... To bi ukratko bio opis novog Nikon-ovog DSLR aduta namenjenog ne samo početnicima u DSLR vodama, već i onima koji svoj zastareli DSLR žele da zamene za nešto naprednije, za šta ne treba odvojiti baš previše novca.

Primetan je trend raslojavanja dosadašnje tri klase DSLR aparata u međuklase, a najnoviji hit su napredni entry level aparati; D5000 će biti pozicioniran između D60 kao najjeftinijeg i D90 kao pripadnika srednje klase. Ovaj aparat je najlakše opisati kao model kod koga je tehnologija CMOS senzora i napredni MultiCAM 1000 autofokusni mehanizam iz D90 ugrađen u restilizovano telo D60, sa pokretnim ekranom dijagonale 2,7“, koji nije novitet u DSLR svetu, ali smo ga do sada viđali uglavnom na skupljim aparatima. Koji ljubitelj prirode može da odoli komforu fotografisanja cveća bez valjanja po zemlji? Ili mogućnosti snimanja HD video klipova na način kako biste to radili sa nekom video kamerom?

Detaljniji test D5000 objavićemo u narednom broju našeg časopisa, ali već posle prvog susreta sa njim ostali smo u uverenju da je iz Nikon-a stigao pametno osmišljen aparat, koji ima sve izglede da bude najpoželjiniji model u sve popularnijoj kategoriji naprednih niskobudžetnih DSLR modela. Čak i sjajan novi korisnički interfejs koncipiran je tako da naprednim korisnicima omogući lak pristup ključnim parametrima preko brzog ekranskog menija, a početnicima na slikovit način demonstrira koja osetljivost, koji mod merenja svetla, belog balansa ili fokusiranja je najprimereniji kakvim situacijama.

Refot i PC Press vas pozivaju

Ukoliko planirate kupovinu pravog DSLR fotoaparata, a do sada niste imali mogućnosti da isprobate šta oni nude, pružamo vam jedinstvenu priliku da na zajednickom druženju provedete celi dan sa nama i fotografišete novim Nikon-om D5000.

Ko se može prijaviti?

- Svako ko je pravi zaljubljenik u fotografiju;

- Svako ko do sada nije imao priliku da fotografiše DSLR fotoaparatima;

Da li mogu da naučim nešto novo?

Naravno, imaćete priliku da saznate dosta od vrhunskih fotografa i velikih poznavaoca Nikon foto opreme.

Kada je planirano ovo druženje?

Od 10. do 15. juna u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Koliko to košta?

Sve je besplatno. Vaša dužnost je samo da napravite lepe fotografije, što sa novim Nikon D5000 nije nimalo teško!

Kako se mogu prijaviti?

Slanjem vaših kontakt podataka (ime, prezime, kontakt telefon) i tri do pet vaših autorskih fotografija na adresu nikond5000@pcpress.info ili preko sajta www.pcpress.info najkasnije do 20. maja. Redakcija će odabrati 20 autora koji će imati čast da testiraju novi Nikon D5000. Spisak autora će biti objavljen u junskom broju našeg časopisa.

Kako mogu dobiti više informacija?

Pozovite 011/2765-533 (PC Press) ili 065/8444-814 (Nikon klub), posetite sajtove www.refot.com i www.pcpress.info .

SLEDEĆI TEKST U PC #155
preview
Compaq u poslovnom svetu
Bojan Stanojević



BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter