GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #162 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Monitori u trendu
Nebojša Rašković
FullHD je hit, a cena 24" modela se odavno spustila ispod 400 evra, pri čemu ima i modela za ispod 200 evra. Predstavljamo tri nova 24" Samsung-ova monitora namenjena umereno zahtevnim korisnicima.
- PC #162 (Januar 2010)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Monitori u trendu

Full HD je trenutno hit, a cena jeftinijih 24“ modela se odavno spustila ispod psihološke granice od 400 evra, pa se danas dobar broj modela može kupiti i za manje od 200 evra, naravno, ako se odreknete pojedinih ugodnosti poput HDMI ulaza. Zato smo odlučili da vam predstavimo tri nova 24“ Samsung‑ova modela namenjena umereno zahtevnim korisnicima.

SyncMasterB 2463uw je jedan od naprednijih 24‑inčnih Samsung‑ovih monitora, opremljen TN film panelom. To je ozbiljan glossy monitor neupadljivog dizajna, ali ipak sa dve-tri note elegancije. Ispod donje linije smeštena je poluprovidna šljašteća „lajsna“ koja je prisutna već nekoliko sezona na Samsung monitorima. Kao i svi noviji Samsung monitori, SyncMaster 2463uw je opremljen Magic Color‑om, sistemom koji smo prvi put videli kod modela 244T, osim što ovoga puta, nema korekcije boja kroz CMYK, kao ni opcije Color Weakness, koja omogućava finu kalibraciju ekrana, ali je zato tu opcija za izmenu radnog aspekta (16:9 odnosno Full i 4:3), koju Samsung logično naziva Image Size. Color Effect je dodatna mogućnost koju odskora srećemo kod Samsung monitora, a dozvoljava da izaberete „raspoloženje“ slike, koja može dobiti efekat starog filma (Sephia), crno‑bele, plavičaste, crvenkaste tonove i tome slično. Kao malo zahtevnijim korisnicima, ova opcija nam nije ni od kakve koristi, ali nam se dopada poseban taster koji u meniju možete definisati da bude zadužen za brzo menjanje profila, kontrasta, radnog aspekta, Color Effect profila ili izvora signala kod modela koji imaju DVI‑I. Za SyncMaster 2463uw možemo reći da je odlično osmišljen i lepo dizajniran monitor koji pruža odlične radne mogućnosti i za kućne zahtevnije korisnike.

SyncMaster 2494LWB možemo opisati kao monitor za sve i svašta. Baziran je na TN panelu, koji operiše rezolucijom od 1920x1080 piksela, a opremljen je tasterima za mod slika‑u‑slici, MagicBright (sa šest podešavanja slike) i brzu izmenu izvora. U meniju ćete naći i MagicColor Pro sekciju, sa brojnim parametrima za podešavanje boja.

Color Innovation će pojačati intenzitet boja – mada ova opcija postoji i na drugim modelima, smatramo da je tek od ovog modela urađena kako treba i s merom. Osim standardnih preseta za balans bele, tj. toplinu boja, kojih najčešće ima tri, SyncMaster 2494LW ima i Normal, Cool i Warm. SyncMaster 2494LW ostavlja dobar utisak, a povoljna cena će ga učiniti veoma popularnim kod domaćih kupaca.

Samsung SyncMaster P2450B je pripadnik Touch of Color serije. Monitor osvaja na prvi pogled, jer nema suvišnih detalja. I kod ovog monitora se susrećemo sa Magic Color sistemom koji nema korekciju boja kroz CMYK model, ali inteligentno naglašava određene boje, čineći da video i fotografije (multimedija) izgledaju življe.

Magic Bright 3 donosi sedam modova za brzo menjanje parametara slike (kontrast i osvetljenje za modove Documents, Internet, Games, Sports, Movies, Digital Contrast i Custom). OSD stablo menija sada ima dodatni grafički meni koji označava trenutnu funkciju OSD tastera, smeštenih na desnoj ivici monitora. Možemo reći samo – odličan monitor veoma povoljne cene.

Korisne adrese:

Erc Commerce
http://www.erccommerce.rs

BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter