GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #148 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #148 (29) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #148 (Oktobar 2008)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Ni kuća nije tesna
Voja Gašić, Aleksandar Veljković, Marko Herman
Uz gomilu multimedijalnih uređaja, nije lako prikazati svaku sliku na bilo kom kućnom ekranu. Isprobali smo komponente koje će omogućiti distribuciju slike i zvuka po svim sobama vašeg stana...
preview
Marko Savković
Ni dva meseca nakon premijere modela Diamond koji je postavio nove standarde u PDA svetu, pojavljuje se i njegov naslednik... ili barem konkurent. Šta Touch Pro nudi poslovnom korisniku?
nopreview
ASUS Eee PC 1000
Marko Herman
ASUS Eee PC 700 osvojio je korisnike svojim minimalnim dimenzijama koje je pratila minimalna cena. Nažalost, i ekran je bio minimalan. A sada stiže Eee PC 1000 sa većim ekranom, a što se tiče cene...
nopreview
DDR3 u zaletu
Miloš Stamenković
Testirali smo DDR3 memorijske module i ploče koje ih primaju, ali nikako da detektujemo ozbiljniji skok performansi koji bi opravdao ovu investiciju. Sada je GEIL predstavio module sertifikovani za rad na čak 1600 MHz...
nopreview
Mini tastatura
Marko Herman
Tastaturom DiNovo mini Logitech njome polako ispipava tržište ljudi koji svoje sisteme kućne zabave zasnivaju na računaru - zašto daljinski upravljač ne biste zamenili tastaturom, koja ima i ugrađenu zamenu za miša?
nopreview
Sweex MM007 digitalni ram
Branislav Bubanja
Razvoj digitalnih ramova krenuo je u dva pravca. Prvi podrazumeva maksimalnu funkcionalnost, a drugi minimizuje cenu. U ovu drugu grupu možemo da svrstamo i Sweex MM007.
nopreview
TakeMS MEM-P3 Tube
Branislav Bubanja
Do sada smo viđali najrazličitije dizajnirane MP3 plejere, ali nas je takeMS MEM-P3 iznenadio - šta mislite o stilizovanoj cigareti koja svira?
preview
Mladen Mijatović
WNDR3300 je dokaz da za konfigurisanje bežične kućne mreže koja će biti bezbedna nije neophodno tehničko znanje - sve teče potpuno automatski, a kriptografija je na visini.
nopreview
Toshiba na džepnoj sceni
Marko Savković
Džepni uređaji sa VGA rezolucijom danas nisu retkost, ali 2004. godine je samo jedan PDA odgovarao tim specifikacijama - Toshiba e800w. Dugo se čekalo da Toshiba napravi sledeći korak. I tako su stigli Portege G710, Portege G900, Portege G910 i Portege G450.
nopreview
Biostar POS računari
Nebojša Rašković
iPC je Biostar-ova linija računara prilagođenih malim prodajnim objektima: kioscima, štandovima, mini-marketima... Isprobali smo modele CN700-IC i CX70M-I7A.
nopreview
Canon iRC2380i
Nebojša Rašković
Canon nastavlja sa usavršavanjem svoje iRC familije multifunkcijskih mašina namenjenih korporacijama. Svega mesec dana nakon svetske promocije, dobili smo priliku da se bolje upoznamo sa jednim od trenutno najtraženijih MF aparata ove vrste - kako se na testu pokazao ovaj džin?
nopreview
WEG MP4 plejer
Branislav Bubanja
Prvi utisak koji plejer ostavi može da bude odlučujući za njegov uspeh za tržištu, pošto je konkurencija ogromna. Zato WEG WMP4-9 MP4 plejer spada među najlepše, a uzor je odmah jasan - iPod nano.
nopreview
Gemalto čitač za lične karte
Marko Herman
Uvođenjem novih ličnih karata opremljenih kontaktnim čipom, smart kartice su praktično ušle u živote svih građana Srbije. Neophodni element novouspostavljenog sistema je čitač smart kartica, pa smo isprobali model koji nudi firma Gemalto.
nopreview
ASUS EAH4850 i Gainward ATI 4850 kartice
Branko Maksimović
Na našem stolu našle su se dve kartice ljutih konkurenata, firmi nVidia i AMD/ATI. Da vidimo koja je postigla bolje rezultate i da li su oni vredni razlike u ceni...
nopreview
Sweex TV019 - hibridni plejer
Branislav Bubanja
Navikli smo na samostalne DVD plejere, DVD rikordere, portabl DVD plejere, ali uređaj koji smo testirali ovog puta predstavlja jedinstvenu kombinaciju - Sweex TV019 je kao LCD televizor sa ugrađenim DVD plejerom.
nopreview
iPod nano-chromatic
Nebojša Rašković
Veliki uspeh druge i treće generacije iPod nano plejera je inicijalna kapisla za dizajnere iz Kupertina da užurbano porade na razvoju četvrte. I tako je do nas stigao iPod nano chromatic...
nopreview
Iz suve drenovine
Miloš Stamenković
Tanano doterivanje AMD platforme daje dobre rezultate u šta nas je uverio i novi čipset 790GX. Isprobali smo prve matične ploče...
nopreview
CERN u kompjuteru
Branko Maksimović
Ma koliko detaljna 3D grafika bila, sve pada u vodu ako u animaciji nema prave interakcije, kinematike i dinamike. Zato će vam uskoro uz 3D akceleraciju biti potreban i takozvani akcelerator fizike...
preview
Nebojša Rašković
Inkjet štampači su, pre svega zbog povoljne cene, interesantni za najširi krug potrošača, ali i u ovom domenu postoji fluidna podela na poslovne i kućne modele. Šta su nam za jesen 2008. spremili vodeći proizvođači ovih uređaja?
nopreview
P45 u naletu
Miloš Stamenković
Iako se Intel-ov P45 set čipova još nije proširio tržištem, najznačajniji proizvođači već su ponudili ploče za one koji žele da isprobaju DDR3 memorije...
nopreview
Oregon umesto eTrex-a
Aleksandar Veljković
Nova Oregon familija Garmin-ovih outdoor GPS uređaja donosi ekrane osetljive na dodir. Da li je kucnuo čas za "veliko spremanje" za avanturiste i ekstremne sportiste? Jesmo li upravo svedoci smene generacija?
preview
Aleksandar Veljković
iBoard preti da redefiniše pojam elektronskih demonstracionih tabli i konačno otera kredu i sunđer iz učionica. Po čemu se ova naprava razlikuje od "tabli XXI veka" koje smo do sada sretali?
nopreview
Photokina - pogled na novitete
Pavle Peković
Photokina, najveći globalni događaj u svetu fotoopreme, ove godine najavljuje neke veoma važne trendove. Nikon D90 i Canon 5D mark II su uzburkali tržište, uz trend konvergencije DSLR i "običnih" fotoaparata...
nopreview
Olympus FE-370
Aleksandar Veljković
Olympus-ova FE serija niskobudžetnih kompaktnih digitalnih fotoaparata nasleđuje tehnološka dostignuća ne tako davno promovisana od strane prestižnijih mju modela. Isprobali smo FE-370...
preview
Aleksandar Veljković
Prodaja DSLR aparata raste, ali očito ima svoje granice - ne želi svako da fotoaparat nosi na ramenu, u velikoj torbi. Micro 4/3 format bi trebalo da rezultira malim fotoaparatima sa promenljivim objektivima koji daju vrhunske slike. Najbolje iz oba sveta?
nopreview
GeForce GTX260 grafička kartica
Branko Maksimović
Nakon jakog i glomaznog GeForce GTX280 akceleratora, na red dolazi njegova oslabljena i pojeftinija verzija - GTX260. Vredi li sniženje cene gubitka performansi?
nopreview
Stalker: Clear Sky
Filip Majkić
Stalker: Shadow of Chernobyl dugo privlačio pažnju u igračkim krugovima a sada je pred nama nastavak koji GSC Game World smešta u istovetan univerzum. Koliko se Clear Sky držao starih recepata i da li pati od istih boljki kao njegov prethodnik?
nopreview
Spore
Filip Majkić
Od momenta kada je najavljen, Spore je privlačio pažnju svojim atipičnim konceptom - cilj igre je razviti svoju vrstu od jednoćelijskog organizma do interstelarne imperije!
nopreview
Modovi adresiranja
Voja Antonić
Kako doći do broja telefona koji vam je potreban? Možda ga već znate? Možda treba da pitate nekoga? Možda će vam on reći da broj ne zna, ali će vam zato dati broj nekoga ko bi taj broj mogao znati. Ta indirekcija je uvod u adresne režime industrijskih procesora...BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter