GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #176 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #176 (18) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #176 (April 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Lepša strana Web-a
Voja Gašić
Izlazak završne verzije Internet Explorer-a 9, istovremeno na 40 svetskih jezika, obeležen je 19.marta i u Beogradu. Još jednom kažemo da najpopularniji Web browser nikada nije bilo lepši i brži...
preview
Stevan Josimović
GIS postaje nezaobilazan deo informacionog sistema svake ozbiljne organizacije. Google je i u ovu oblast uneo revoluciju Google Maps-om i čuvenim Google Earth-om, pa je ponuda GIS softvera sve bolja, a Quantum GIS je vrhunac ponude slobodnog softvera.
preview
Kristijan Lazić
Panda Internet Security 2011 namenjen je korisnicima koji osim osnovnih bezbednosnih elemenata, očekuju i niz dodatnih funkcionalnosti. Pogledajmo šta sve on donosi...
nopreview
Norton-ov sigurni krug
Jovan Bulajić
Norton 360 predstavlja vrh ponude kompanije Symantec kada je u pitanju softver za zaštitu kućnih računara. Nova verzija 5 nudi brži rad i poboljšane opcije za zaštitu od raznih opasnosti... sa svih strana. Otud i ono 360 u nazivu - pun krug zaštite.
nopreview
Izaberite pravi
Marko Herman
Kanadski Corel svoje grafičke proizvode nudi pojedinačno, ali i u raznim paketima. Otkrijte koji je paket pravi izbor za vas.
preview
Dejan Ristanović
Nabavka računara za firmu usko je vezana sa licenciranjem softvera – kako uz optimalne izdatke biti legalan, i kako to na najbolji način iskoristiti? Pripremili smo opsežan vodič za licenciranje Microsoft, Autodesk i Adobe softvera. Za početak, objašnjavamo neke od pojmova i osnovnih pravila.
nopreview
Pod budnim okom Poreske uprave
Marko Herman
Kontrola legalnosti softvera odnedavno je poverena Poreskoj upravi. Dr Dejan Vidojević, pomoćnik direktora sektora za razvoj i računarsku podršku govori o zakonskoj regulativi u ovoj oblasti.
nopreview
Nelegalno... i legalno
Marko Herman
Slavica Maksimović, načelnik odeljenja za kontrolu legalnosti softvera, govori o načinu rada poreskih inspektora, toku kontrole i posledicama ako se naiđe na nelegalan softver.
preview
Dejan Ristanović
Priča o licenciranju Microsoft-ovog softvera počinje od OEM softvera koji kupujete zajedno sa računarom. To je najčešći (i najjeftiniji) način da dođete do legalnog Windows-a, ali i osnova za nabavku drugog softvera kroz programe količinskog licenciranja. Govorimo o pravilima nabavke i korišćenja OEM softvera, njegovim cenama, kao i raznim verzijama Windows-a i Office-a koje možete nabaviti kroz OEM program.
nopreview
FPP - softver u kutiji
Dejan Ristanović
Pojedinačni korisnici Microsoft Office najčešće kupuje "u kutiji", a to je i način nabavke upgrade verzija, kao i mnogih drugih programa. Softver u kutiji je u prednosti zbog mogućnosti da ga prenosite sa računar na računar, a ni cene nisu visoke kao nekad, pa vredi malo računati... Istovremeno predstavljamo i proizvode namenjene legalizaciji postojećih Windows računara, GGK i GGW.
nopreview
Pravi model za vašu firmu
Dejan Ristanović
Kada proučite sve modele licenciranja, ostaje da izaberete onaj "najbolji". Naravno, u raznim firmama to će biti razni modeli, ali neki saveti važe za svakoga...
nopreview
Količinsko licenciranje
Dejan Ristanović
Za firme koje poseduju 10 i više računara OVS ugovor predstavlja prirodno rešenje - softver plaćate u ratama a nove računare možete dodavati kako se firma širi. Opisujemo ovaj model licenciranja, dajemo cene i proračune za manju firmu, a zatim prelazimo na OLP model, kod koga se softver plaća odjednom - proverite šta vam više odgovara.
nopreview
Put do licence
Marko Herman
Predstavljamo neke od Microsoft-ovih partnera i njihovu ponudu novih računara sa softverom kao i softverskih paketa. Da vidimo šta nude Extreme, Ewe Comp, CT Computers i Win Win Computer Shop.
nopreview
Adobe licenciranje
Dejan Ristanović
Kako kupovati Adobe programe, "u kutijama" ili kroz program količinskog licenciranja? Dajemo cene i osnovne uslove.
preview
Dejan Ristanović
Autodesk, globalni lider u oblasti CAD softvera, nudi niz proizvoda od kojih je najpoznatiji AutoCAD. Licenciranja svih Autodesk-ovih proizvoda prate jedinstvena pravila, koja analiziramo, baš kao i opcije i ograničenja pojedinih licenci.
nopreview
Pitanja korisnika
Dejan Ristanović
Ljubaznošću kompanije Microsoft, prikupili smo pitanja koja korisnici najčešće postavljaju na partnerskim skupovima, a bave se konkretnim licencama, ograničenjima, dodatnim mogućnostima, načinu kontrole...
nopreview
Broj na tablici
Voja Antonić
Na primeru čitanja registarske oznake sa uličnog snimka, videćemo kako "nealgoritamske" neuronske mreže sarađuju sa "algoritamskim" programima.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
System Mechanic, Advanced SystemCare, WinZip System Utilities Suite i WinRAR 4.00.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter