GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #172 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
OKI MB470: Sve na jednom mestu
Zoran Dranković
Štampanje, skeniranje, kopiranje i slanje/primanje faksa čak i ako ništa ne znate o tehnici? Sasvim verovatno, ako ste se odlučili za MFP OKI MB470.
- PC #172 (Decembar 2010)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj

OKI MB470: Sve na jednom mestu

OKI MB470. Brzina štampanja / skeniranja / kopiranja: 28 ppm / 21 ppm (mono), 10 ppm (kolor) / 28 ppm • Rezolucija štampanja / skeniranja / kopiranja: 1200 dpi / 4800 dpi / 600 dpi • Faks: brzina 33,6 kbps (3 sekunde po strani) • Mesečni obim štampe: 70.000 strana • Interfejsi: USB, 10/100-TX Ethernet. Cena: 450 evra

Odgovor na pitanje da li je bolje imati jedan višenamenski uređaj ili više zasebnih za pojedinačne funkcije nije svuda isti. Višenamenski uređaj štedi prostor, nekad i novac, ali se ne može porediti sa specijalizovanim uređajima koji su pravljeni samo za jednu svrhu. Nameće se pitanje: koliko vam je bitno da proizvod bude savršen i koliko ste spremni da platite to zadovoljstvo, ako svaki kompromis donosi uštedu.

OKI MB470 “4 u 1“ pruža uslugu štampe, skeniranja, fotokopiranja i rada sa faksovima. Konstrukcijsko rešenje je izvedeno kao nadogradnja štampača, dodavanjem skenera na „sprat iznad“. Papiri za skeniranje se mogu staviti na vrh i biće skenirani brzinom od deset strana u minutu u boji, ili 21 ppm u crno‑beloj varijanti. Kapacitet ulaza za skeniranje je 50 stranica. Kontrolni tasteri su i dalje u „potkrovlju“ i tako su ostali lako dostupni. U „donjem domu“ su štampač i kasete za papir, koje ukupno primaju 830 listova papira.

Štampač je namenjen pre svega malim preduzećima koja intenzivno koriste papir. Timski je igrač i ne zadržava dugo loptu – svaki primljeni podatak objavljuje na papir za najviše 28 sekundi (ako je tek ušao u igru), a kada je na terenu, rezultate možete videti za manje od 5,5 sekundi. Kada se zagreje, isporučuje do 28 strana u minutu. Nažalost, svaka strana mu je crno‑bela. Prva kaseta prima 250 listova 80‑gramskog papira, a druga još 530; preostalih 50 ulazi kroz višenamensku kasetu. Štampač prima listove od 60 do 163 g/m2, a obostrana štampa je moguća sa papirom do 105 grama. Izlazni otisak može biti odštampan u rezoluciji do 1200 dpi, dok je skeniranje do 4800 dpi. Format skeniranog dokumenta je PDF, TIFF ili JPEG. U slučaju da hoćete da kopirate, rezolucija pada na 600 dpi.

MB470 stiže sa 64 MB interne memorije, koja je proširiva do 320 MB. Uz pomoć svih tih megabajta, MB470 neće ni štucnuti kada mu pošaljete veliku datoteku na štampu, a deo memorije koristi i faks‑mašina koja može primiti do 200 strana. Kvalitet otiska? Na skali od 1 do 5 dali bismo mu 4. Tekst je čist i oštar, ali fotografije i grafikoni nekad deluju kao da su skicirani. Skener se pokazao u boljem svetlu, prikazujući više detalja. Skenirani dokumenti se mogu kopirati, slati faksom, FTP‑om ili e‑mail‑om, čime se ubrzava čitav proces. Svidela nam se mogućnost da skenirane datoteke pošaljemo odgovarajućem zaposlenom iz korporativnog e‑mail imenika, zahvaljujući ugrađenoj podršci za Local Directory Access Protocol (LDAP), čime se opet ubrzava poslovanje.

Snaga uz odgovarajuću kontrolu predstavlja dobitnu kombinaciju, a laka i brza instalacija softvera koji dolazi uz štampač pomaže da se iz njega izvuče maksimum. Olakšano podešavanje preko mreže, tj. daljinsko upravljanje i kontrolisanje putem programa PrintSuperVision uštedeće IT administratorima vreme i lišiti ih nervoze. Štampač memoriše intenzitet svog rada i šalje obaveštenje kada je vreme za redovan servis. U softverskom paketu dolazi i Print Control, koji beleži količinu materijala koju mu je poslao svaki korisnik, a Nuance OmniPage (OCR program) skenirani dokument pretvara u tekst koji se dalje može brzo i lako obrađivati, čak i u Word‑u. Na kraju, treba pomenuti i da OKI koristi digitalnu LED štampu koja je podržana najdužom garancijom u industriji, čime se stavlja do znanja da je ugrađena tehnologija kvalitetna i pouzdana.

Korisne adrese:

Original
http://www.originalgrupa.rs

SLEDEĆI TEKST U PC #172
preview
3D Soundbar
Branislav Bubanja
BIZIT 2021

Unicef

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

Unicef


.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter