GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #144 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #144 (34) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #144 (Maj 2008)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Notebook u PDA svetu
Marko Savković
Da li u vašoj torbi ima mesta za još jedan računar? Notebook je preveliki da biste ga stalno nosili sa sobom, a PDA nije dovoljno snažan za vaše potrebe? Rešenje je UMPC računar nalik na HTC Shift.
preview
Branislav Bubanja
Iako mobilni telefoni neumoljivo otimaju tržište digitalnim fotoaparatima i prenosnim medija plejerima, namenski uređaji i dalje imaju svoje adute. Na redu je pregled sitnica koje će vam obezbediti muziku i filmove u pokretu, a kao bonus dođe i pregled snimljenih fotografija...
nopreview
Emprex Media Center
Branislav Bubanja
Kada govorimo o Media Center uređajima, obično se misli na posebno pripremljene računare sa Windows Media Center aplikacijom. Postoji i klasa PMP MC uređaja, eksternih fioke za hard diskove sa malo dodatne elektronike. Emprex Media Center je neka vrsta hibrida...
nopreview
Chicony KU-0418 na gejmerski način
Nebojša Rašković
Chicony je prvi uveo pomoćne tastere i radio na razvoju i unapređenju multimedijalnih tastatura. Njihov novi adut zove se Chicony KU-0418 i dolazi u neočekivano velikom pakovanju...
preview
Voja Gašić
Aktuelnu kampanju FSC je usmerio ka modelu Amilo Si2636 koji je potpuno spremljen za deo publike koji čine iskusni i zahtevni korisnici. Ako zanemarite igranje, računar ima sve što je potrebno za brz i efikasan rad, te raznovrsno povezivanje.
nopreview
Sweex digitalni foto privezak
Branislav Bubanja
Foto-ramovi polako postaju sve dostupniji a broj modela raste iz meseca u mesec. Sada predstavljamo interesantnu varijaciju na temu...
nopreview
Lite-On EZ-DUB
Mladen Mijatović
Pretpostavljajući da je kopiranje diskova najčešći zadatak koji se stavlja pred izvesne uređaje, Lite-On je svom eksternom DVD pisaču dao inventivno ime EZ-DUB. Kako teče kopiranje?
nopreview
Lexmark na bežični način
Nebojša Rašković
Kompanija Lexmark je tokom protekle godine lansirala veliki broj štampača i MF mašina čija se interakcija sa bazom obavlja preko Wi-Fi modula, tj. bežičnim putem. Isprobali smo X4550, X4850 i X5070.
nopreview
Leadtek WinFast 8800GT i GTS
Branko Maksimović
Ako pogledamo osmu generaciju desktop nVidia akceleratora, videćemo da Leadtek nudi čak šest različitih GeForce 8800 GT i GTS akceleratora. Koji je najpogodniji za vas?
nopreview
Saitek Eclipse II
Nebojša Rašković
Saitek Eclipse II tastatura već na prvi pogled oduševljava izgledom. Našu pažnju privukao je "industrijski" dizajn, koji do sada nismo imali prilike da vidimo ni na jednom sličnom modelu...
nopreview
Desk H586 307g+ - Vatreni gejmer
Nebojša Rašković
Desk H586 307g+ je moderna konfiguracija, prvenstveno namenjena pasioniranim igračima, kojima je svaki frejm u igri bitan i koji nisu previše spremni na kompromise kada je izbor ugrađenih komponenti u pitanju, a opet ne mogu ni da izdvoje ogromne svote za "najbolji PC na svetu"...
nopreview
Vierling surf na 3G talasima
Mladen Mijatović
Uređaj koji je potpisao nemački proizvođač Vierling nije prvi 3G ruter koji predstavljamo, ali je prvi koji nije deo ponude mobilnog operatera niti zahteva hardversku podršku u vidu posebnog eksternog modema.
preview
Nebojša Rašković
Konica Minolta je lansirala par veoma zanimljivih kopir-jedinica, od kojih je po svim karakteristikama odskočio model bizhub C203.
nopreview
DVB-T Stick Solo
Marko Herman
DVB-T Stick Solo nas je osvojio jednostavnošću: to je efikasan sistem za gledanje digitalne televizije, uz nekoliko naprednih funkcija.
nopreview
Brzi Cruzer Contour
Nebojša Rašković
Navikli smo da nam iz kompanije SanDisk dolaze vrhunske flash memorije. Nedavno je ovaj proizvođač predstavio par jako zanimljivih rešenja, među kojima se posebno ističe Cruzer Contour, koji se reklamira i kao najbrži flash drajv na svetu.
nopreview
Genius Web kamere
Nebojša Rašković
Genius je svoju gamu Web kamera dopunio modelima Slim 310NB i 2020AF. U različitim su klasama, ali su obe interesantne...
nopreview
Elegantni Samsung ML-1630
Nebojša Rašković
Samsung opet nudi teme za razmišljanje vodećim kompanijama u oblasti crno-belog laserskog štampanja. Na delu je ponovo u više navrata hvaljena ML serija i njen novi predstavnik, model 1630.
nopreview
Intel Core 2 Duo E8500
Miloš Stamenković
Stezanje obruča oko konkurencije Intel nastavlja veoma agresivno, novom generacijom Core 2 Duo procesora izrađenih u 45 nm tehnologiji. Šta ima novo za one kojima je Quad previše?
preview
Miloš Stamenković
AMD Phenom je trebalo da parira Intel Core 2 procesorima, ali se u realnom svetu nije baš sjajno pokazao: performanse su bile ispod očekivanja, a otkriven je i neprijatan bag u TLB mehanizmu. Sada je stigla nova revizija koju čine modeli Phenom 9550, 9650, 9750 i 9850, sa više keša i bržom komunikacijom sa tom superbrzom memorijom. Isprobali smo najjači model, Phenom 9850.
nopreview
Novi HDD kandidati
Miloš Stamenković
Iako u industriji hard diskova još nije došlo do radikalne promene tehnologije, prostora za usavršavanje ima, pa rastu i kapaciteti i brzina. Isprobali smo Hitachi, WD i Seagate kandidate.
nopreview
Blu-ray na stolu
Dejan Ristanović
Blu-ray je pobedio, drajvovi više nisu preskupi, ali ih retko ko koristi i to iz banalnih razloga: nema praznih diskova. Šta će se u vašem cyber kosmosu promeniti kada ih konačno nabavite?
nopreview
AMD platforme
Miloš Stamenković
AMD Spider platforma postaje sve popularnija i zastupljenija u domaćim radnjama. Ukoliko ste se već opredelili za ovo okruženje, ostaje još "sitnica" poput izbora prave matične ploče...
nopreview
Verbatim eksterni diskovi
Filip Majkić
Sve veći stepen integracije povećava funkcionalnost računara, ali je uočljiva tendencija da se podaci izmeštaju van njega. Da li je vreme za vaš prvi eksterni hard disk?
preview
Aleksandar Veljković
Dok se na tržištu množe brendovi GPS uređaja za auto-navigaciju, Garmin istražuje nova polja primene. Testirali smo njihove Edge ciklokompjutere, koji daju novu dimenziju biciklističkom treningu i rekreaciji.
nopreview
Mobilna SE manija
Nebojša Rašković
Svako vreme je dobro za novi mobilni telefon, ali pred leto potražnja ovih uređaja uvek raste, pa i proizvođači pripremaju nove modele. SonyEricsson ponuda za leto 2008. godine obuhvata modele K850i, W580i, W610i i W660i...
nopreview
Canon EOS 450D
Nenad Akšić
Japanski gigant po tradiciji svakih godinu i po izbaci naslednika cenovno najpopularnijeg segmenta DSLR klase. Počevši od EOS 300D, preko 350D i 400D, stižemo do najnovijeg modela, EOS 450D. Pokazaće se da je ovo najveći skok koji je Canon napravio u DSLR serijalu.
preview
Aleksandar Veljković
Minijaturni aparati sa širokougaonom optikom koja kreće od 28 mm su sve popularniji, a Fujifilm Finepix F480 je sa cenom od 160 evra verovatno najjeftiniji aparat te vrste koji se do sada pojavio na tržištu.
nopreview
Olympus SP-570 UZ
Aleksandar Veljković
Poslednjih par SP modela nas upućuju na zaključak da Olympus ponovo prepoznaje potrebe zahtevnijih korisnika, koji se ne ustručavaju da svoje foto-zadovoljstvo plate oko 500 evra, kolika je preporučena maloprodajna cena SP-570 UZ.
nopreview
Pentax K20D
Aleksandar Veljković
Nakon januarske svetske promocije u Dubaiu, do nas je stigao udarni Pentax-ov DSLR aparat, ovoga puta na duži period i sa većim izborom dodatne opreme. Bila je to šansa da prve utiske proverimo ozbiljnijim testom...
nopreview
GeForce osam i po
Branko Maksimović
GeForce 8800 GTX je bio akcelerator ispred svog vremena, jer je arhitektura koju je predstavio aktuelna i dvadeset meseci kasnije, kod naslednika 9800 GTX.
nopreview
Rainbow Six: Vegas 2
Filip Majkić
Nakon uspešnog Rainbow Six: Vegas, malo ko je pomišljao da Ubisoft neće napraviti serijal. I zaista, Rainbow Six: Vegas 2 je pred nama...
nopreview
C&C 3: Kane's Wrath
Filip Majkić
Jedan od najvećih prošlogodišnjih hitova je dobio nastavak - do nas je stigao Command & Conquer 3: Kane's Wrath.
nopreview
Time Crisis 4
Filip Majkić
Želite li da se vratite u vreme arkada? Namco Bandai donosi Time Crisis 4 na platformu nove generacije, vraćajući nas u vreme kada su pitki, jednostavni i akcijom nabijeni naslovi bili melem za dušu mladih igrača.
nopreview
Inicijalizacija registara
Voja Antonić
Pre nego što započne glavni tok programa, mikrokontroler treba da pospremi krš koji se zatekao u registrima i postavi neke parametre na željenu vrednost. Napišimo program za to...


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter