GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #174 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Štampač s nagradom za dizajn
Zoran Drenković
OKI C530dn je kompaktni i tihi štampač, koji je nosilac brojnih nagrada. Pogledajmo čime ih je zaslužio...
- PC #174 (Februar 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Štampač s nagradom za dizajn

Nezavisna laboratorija BERTL navodi da štampač pruža izuzetan spektar poslovnih karakteristika koje su iznad proseka i da ima odličan ROI, pa je na skali od 1 do 5 ocenila štampač sa 4,5

Profesionalna štampa u kućnoj radinosti ili u okruženju do deset korisnika prava je poslastica za OKI C530dn. OKI voli sam da piše i crta, u crno‑beloj tehnici ili u boji, čak i ne traži previše pažnje: s vremena na vreme, kada iscrta 5.000 strana, mora da mu se zameni toner, i to je to. Svestan da savremeno poslovanje nema mnogo vremena za tehničko održavanje informacione opreme, C530dn se tome potpuno prilagodio. Dizajneri su se vodili filozofijom da proizvod mora da ispuni osnovne principe: treba da bude jednostavan za korišćenje, s dizajnom koji se dobro uklapa u moderno kancelarijsko okruženje; čvrste i pouzdane kostrukcije i da je pametan proizvod, s nizom intuitivnih funkcija koje štampanje u boji čine jednostavnim.

U centru kancelarije

Priloženi softver pomaže korisnicima da štampač iskoriste na najbolji način – da unaprede njegove mogućnosti i poboljšaju kontrolu nad njim. Opremljen je mrežnim interfejsom, pa može poslužiti i kao štampač za rednu grupu. Pomoću softvera Colour Access Policy Manager, moguće je odrediti ko ima dozvolu za štampu u boji, ko za crno‑belu, a ko je nema uopšte, a može se i proveriti koliko je koji zaposleni odštampao. Program PrintSuperVision dozvoljava upravljanje štampačem preko Web interfejsa – bilo da ih u firmi imate jedan ili sto jedan, kontrola nad svima je moguća sa jednog mesta.

C530dn je vrhunskog dizajna, blagih ivica, mekih boja i prijatan je za gledanje. Verovatno ćete se, svakog puta kad prođete pored njega, zadržati koju sekundu više, diveći se jednostavnom, a opet drugačijem izgledu. Atraktivan dizajn ga svakako nije sprečio da dobijete sve što od njega očekujete. Spreda višenamenska kaseta za papir, kapaciteta do sto strana, ispod nje druga kaseta kapaciteta do 250 80‑gramskog papira. U bližem gornjem desnom uglu kontrolni tasteri i dvoredni LCD ekran koji prikazuje stanje tonera i tekstualne poruke trenutnog stanja.

Materijal stiže na obradu do procesora radnog takta 532 MHz koji se služi sa 256 MB memorije (proširive do 768 MB). Vreme za štampanje prve strane je osam sekundi. Kada se podvuče crta, OKI C530dn je kancelarijski kompanjon s kojim je prijatno druženje, koji će vas svaki put obradovati odličnim otiskom i koji, verovatno, ima više nagrada i priznanja od bilo koga drugog u kancelariji.

Dobar dizajn dobrog štampača

Prilikom uručivanja nagrade, žiri je izjavio da su u štampač OKI C530dn, inteligentnim dizajnom, ugrađene sve potrebne funkcije. Takođe, toner je lako dosupan, čime je omogućeno jednostavno održavanje. OKI je sa serijom C500 uspeo da napravi najniži digitalni štampač u boji (visina je svega 24 cm), a da je pritom implementirao i dvostranu štampu.

Takmičenje Good Design je pokrenulo japansko Ministarstvo za međunarodnu trgovinu i industriju 1957. godine, u vreme kada dizajn nije bio previše bitan u razvoju japanskih proizvoda, zbog uverenja da će upravo dizajn pomoći japanskoj privredi da izađe iz krize u kojoj je bila. Uspeli su u tome. Žiri je sastavljen od 70 dizajnerskih stručnjaka koji ne boduju lepotu proizvoda, već njegovu funkcionalnost i sposobnost da obogati život vlasnika.

Korisne adrese:

Original
http://www.originalgrupa.rs

SLEDEĆI TEKST U PC #174
preview
Konzola sa živim igračima
Voja Antonić


NativeTeams

Realme

Inspira

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter