GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #191 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #191 (14) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #191 (Septembar 2012)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Windows 8, ali pravi
Voja Gašić
Microsoft nikada nije bio otvoreniji i izdašniji prema korisnicima koji žele da probaju narednu verziju Windows-a. Nakon raznih preview varijanti, dočekali smo i finalnu, RTM verziju. Pogledajmo šta je novo u starom Windows-u... i šta je staro u novom Windows-u.
preview
Vladimir Cerić
IT administratori imaju mnogo komplikovanih zadataka, a jedan od njih je izbor antivirusnog rešenja za kompaniju za koju rade. ESET se potrudio da im pomogne paketom Endpoint Security.
preview
Bojan Dulejan
U PC #189 detaljno smo prikazali finalnu beta verziju paketa Visual Studio 2012. Iako je zvanična promocija zakazana za 12. septembar, finalni Visual Studio je već na raspolaganju MSDN pretplatnicima. Pa da vidimo šta se promenilo...
nopreview
Besplatna desetina
Đorđe Grujić
Šest meseci posle ArtLantis-a 4, Abvent nam poklanja desetinu u vidu verzije 4.1. Najbrži se združio sa najtačnijim, pozadine su postale izvor svetla, a ekspozicija i osetljivost filma sad nešto znače...
nopreview
(Ne)stvaran svet oko nas
Draško Drašković
Project Glass skrenuo je pažnju najšire javnosti na proširenu stvarnost, augmented reality. Da li ćemo uskoro šetati ulicama sa naočarima kroz koje nećemo videti (samo) ono što se dešava u okolini?
nopreview
Elektronsko glasanje
Voja Antonić
Nema demokratije bez poštenih izbora. Koliko digitalna elektronika može da nam pomogne da povećamo poverenje u sistem glasanja? Hoćemo li uskoro glasati bez klasičnih listića i kutija? I hoćemo li verovati u rezultate?
nopreview
Kuhinja magičnih tehnologija
Branislav Mihaljev
Bez istraživačkih odeljenja i razvojnih timova velikih kompanija teško bismo mogli da zamislimo moćnu tehnologiju koja nam je dostupna u džepu. Microsoft-ova razvojna odeljenja spadaju u najveća, pa da vidimo kakvi nam recepti stižu iz magičnih sudova ove kuhinje.
nopreview
Kad se slojevi opamete
Nenad Veljković
Smart objekti u Photoshop-u predstavljaju vrstu prečice za neodlučne... i za perfekcioniste. Omogućavaju nedestruktivnu obradu slike u rasponu od jednostavnog reskaliranja sloja pa sve do složenijih manipulacija RAW fajlovima i pravljanja šablona. Da vidimo kako...
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Windows Essentials 2012, SoftMaker Office, ACDSee Free i Comodo IceDragon.
nopreview
Jesenji upisni rok za IT
Mladen Mijatović
I septembar je dobar mesec za upis na fakultete - pogledajmo gde ima slobodnih mesta za buduće studente informaciono-komunikacionih tehnologija.
nopreview
ICT učionice
Mladen Mijatović
Pogledajmo na koji način ICT može da poboljša proces prenošenja znanja u savremenoj učionici.
preview
Mladen Mijatović
eBeam tehnologija može da pretvori svaku tablu u interaktivnu površinu za pisanje i crtanje. U kompletu sa softverom, NEC ultra short-throw projektorima i odgovarajućim nosačima, ovo je odlično rešenje za digitalnu učionicu.
nopreview
Praktične poslovne veštine
Mladen Mijatović
Business Academy je škola za poslovnu edukaciju koja polaznike obučava u praktičnim poslovnim veštinama, pružajući mogućnost za sticanje jedne od najcenjenijih jednogodišnjih poslovnih diploma u svetu.
preview
Andrijana Maksimović
Prvo mesto na nedavno održanom međunarodnom takmičenju StartupLive Beograd 2012 pripalo je projektu InterAktivni Bukvar. Razgovarali smo sa Vladimirom Koprićem, idejnim tvorcem i glavnim menadžerom ovog projekta.


Takovo

BIZIT 2024

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter