GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #113 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #113 (38) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #113 (Jul/Avgust 2005)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Asus za dual core
Uroš Radulović
Na tek završenom Computex sajmu u Taipei-u većina proizvođača je predstavila najnovije 955X i 945P/B ploče za Intel-ove dual core procesore. Sajam se završio, a u našu Redakciju su polako počele da pristižu ploče sa 955X i 945P čipovima...
nopreview
Sve u jednom
Vladimir Cerić
Odrednica all-in-one dobila je pravo značenje sa izlaskom novog HP iPAQ-a. Predstavljamo vam model hw6515, novi univerzalni PDA-telefon sa integrisanim mobilnim telefonom i GPS-om.
preview
pc113nb.zip
(10.48 KB)
Milan Bašić
Poneti računar na odmor više nije nedostižni san, čak bi se moglo reći da polako postaje sasvim normalna stvar. Zato je početak leta dobar trenutak za kupovinu notebook-a, pa smo u velikom testu kućnih i SOHO modela potražili najbolje...
nopreview
I bi... Dual Core!
Uroš Radulović
Našem nestrpljenju je konačno došao kraj, pošto je u Redakciju, posredstvom kompanije MSI, konačno stigao prvi AMD-ov Dual Core procesor
nopreview
Philips Web kamere
Nenad Akšić
Pred nama su se našle dve Web kamere koje je potpisao Philips, dajući im čudna imena SPC 200NC i DMVC 1300K. I sami proizvodi su neobično koncipirani...
nopreview
Foxconn-ov recept za SLI
Uroš Radulović
WinFast NFPIK8AA-8EKRS predstavlja udarni model iz Foxconn-ove serije za AMD procesore. Ovo je ploča namenjena jakim radnim stanicama i manjim serverima, sa jedinstvenim rešenjem za SLI konfiguraciju.
nopreview
Kingston memorijske kartice
Vladimir Cerić
Pored toga što je jedan od najvećih proizvođača memorija za ugradnju u PC, Kingston je i veliki proizvođač memorijskih kartica svih tipova. Isprobali smo deo njihove ponude.
preview
Aleksandar Veljković
Samsung ML-2250 je štampač usmeren ka zahtevnijim kućnim korisnicima i manjim firmama. Kako se nosi sa konkurencijom?
nopreview
Canon XEED SX50
Aleksandar Veljković
Na domaćem tržištu PC projektora konačno se dogodilo nešto novo - pored jeftinih LCD i skupih DLP modela, došli smo u priliku da probamo i model baziran na naprednoj LCOS (Liquid Crystal On Silicon) tehnologiji.
nopreview
GF6600 u tišini
Branko Maksimović
MSI NX6600 VTD256EH predstavlja dobru kupovinu za korisnike koji žele PCI Express karticu i dobre 3D performanse, bez mnogo buke u kućištu. A kada tome dodamo video ulaz i akceleraciju videa visoke definicije...
nopreview
Color LaserJet 2600n
Milan Četić
HP je, kao lider na tržištu, prvi povukao potez ka poboljšanju kolor lasera. Rezultat se zove Color LaserJet 2600n.
nopreview
Asus kućišta
Nenad Akšić
Prve informacije o modelu Vento stigle su pre nekoliko meseci, ali smo na ovo kućište zaista dugo čekali. Najzad je pred nama vrh ponude, pa smo sa pravom očekivali puno...
nopreview
ADSL trojka
Nenad Akšić
Ako želite da izvučete maksimum iz svoje konekcije, ruter je uređaj o kome vredi razmisliti. Testirali smo tri ADSL modema i rutera potpisanih od strane firme Geneko.
nopreview
LightScribe: rezanje sa pisanjem
Vladimir Cerić
HP, BenQ i Philips su smislili nov način upisa sadržaja na gornju površinu diska - isti uređaj snimi disk a onda iscrta zamenu za nalepnicu. Tehnologija je nazvana LightScribe, a sada su stigli prvi njeni predstavnici...
nopreview
Lexmark P915
Angelina Vučković
P915 je Lexmark-ov fotoprinter koji zaslužuje epitet male kućne fotolaboratorije. Izdvaja se interesantnim i kvalitetnim dizajnom i zanimljivom funkcionalnošću.
nopreview
Samsung Syncmaster 242 MP
Aleksandar Veljković
Samsung je bio i prvi proizvođač koji je "lansirao" kombinovani LCD TV monitor dijagonale 24" (241 MP), koji upravo ovih dana dobija svog naslednika u vidu unapređenog modela 242 MP.
nopreview
Epox 9NPA+ SLI
Uroš Radulović
Rezultati testova Epox-ove matične ploče u SLI režimu su impresivni, što nas nije začudilo - proizvod je krojen po meri zahtevnog korisnika... pardon, igrača.
nopreview
Sapphire Theatrix
Nenad Akšić
Pošto je ATI već napravio sebi ime na polju čipova za video obradu, sasvim logičan sled je bio da pored All-in-Wonder kartica ponude i klasične TV tjunere, bolje reći kartice za video obradu.
nopreview
Dug život... baterije
Vidak Bojanić
Kompanija Batterylife AG je na ovogodišnjem CeBIT-u predstavila batterylife notebook activator i batterylife activator. Mogu li uz pomoć ove "nalepnice" baterije trajati duže?
nopreview
HP DesignJet 70/100plus
Milan Četić
Modelima DesignJet 70 i DesignJet 110plus HP je uspešno popunio prazninu koja je donedavno postojala u ponudi štampača namenjenih CAD korisnicima.
preview
Aleksandar Veljković
Gotovo svako ko je ovih dana posetio Redakciju obradovan je tako što je prema njemu bačen PocketPC, i to tako da ga je nemoguće uhvatiti. Posle pedesetak padova na zemlju Symbol Technologies računari su i dalje u savršenom stanju. Pravljeni su tako da izdrže još mnogo teža iskušenja...
nopreview
Fujitsu Siemens Amilo
Aleksandar Veljković, Vladimir Cerić
Došlo je vreme da se oprostimo od dva Fujitsu Siemens notebook-a iz Amilo serije koje smo dobili na dugotrajno testiranje. Tokom proteklih šest meseci imali smo sasvim dovoljno vremena da se upoznamo sa svim njihovim dobrim i lošim stranama...
nopreview
Štampač uz mobilni telefon
Milan Četić
Sve veći broj fotografija snimljenih mobilnim telefonima otvorio je celo novo tržište, na koje se Epson uključio modelom Picture Mate Mobile Phone Edition.
nopreview
Mac mini za poneti
Vladimir Cerić
Mac mini je po konceptu sličan PC-ju ali je po izgledu definitivno Apple-ov računar. Kako funkcioniše ovaj hibrid?
nopreview
TV Stick
Jelena Rupnik
Želeli biste da na notebook-u gladate HD televiziju? Pogledajte TV Stick...
nopreview
GhostRadar
Jelena Rupnik
Od kompanije Solid Alliance koja je stvorila USB patkice i USB suši, stiže još jedan genijalan proizvod: GhostRadar. Radi se o uređaju uz pomoć kog možete locirati duhove i druge natprirodne pojave.
nopreview
Bluetooth krave
Jelena Rupnik
Najnovija Bluetooth igračka nije namenjena ljudima već - kravama. Danska kompanija je razvila sistem koji farmerima omogućava da pomoću Bluetooth tehnologije prate kretanje i opšte stanje svojih stada...
nopreview
Brainball
Jelena Rupnik
Najnovija mozgalica i igra u kojoj ćete savladati protivnika tako što nećete raditi ništa. Baš kao ni vaš kompjuter...
nopreview
Za rad i(li) nošenje
Branko Đaković
Šta da radite ako planirate seriju poslovnih sastanaka razvejanih širom Evrope? Naravno, da ponesete gomilu opreme. I tako nastade još jedan road test...
preview
Milan Bašić
Izbor kvalitetnog servera koji neće biti pakleno skup više ne predstavlja nemoguću misiju. Vredni kandidati stižu iz firme Supermicro, koja je na globalnom planu značajno uticala na serversko tržište.
nopreview
Novo ime za novo vreme
Vladimir Cerić
Iako neke firme odustaju od tržišta stonih računara, taj segment ipak nije rekao svoju poslednju reč. Fujitsu Siemens je nedavno lansirao novi brend poslovnih računara nazvan Esprimo.
nopreview
Kad nema keša
Branko Maksimović
Grafičke kartice koje koriste TurboCache i HyperMemory tehnologije predstavljuju niži segment PCI Express platforme. Dakle, niža cena, a rezultati?
nopreview
Oprema postaje aktivna
Vladimir Cerić
Profesionalna aktivna mrežna oprema je oduvek koštala mnogo. Kao što to obično biva u računarskom svetu, sa napretkom tehnologije cene neminovno padaju, a mogućnosti su sve veće. Pogledajmo dva nova Linksys-ova upravljiva switch-a.
nopreview
Zvuk "do bola"
Branislav Bubanja
Vreme "plastikanera", je prošlo - savremeni PC traži kvalitetnu audio komponentu. Kakav zvuk tržište nudi za nastupajuće letnje dane?
nopreview
Dizajn daje krila
Esad Jakupović
Zahvaljujući novom pristupu oblikovanju i ogromnoj ekipi dizajnera, Samsung je za godinu dana osvojio niz nagrada i, što je mnogo važnije, tržište širom sveta. Bacimo pogled na neke njihove zanimljive uređaje.
nopreview
Za sledeću sezonu
Voja Gašić
Na ovogodišnjem Computex-u videli smo veliki broj sitnica koje ćete sledeće sezone nositi sa sobom i na sebi...
preview
Aleksandar Veljković
U domaćim kompjuterskim radnjama ovih dana ima nešto manje noviteta, ali opet smo pronašli dovoljno zanimljivih artikala koje možete poneti na letovanje...
nopreview
Od velikog do malog ekrana
Miloš Babić
Desetog juna davne 1915. godine ljubitelji filma okupili su se u bioskopu "Astor" u Njujorku da vide novo čudo moderne tehnologije - trodimenzionalni film. Da li ćemo pre stotog rođendana ove projekcije gledati "prave" 3D filmove?
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter