GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #180 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #180 (22) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #180 (Septembar 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Pionirski 3D telefon
Voja Gašić
Već na prvi pogled, s ekranom od 4,3" i HDMI izlazom, LG Optimus 3D ostavlja utisak snažne multimedijalne sprave u minijaturnom kućištu. 3D u nazivu znači da ga treba gledati s oba oka. Širom otvorena!
nopreview
Samsung Galaxy Tab 10.1
Jovan Marić
Srbija spada među prve tri zemlje Evrope u kojima se pojavio novi, kontraverzni Samsung-ov tablet dijagonale 10.1" Galaxy Tab 10.1 P7500. Debljina od svega 8.6 mm čini ga najtanjim tabletom na tržištu, a dimenzije tog tržišta tek treba da odredi sudski spor sa Apple-om...
preview
Dejan Ristanović
U velikoj ponudi medija plejera polako se izdvaja grupa uređaja koji se ne ograničavaju na reprodukciju sadržaja sa vaših diskova, već obećavaju distribuciju TV programa, filmova i serija iz čitavog sveta. Jedan od njih je D-Link-ov Boxee Box.
nopreview
Početak fuzije
Miloš Stamenković
Integracija CPU i GPU jedinica u jedno jezgro danas ne predstavlja novost, ali AMD Fusion koncept je nešto više od proste kohabitacije ovih dveju jedinica. Šta donose procesori A6-3650 i A8-3850?
preview
Voja Gašić
Uspeh Intel Atom serije procesora i platforme bio je iznenađenje samo u početku. Manji kompaktniji računari očigledno izazivaju pažnju, ali pojava novih formi računarsko-komunikacionih klijenata zahteva dalji razvoj. Intel-ov adut je Z670.
nopreview
Tabla za posao
Vladimir Cerić
Tableti su preko noći osvojili tržište, ali ih korisnici i dalje koriste uglavnom za zabavu. Ako poželite da vam novi tablet bude od koristi i na poslu i kod kuće, možete se susresti s raznim preprekama. Osim ako se niste opredelili za Fujitsu Stylistic Q550...
preview
Branislav Bubanja
Mnogi od nas su, "zahvaljujući" ne baš sjajnoj finansijskoj situaciji, došli u situacija da biraju - netbook ili tablet računar. Zahvaljujući Asus-u možete da platite samo jedan, a da dobijete, praktično, dva računara.
preview
Mladen Mijatović
Modernizacija analognih CCTV sistema ne podrazumeva nužno zamenu celokupne postojeće opreme. Iz Axis-a stiže skalabilno rešenje za brzu i fleksibilnu digitalizaciju analognog video nadzora.
nopreview
Ultrabook: Laptop za ceo dan
Nadežda Veljković
Da li prelazak na tablete i smartfone znači kraj PC-ja? Intel kaže da nije tako - PC i dalje ima svoje adute, ali mora da se prilagodi novom vremenu. Možda kroz Ultrabook liniju...
nopreview
Programabilni automobili
Branko Nikitović
Savremeni automobili imaju gomilu programabilnih elemenata, ali korisnici još uvek ne mogu da biraju aplikacije i instaliraju ih po svojoj želji. Nećemo dugo čekati na sledeći korak...
nopreview
Direktno iz mozga
Branko Nikitović
Kontrola uređaja putem uma izgleda kao tehnologija koju bi mogao da koristi Mr. Spock u "Zvezdanim stazama". Međutim, industrija igara je iznedrila nekoliko relativno jeftinih uređaja koji tu mogućnost donose praktično svima.
nopreview
3D projektor u dnevnoj sobi
Zoran Drenković
Ako možete da obezbedite slobodan zid, pozdravite se sa bioskopom i spremite dovoljno kokica, jer Sharp VX-Z17000 sa razdaljine od tri metra daje sliku dijagonale dva metra.
nopreview
Poslovna elegancija novog ProBook-a
Bojan Stanojević
HP je još jednom pokazao kako treba da izgledaju ali i rade poslovni prenosivi računari - predstavljamo ProBook 4530s i 5330m.
nopreview
HP-ovi ekološki monitori
Bojan Stanojević
HP-ovi monitori 2011x i 2211x troše malo struje, ne zagađuju okolinu i mogu da se recikliraju... a daju vrlo lepu sliku.
nopreview
Intex IT 5450 FM
Andrija Ćeranić
Ekonomičan 5.1 sistem zvučnika sa mnogo funkcija koji i one što su planirali da odvoje tri puta više novca na 5.1 navesti da još jednom razmisle.
nopreview
Snajper iz Gigabyte-a
Miloš Stamenković
Ekskluzivnim serijama matičnih ploča uvek se pokazivao prestiž proizvođača. Nova serija kompanije Gigabyte zove se G1.Killer, a njena perjanica je G1.Sniper 2.
preview
Branislav Bubanja
Nakon televizora, LG je svoju tehnologiju Film Paterned Retarder zaposlio i na monitorima. Gledajte 3D sliku kroz jeftine, pasivne naočare.
nopreview
Pristupačan Android visoke rezolucije
Jovan Marić
Nakon nekoliko iteracija Android telefona, kineski telekomunikacioni gigant ZTE je ponudio model Blade, kojim je uglavnom ispravio ranije nedostatke i doneo karakteristike mnogo skupljih modela. Uskoro stiže i kod nas...
nopreview
LifeBook made in Japan
Bojan Stanojević
Velika većina elektronske robe stiže nam iz Kine, ali Fujitsu računari su izuzetak. Pogledajmo koji nivo kvaliteta donose Lifebook E751 i S761.
nopreview
Fuji FinePix F600 EXR
Nenad Veljković
FinePix E600 je kompaktni aparat koji ima 16 Mp CMOS, podršku za HD video, 15x zum... Našu pažnju su ipak privukle tehnološke novine: inteligentni digitalni zum, tretman šuma i detektor pokreta.
preview
Konkurs za najbolju letnju fotografiju koji smo organizovali u saradnji sa "Tehnomanijom" izazvao je ogromno interesovanje naših čitalaca i drugih posetilaca sajta pcpress.info. U predviđenom roku pristiglo je 1047 fotografija. Predstavljamo najbolje...
nopreview
Čavrljanje o OPS-u
Vesna Knežević
OPS, Optimized Print Servicis, je tehnologija kojom firma Konica Minolta čini poslovanje efikasnijim... i znatno prijatnijim.


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter