GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #42 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Aleksandar Veljković
Sa čime se kupac susreće kada poželi da nabavi nov računar? Testirali smo 13 kompletnih konfiguracija koje se mogu nabaviti na našem tržištu po ceni ispod 1500 DEM i preporučili najbrži računar, najbolje izbalansiran sistem, najstandardniju konfiguraciju...  «pročitajte više»
- PC #42 (Januar 1999)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Zoran Životić, Dejan Ristanović
Prethodne dve godine ostaće zabeležene kao vreme procvata mobilne telefonije u našim krajevima. Napravili smo presek tržišta mobilnih telefona na kraju 1998 i testirali dvadesetak telefona, među kojima je i novi hit, Nokia 8810. Za one koji imaju problema sa prijemom, isprobali smo repetitore koji se lako ugrađuju u firmu, stan ili automobil.
nopreview
Dejan Veselinović
Bitka je završena - Dolby Digital je standard, a MPEG zvuk je sveden na moguću, ali ne i nužnu opciju.
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Godišnji bilans
Bojan Petrović
Još jedna godina se završava, a svi mi svodimo neke račune... Po čemu ćemo pamtiti kompjutersku 1998?
nopreview
Prodata kičma
Bob Đurđević
Veliki Plavi prodaje kičmu (backbone) svoje globalne mreže firmi AT&T. Kako zovemo čoveka bez kičme?
nopreview
Vesti
Milan Bašić
nopreview
Viva Las Vegas
Jelena Rupnik
Jesenji Comdex, najveći svetski skup koji se bavi računarima, i ove godine je osvetlio Las Vegas - posetilaca je bilo za nijansu manje, ali su se firme iz sve snage trudile da privuku njihovu pažnju. Kakvi su proizvodi prikazani i kada ih možemo očekivati u prodavnicama?
nopreview
Jingle Bells...
Zoran Kehler
Priprema se još jedna predbožićna navala na kompjuterske prodavnice, ali će i sve prateće delatnosti, a naročito industrija telekomunikacija, iskoristiti priliku da prodaju nove proizvode i ponude zanimljive usluge. Čak će i oni koji negde putuju moći bolje da iskoriste svoj notebook...
nopreview
Metronom
Bojan Petrović
nopreview
SCSI zvezde
Aleksandar Šušnjar
Iz godine u godinu pitanje IDE ili SCSI ne gubi na aktuelnosti, a novi modeli stalno donose nove dileme. Zato smo testirali nove SCSI diskove i uporedili ih sa IDE konkurentima.
nopreview
DVD za groš
Voja Gašić
Izbor DVD plejera na našem tržištu je sve bolji, a stigao je i prvi DVD "petobrzinac" firme Creative... izgleda da je vreme da kažete zbogom CD-ROM čitaču i pređete na sledeću generaciju opreme.
nopreview
Overclocking optičkog vlakna
Aleksandar Marinović
Tek smo na početku eksploatacije optičkih vlakana: ima mnogo mesta za primene, ali i poboljšanja. Koliko podataka zapravo može da prođe po jednoj niti?
nopreview
Mobilnost pre svega
Kristijan Lazić
Nastavljajući priču o palmtop računarima, predstavljamo četiri zanimljiva modela: Philips Velo 500, Ericsson MC-16, Hewlett-Packard 620LX i Sharp HC-4500 Color.
nopreview
Tri mala lasera
Milan Četić
Štampači su sve moćniji i sve pristupačniji korisniku. Dobar dokaz su Brother HL-1040, Samsung ML-6000 i NEC SuperScript 870.
nopreview
Canon multipraktici
Milan Četić
Multifunkcionalne mašine, koje sadrže štampač, skener i faks, sve su popularnije kod SOHO korisnika. Isprobali smo Canon MultiPASS C20 i L90.
nopreview
Zaštiti me
Milan Bašić
Koliko vam se puta dogodilo da, zbog nestanka struje ili lošeg napona, izgubite podatke koje ste satima obrađivali? Rešenje su UPS-ovi firme American Power Conversion.
nopreview
Memorija i RamBus
Miljan Jovanović
Memorija nije samo pojeftinila, već je i ubrzana. Najnoviji hit se zove RamBus.
nopreview
Nova godina na vratima
Emin Smajić, Voja Gašić
Decembar je mesec darivanja: stižu nove igre, softverski paketi, zanimljivi hardverski dodatci...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Genius Kids Ball, Hewlett-Packard-ovi kolor laserski štampači, IBM Deskstar 14GXP, MicroATX ploče, Schoeller papiri i Western Digital AC313000 diskovi.
nopreview
DirectLink nagrađuje
Izvučena su imena čitalaca koji su dobili nagrade firme DirectLink. Prva nagrada je otišla u Veternik, Ferencu Kolaru, drugu je dobio Miloš Kosanović iz Niša a treću Vladimir Bulatović iz Petrovaradina.
nopreview
Vektorski obračun
Bojan Stojanović
Profesionalni DTP obuhvata i vrhunske programe za crtanje. Suočili smo tri vodeća paketa za vektorsku grafiku: Corel Draw 8, Macromedia FreeHand 8 i Adobe Illustrator 8.
nopreview
IE5 - finalna beta
Vlada Ćalić
Početkom novembra Microsoft je predstavio prvu zvaničnu i istovremeno poslednju beta verziju Internet Explorer-a 5. Ima li novosti, osim mogućnosti snimanja kompletnog sadržaja Web strane?
nopreview
Delphi 4: ispunjenje očekivanog
Jovan Bulajić
Novi Delphi nije doneo toliko revolucionarnih poboljšanja, ali ima dovoljno razloga za redovni godišnji upgrade razbojnog alata.
nopreview
Najlakši rendering na svetu
Đorđe Grujić
ArtLantis Render 3.02 je nova generacija interaktivnog rendering softvera čiji razvoj traje već osam godina.
nopreview
Stevan Josimović
Ako ste profesionalni dizajner, Rhinoceros je pravi alat za vas, a o nabavci mogu da razmisle i dizajneri-amateri.
nopreview
DVD na mala vrata
David Paunović
Ustoličenjem Pentium-a II i Windows-a 98, dobili smo procesorsku snagu i sistemsku podršku za reprodukciju DVD videa. Isprobali smo nekoliko softverskih player-a, koji će vam uštedeti kupovinu MPEG kartice.
nopreview
Branislav Bubanja
"OSA" i Geokarta pripremili su BeoINFO, CD-ROM sa vektorskim planom grada na kome nisu ucrtane samo ulice, već i kuće i njihovi brojevi.
nopreview
Novčanik za '99.
Branko Nikitović
Koliko ste novca zaradili i kako ste ga potrošili? Kako racionalnije planirati svoj budžet? Možda će Microsoft Money 99 znati odgovor...
nopreview
Šetnja kroz NT registry
Slobodan Ljubišić
Izmenom nekih ključeva u NT registry bazi učinićemo rad efikasnijim i sigurnijim i prilagoditi okruženje potrebama i ukusu.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
AtomTime 98, DayEase, Font Properties Extension, VisualRoute i WebZIP.
nopreview
Treću godinu rada SezamPro proslavlja atraktivnom nagradnom igrom: najsrećniji korisnici će dobiti lepo zaokruženu Celeron 333 konfiguraciju, mobilni telefon sa pretplatom, DVD uređaj...
nopreview
NAT - translator adresa
Berislav Todorović
Na raspolaganju vam je mali broj IP adresa, a treba da povežete na Internet veliku računarsku mrežu? Možda ipak postoji efikasno rešenje...
nopreview
Mikroekonomija na Mreži
Miloš Nikolić
Kako na Internetu platiti uslugu vrednu samo nekoliko centi? MilliCent poseduje sve potencijale za ostvarivanje tog cilja.
nopreview
Aleksandar Petrović
U novogodišnjem broju tradicionalno predstavljamo "50 naj" mesta na YU trasi globalnog informatičkog autoputa.
nopreview
Zima na Web-u
Vesna Milošević
Svetska mreža je spremna za zimu, pa je vreme da proverite da li ste i vi spremni - kako da nabavite opremu, izaberete odredište i proverite koliko gde ima snega?
nopreview
Unapredite okruženje
Ivan Sekulović
Uz pomoć dodataka, lako možete prilagoditi Visual Basic konkretnim potrebama ili sami napraviti add-in.
nopreview
Iterativni skupljači smeća
Zoran Budimlić
Predstavićemo još nekoliko algoritama za inkrementalno sakupljanje smeća, primenljivih u sistemima koji treba da rade u realnom vremenu.
nopreview
Multimedija
Emin Smajić
CD bukvar, Exploring Physics, Exploring Chemistry, Mattel Hot Wheels Interactive i Virtual Aquarium Deluxe.
nopreview
Izlog knjiga
Emin Smajić
CorelDraw 8 - do kraja, CorelDraw za neupućene, Učionica u knjizi - Photoshop 5.
nopreview
Office bajtovi
Dragan Grbić
nopreview
Odabrani bajtovi
Emin Smajić
nopreview
Vedra strana
Elektronska pošta ima mnoge prednosti nad klasičnom, ali ipak morate da idete po nju, zar ne? Pošto se oporavite od tog šoka, upoznaćete i novu jedinicu za količinu informacija, ispravno protumačiti e-mail adresu, obradovati se što su računari počeli dobro da prevode na srpski i nasmejati se mnogim dogodovštinama sa vedre strane računara...Roche LinkedIn

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter