GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #155 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #155 (30) Samo tekstovi objavljeni online (7)
- PC #155 (Maj 2009)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Najmanji dolaze
Branko Nikitović
Kad u vreme sveopšteg pojeftinjenja kompjuterske opreme vidite laptop od 170.000 dinara, ne možete a da se ne zapitate - zašto je tako skup? Čim uzmete u ruke Sony VAIO TZ, počinjete da shvatate da to nije običan računar...
nopreview
Tanje od slike
Bojan Stanojević
Predstavljamo dva ultratanka Samsung-ova televizora sa LED pozadinskim osvetljenjem: UE46-B6000 i UE46-B7000. Da li će nameštaj u dnevnoj sobi ubuduće izgledati drugačije?
preview
Nebojša Rašković, Aleksandar Veljković
Suprotno predviđanjima, potražnja za laserskim MF uređajima konstantno raste. U jednom trenutku je izgledalo da će inkjet tehnologija preuzeti primat na tržištu, ali je drastičan pad cena preokrenuo taj trend. Pa da vidimo kojim putem možete poći ako poželite poslovni multipraktik - isprobali smo 30 novih modela.
preview
Miloš Stamenković
Nehalem još nije zavladao tržištem, pa se i dalje traže Core 2 Duo i Core 2 Quad procesori. Intel je nedavno promovisao njihove revizije, pa da potražimo najbolju kupovinu...
nopreview
Atom u Thinkpad svetu
Dejan Ristanović
Lenovo se konačno uključuje u trku na tržištu ultraportabl računara zasnovanih na Atom procesoru. Njihov IdeaPad S10e je negde na pola puta između netbook i notebook računara, što ima prednosti i mana...
nopreview
Mini sa većim ekranom
Bojan Stanojević
Nekoliko meseci pošto se pojavio Mini Note PC 2133, HP je predstavio njegovog naslednika. Model 2140 donosi napredak u ergonomiji, ali i u unutrašnjosti...
preview
Aleksandar Veljković
Pružamo vam jedinstvenu priliku da na zajedničkom druženju provedete celi dan sa nama i fotografišete novim Nikon-om D5000...
nopreview
Mrežne mreže
Boris Stanojević
Umrežavanje kompjutera korišćenjem strujnih vodova u stanu postaje sve popularnije, kako zbog cene tako i zbog praktične upotrebljivosti. Tehnologija nije mlada, ali tek sada ulazi u zreo period. Ili možda nije baš sve tako jednostavno?
nopreview
Lexmark-ovi blizanci
Nikola Stojanović
Ako ste se pitali da li za srednje veliku firmu postoji efikasnije kancelarijsko rešenje od digitalnog kopir uređaja, odgovor je potvrdan - to su dva veoma slična MF uređaja visoke klase X658dfe i X658dme.
nopreview
Mnogo više od skladišta
Mladen Mijatović
Da li i vi imate računar koji nikada ne gasite, jer vam glumi server? Umesto njega, možete da koristite Qnap NAS uređaje koji u sebi integrišu serverske aplikacije za skoro sve što vam padne na pamet - lakše se upravlja, a potrošnja struje je bitno manja...
nopreview
USB punjač za baterije
Branislav Bubanja
Baterija se začas isprazni, a ko bi nosio punjač... Sada se možete osloniti na USB port vašeg notebook-a...
preview
Bojan Stanojević
Poslovni računar mora da bude pozdan, tih i kompaktan. Da to ne mora da znači i skup, može se videti na primeru HP-ovog modela Compaq dx2450.
nopreview
Elektronski kontrolni u školi
Mladen Mijatović
Izgleda da polako dolazi kraj i klasičnim školskim kontrolnim zadacima - spravica po imenu Senteo će zameniti papir i olovku.
nopreview
Vivax digitalni ram
Branislav Bubanja
Digitalni foto ramovi služe da ukrase radni sto, ali zahvaljujući jedinstvenom softveru, Vivax-ov model Imago DPF-002B može da reprodukuje muziku i filmove.
nopreview
Svevideća "sijalica"
Mladen Mijatović
Kada sledeći put ležerno ušetate u neki moderan ambijent gde diskretna svetla prave prijatnu atmosferu, budite oprezni čak i ako nema nikoga - možda vas neko ipak gleda. Isprobali smo Axis M3011 IP kameru.
nopreview
Snom 820: maneken na VoIP pisti
Mladen Mijatović
Snom je renomirani nemački proizvođač opreme za IP telefoniju. Proverili smo šta se krije iza izuzetno privlačnog dizajna njihovog telefona Snom 820.
nopreview
VivaX Imago DVD K-195
Branislav Bubanja
DVD/DivX plejeri su odavno postali veoma jeftini, ali niska cena često zahteva ozbiljne kompromise. VivaX K-195 donosi sve što je važno, a jedini kompromis je pojednostavljenje...
nopreview
Saitek za entuzijaste
Nebojša Rašković
Saitek Cyborg X Flight Stick je, po mišljenju mnogih igrača, revolucionaran džojstik; ništa manje zanimljiv nije ni volan Vibration Wheel 4-in-1 koji se može koristiti i na igračkim konzolama.
nopreview
WiFi izlazi napolje
Mladen Mijatović
Oprema za outdoor wireless nekada je bila glomazna, skupa i komplikovana za montažu. Ubiquiti Networks nudi jednostavna i jeftinija rešenja, sa dometom koji se meri desetinama kilometara.
nopreview
Chicony tastature
Branislav Bubanja
Predstavljamo vam tri nove tastature jednog od najpoznatijih proizvođača ovih periferija, koje ne dovode u pitanje njegovu staru slavu.
preview
Branislav Bubanja
Prodavnice su pune LCD televizora, ali ih visoka cena još uvek drži daleko od dnevnih soba. Postoje i jeftiniji modeli koje nisu za dnevnu sobu - proverili smo koliko je upotrebljiv TV sa ekranom od 8".
nopreview
Leadtek WinFast DTV200H
Branislav Bubanja
Do sada smo se sretali sa analognim ili digitalnim TV tjunerima, ali je Leadtek u jednom uređaju spojio oba standarda: novi hibridni član popularne familije WinFast donosi upotrebljivost kakvu do sada nismo videli.
nopreview
Olympus SP-590 UZ
Aleksandar Veljković
Olympus SP-590 predstavla uravnoteženu evoluciju SP-565 UZ, sa čijim mogućnostima, dizajnom i korisničkim interfejsom su korisnici Olympus-ovih ultrazumova već dobro upoznati. A uz to je cena nova... i vrlo realistična.
nopreview
Nikon CoolpixP90
Aleksandar Veljković
P90 je tek drugi model u novoj Nikon-ovoj ultrazum seriji. Ubedljivim i unikatnim skupom karakteristika nameće se kao izbor broj jedan kupcima koji žele male dimenzije kombinovane sa velikim uvećanjem.
preview
Aleksandar Veljković
DMC-TZ5 nije najnoviji model iz TZ serije kompaktnih ultrazumova, ali (možda upravo zbog toga) nudi povoljan odnos cena/kvalitet, uz tehničke karakteristike koje ga svrstavaju u sam vrh klase.
nopreview
Mega-Giga panorame
Nenad Veljković
Tek što smo odahnuli nakon demonstracije Microsoft Photosinth-a, pojavilo se praktično i svima dostupno rešenje sa težištem na specifičnom hardverskom sklopu - jeftinom malom robotu koji upravlja vašim fotoaparatom. Isprobali smo GigaPan EPIC i EPIC100.
preview
Filip Majkić
Za igrače koji ne zanemaruju svoja leđa i stražnjicu stižu proizvodi koji donose novi vid gaming uživancije. Ovoga puta pred nama je Ultimate Game Chair Reactor.
nopreview
Drakensang: The Dark Eye
Filip Majkić
D&D alternativa iz Nemačke, sa zanimljivo osmišljenim svetom zvanim Avanturia - igra je došla bez mnogo pompe, ali je to ne čini manje interesantnom...
nopreview
Ružičasta strana
Andrijana Maksimović, Aleksandra Šakić
Kamera - zmija, G - Cube Surfer, Torba za safari i Kul notebook.
nopreview
pc155sko.zip
(10.91 KB)
Alat za elektroničare
Voja Antonić
Logička sonda je najvažniji alat svakog hardveraša. Mnogo je projekata "najboljih" logičkih sondi, pa na korisniku ostaje samo da izabere. Pripremili smo jedan originalni predlog u vidu jeftine, a efektne samogradnje...


Takovo

BIZIT 2024

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter