GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #181 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #181 (18) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #181 (Oktobar 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Prvi Mango telefoni
Jovan Marić
Novi Windows Phone 7.5 zvani Mango stiže, čime se džepni Windows približava zrelosti. Isprobali smo prva dva WP7.5 telefona - HTC TITAN i Radar.
nopreview
Varijacije na HD temu
Voja Gašić
Visoka definicija je lepa stvar, ali za kreiranje sadržaja ne treba posegnuti za prvom digitalnom kamerom koja ima HD snimanje. Za dobre pokretne slike, potreban je vam je i pravi HD kamkorder kao što je neki od Canon ili Panasonic modela koje predstavljemo.
nopreview
Uz malu pomoć SSD-a
Miloš Stamenković
Zajedno sa čipsetom Z68, Intel je predstavio Smart Response Technology, interesantno rešenje za ubrzavanje rada celog sistema upotrebom manjeg SSD diska koji služi kao keš velikom hard-disku. Proverili smo koliko SRT utiče na performanse.
preview
Voja Gašić
Na berlinskom sajmu IFA, Samsung je predstavio dva nova uređaja iz mobilnog segmenta: tablet GALAXY Tab 7.7 i GALAXY Note, poslovni hibrid koji se pozicionira između tableta i smartfona.
nopreview
OPS, ili kako uštedeti 20-60%
Vesna Knežević
Kada čujete termin Optimized Print Services, pomislićete na brže i lakše upravljanje štampačima u firmi. To je zaista važna komponenta ovog sistema, ali za menadžment je možda značajnija ona druga - ušteda novca na godišnjem nivou!
nopreview
Montana: Nova Garmin-ova zvezda
Boris Stanojević
GPS uređaj prilagođen potrebama planinara i ljubitelja prirode svakako nisu retkost na tržištu, ali Garmin-ova Montana donosi novu, zanimljivu ravnotežu...
preview
Boris Tanacković
Oce ReproKiosk CS2436 je sposoban da plotuje, skenira i fotokopira u koloru sve dokumente do formata A0. Važan uređaj za svaki arhitektonski biro...
nopreview
Čip kao mozak
Nadežda Veljković
Težnja za stvaranjem mašine koja će funkcionisati poput ljudskog mozga, te najveće misterije čovekovog organizma, prisutna je već vekovima. Možda će presudnu ulogu u tom razvoju imati najnovije dostignuće istraživača iz IBM-a nazvano Systems of Neuromorphic Adaptive Plastic Scalable Electronics ili SyNAPSE.
nopreview
Daleki preci naših kompjutera
Voja Antonić
Bilo je potrebno mnogo godina da od prvih ideja stignemo do koncepcije savremenih računara. Istovremeno je i čudna i logična činjenica da digitalna računarska tehnika za svoje rođenje najviše duguje II svetskom ratu. Upoznajmo neke od početnih ideja...
preview
Branislav Bubanja
Nakon uspešnog prethodnika, plejera O!Play Mini, ASUS je početkom septembra predstavio i unapređenu verziju koja omogućava streaming multimedije (i) sa telefona.
nopreview
Backup preko USB 3.0
Bojan Stanojević
Najjednostavnije je napraviti backup na eksternom disku. Toshiba Canvio omogućava da to uradite brzo i nudi 500 GB prostora. Ako nemate USB 3.0 interfejs, disk radi i sa USB 2.0, ali je bolje rešenje dodati testiranu karticu i tako preći na novi interfejs.
nopreview
Tabla umesto zida
Branislav Bubanja
Ukoliko imate dete koje svoje crtačko umeće voli da predstavlja na zidovima, Genius Kids Designer je mnogo ekonomičnije rešenje od krečenja.
nopreview
HP Wi-Fi Mobile Mouse
Andrija Ćeranić
Jedinstven i kvalitetan Wi-Fi miš namenjen putnicima s laptopom - radi pozdano, a sačuvaće vam jednu USB utičnicu, pošto za povezivanje nije potreban nikakav dongle.
nopreview
Zavodljivi Intex Envy
Voja Gašić
Tableti su sve popularniji, a pojava budžetski prihvatljivijih modela omogućiće da u njihovim mogućnostima uživa daleko veći broj korisnika. Isprobali smo Intex Envy koji košta svega 21000 dinara.
nopreview
Portabl audio-bar
Branislav Bubanja
Kod prenosivih računara često je najgora komponenta zvučni sistem, jer je teško smestiti kvalitetne zvučnike u mali prostor. Verbatim taj problem rešava na elegantan način, modelom Portable USB Audio Bar.
nopreview
Tablet i smartfon gedžeti
Branislav Bubanja
Na nedavno završenom sajmu potrošačke elektronike IFA u Berlinu, osim "ozbiljnih" noviteta iz sveta IT i audio/video tehnike, mogli su se videti i rukavice za smartfon, neobične tastature, pa čak i kit za sušenje tableta...
nopreview
Samsung NX200
Nenad Veljković
Prateći postepeno napuštanje koncepta refleksnih aparata sa ogledalom, sve češće prikazujemo predstavnike nove kategorije - ozbiljnih kompaktnih kamera. Samsung NX200 je odličan kandidat...
preview
Mladen Mijatović
Axis-ov partnerski program je stvoren da pomogne distributerima njihove opreme i rešenja da ostvare bolje poslovne rezultate na rastućem tržištu mrežnog videa. Kompanija IP Way zato redovno organizuje obuku namenjenu profesionalcima u svetu IP video-nadzora.YuNet

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter