GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #181 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Axis Akademija - ulaganje u znanje
Mladen Mijatović
Axis-ov partnerski program je stvoren da pomogne distributerima njihove opreme i rešenja da ostvare bolje poslovne rezultate na rastućem tržištu mrežnog videa. Kompanija IP Way zato redovno organizuje obuku namenjenu profesionalcima u svetu IP video-nadzora.
- PC #181 (Oktobar 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Axis Akademija - ulaganje u znanje

Do pre deset godina neko je mogao da bude neupućen u svet računara i ICT tehnologija, a da ipak bude vrhunski CCTV profesionalac. Digitalizacijom i uvođenjem Internet protokola (IP) kao dominantnog načina za prenos video‑signala, svaka kamera je postala svojevrstan računar sa sopstvenim mrežnim interfejsom, video‑servisi su postali mrežni video‑servisi, a čitava CCTV industrija je ubrzano konvergirala ka ICT oblasti. Svako ko želi da bude uspešan na ovom tržištu mora da ovlada znanjem o IP video‑nadzoru, a za to je ključna edukacija.

Mrežni video‑servisi su perspektivan poslovni izazov i očekuje se da će potražnja za njima na svetskom tržištu godišnje rasti za 50 odsto. Dobijanje novih poslova i povećanje profita mnogo je lakše ako se posao razvija kroz partnerske veze. Axis Communications, pomaže svojim partnerima da iskoriste lidersku poziciju ove kompanije i tako poboljšaju svoje poslovanje. Poslovna filozofija zasnovana na partnerskim odnosima doprinosi da svi budu na dobitku, a značajna dobit za partnere je organizovana i kvalitetna edukacija.

Trening‑centar u Beogradu

Akademija kompanije Axis Communications osnovana je 2004. godine kao investicija u partnere sa ciljem povećanja njihove kompetentnosti. Kroz ove specijalizovane kurseve do danas je prošlo više od 9.000 učesnika. Domaća kompanija IP Way, koja zastupa Axis, već nekoliko godina organizuje treninge u okviru Axis akademije, kao i druge kurseve iz oblasti video‑nadzora.

Treninge u okviru Axis akademije drži osoblje koje mora da bude odgovarajuće tehnički kompetentno, što se dokazuje sertifikatom koji izdaje Axis. Obuka se održava u posebnim trening‑centrima koji takođe moraju da budu adekvatno opremljeni, u skladu sa zahtevima proizvođača opreme.

IP Way ima ovakav trening‑centar koji može da primi do deset polaznika istovremeno. Svako radno mesto opremljeno je radnom stanicom, IP kamerom i dovoljnim brojem strujnih i mrežnih priključaka, a kada program kursa to zahteva, i serverskim računarima. Obuke u okviru Axis akademije u Beogradu vode sertifikovani treneri, a kursevi se organizuju jednom mesečno tokom prve radne nedelje.

Fundamentals

Akademija Fundamentals je temelj trening‑programa i razvijena je da izađe u susret zahtevima CCTV i IT profesionalaca. Njenim pohađanjem moguće je ostvariti tehničku spremnost za uspešan rad sa Axis‑ovim proizvodima. Tokom interaktivnog dvodnevnog kursa, koji uključuje prezentacije i praktične vežbe, polaznici uče o prednostima mrežnog videa, ovladavaju osnovama mrežnog okruženja i tehnikama video‑kompresije, instalacijom kamera, inteligentnom video‑analizom i automatskim upravljanjem događajima u sistemu video‑nadzora.

Uspešno završena Fundamentals akademija predstavlja osnovu za naprednije kurseve i veliki korak ka ostvarivanju statusa Silver i Gold partnera, a IP Way polaznicima nudi i određene modele Axis‑ovih kamera po povlašćenim cenama.

U centru za obuku kompanije IP Way u Beogradu realizuju se i NetAvis akademija, koja polaznike obučava za rad sa serverima za profesionalni video‑nadzor NetAvis Observer II, kao i obuka Paxton Access za IP sisteme za kontrolu pristupa objektima.

Korisne adrese:

IP Way
http://www.ipway.rs/

SLEDEĆI TEKST U PC #181
preview
Čekajući Metro
Voja Gašić


NativeTeams

Realme

AB Soft

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter