GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #197 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #197 (23) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #197 (Mart 2013)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
preview
Dejan Ristanović
HTC je ove godine požurio, prikazujući svoj vrhunski smartfon desetak dana pre svetskog kongresa mobilne telefonije u Barseloni. Sva kreativnost se slila u uređaj, dok o imenu nisu mnogo razmišljali - posle One X, One S i One V dobili smo prosto HTC One.
nopreview
Nokia u crvenom
Pavle Peković
Nokia je bila lider na tržištu mobilnih telefona a Microsoft lider na tržištu pametnih telefona. Obe firme su izgubile svoje pozicije a sada, ujedinjene, pokušavaju da se vrate na vrh. Da li će im Nokia 820 to omogućiti?
nopreview
Četvrta Nexus generacija
Voja Gašić
Google očigledno voli da uposli što više proizvođača na svom velikom projektu Nexus. Sada je na red došla i kompanija LG, koja je potpisala Nexus 4.
preview
Miloš Stamenković
Savremeni integrisani grafički adapteri, čak i oni najjeftiniji, pokrivaju potrebe prosečnog korisnika. Ipak, prava grafička kartica pruža mnogo više... a njena cena vas neće uplašiti. Ostaje samo da izaberete: NVIDIA ili ATI?
nopreview
iMac: Na granici mogućeg
Miodrag Popović
Sledeći Apple-ov korak u svetu desktop računara je novi iMac, kompjuter spakovan u čudesno tanki monitor. Oduševiće vas dizajnom, ali i performansama...
nopreview
Mala munja
Zoran Životić
SSD diskovi su doneli veoma brz rad, ali su njihovi kapaciteti inicijalno bili skromni. Tehnologija napreduje, pa SSD kombinacija od čitavog terabajta više nije nedostižna. Isprobali smo LaCie Little Big Quadra SSD.
nopreview
Nabijanje performansi
Miloš Stamenković
Zahvaljujući činjenici da se tržište procesora sastoji iz više segmenata, AMD i dalje ima priliku da se bori za svoj deo kolača. Recimo modelima Piledriver ("nabijač"): FX8350 i FX4300.
preview
Voja Gašić
Predstavljen na CES-u, Samsung 770Z5E-PS6 notebook pokazuje svu snagu koju je moguće ugraditi u računar težak svega 2,35 kilograma.
nopreview
Za zabavu i putovanja
Žarko Gojković
WayteQ se specijalizovao za tablete i GPS uređaje. Ovoga puta stigao nam je tablet računar povoljne cene XTAB-80 i auto-navigator nove generacije XTAB-50, zasnovan na Android-u.
nopreview
Operacija računar
Miloš Stamenković
Konfekcijski desktop PC naći ćete u bilo kojoj prodavnici - ma koji model da izaberete, nećete mnogo pogrešili. Ali, ako tražite snažniju konfiguraciju, čeka vas prava odiseja...
nopreview
Kvantni kompjuteri
Voja Antonić
Nils Bor je rekao: "Ako neko kaže da može da razmišlja o kvantnoj mehanici a da pritom ne dobije vrtoglavicu, time pokazuje da ništa nije razumeo". Dolazi vreme da tu glavobolju pojačaju računari.
nopreview
Štampači ljudskih organa
Nadežda Veljković
Tehnologija 3D štampe se već koristi za izradu plastičnih i metalnih predmeta, a jedna od njenih potencijalnih primena je biotehnologija. Da vidimo šta se očekuje od bioprintera...
preview
Voja Gašić
Asus eksperimentiše s raznim konceptima, pa ćete tu često naći uređaje koji zgodno popunjavaju rupe u globalnoj ponudi. Jedan od takvih je VivoBook S200.
nopreview
Vivax u pohodu na tržište
Novak Jovanović
Tablet od stotinak evra lako nađe put do korisnika, naročito ako ima IPS ekran i dvojezgarni procesor. A Vivax TPC-7150 zadovoljava sve te uslove...
nopreview
Gigaset i dodir
Dejan Ristanović
Ekrani osetljivi na dodir ulaze i u svet fiksnih telefona - stigao je Gigaset S820 koji uobičajenu udobnost komunikacije obogaćuje novim kvalitetom.
preview
Bojan Stanojević
U nove modele serije MultiSync EA NEC ugrađuje IPS panele, tako da ovi monitori zadovoljavaju i veoma stroge zahteve. Isprobali smo EA224WMi, EA244WMi i EA294WMi.
nopreview
Baš širok monitor
Branislav Bubanja
Monitori su prešli dug evolucioni put od prvobitnog odnosa stranica 4:3: najpre su se raširili na 16:10, pa su se malo skupili u struku na 16:9, a sada su rešili da se još malo izduže, do odnosa stranica 21:9. Dobar primer je LG 29EA93, monitor čija širina obezbeđuje i neke neobične primene... osim gledanja filmova.
nopreview
Prestigio PAP4500
Voja Gašić
Prestigio MultiPhone DUO serija budi dosta interesovanja. Ovaj put skrećemo pažnju na PAP4500.
nopreview
iBuddy 3 connect
Voja Gašić
O Intex-ovom vrlo povoljnom "ortak-tabletu" već smo pisali. Vreme je da vidimo šta sve možemo da uradimo kada smo na vezi s ortakom...
preview
Voja Gašić
Iz jeftinijih tableta sve češće se izostavlja GPS funkcionalnost. Prestigio je odlučio da popuni prazninu tabletom GeoVision 7777 koji je napravljen baš za navigaciju... i još ponešto.
nopreview
Maca i Android u televizoru
Bojan Stanojević
TV "opametnjivači" dovode smart funkcije u starije i skromnije televizore. Blueberry TV Cat to radi pomoću Android-a, što donosi niz prednosti.
nopreview
Preko HD rezolucije
Dejan Ristanović
Već nekoliko godina čini nam se da full HD rezolucija predstavlja tačku iza koje, barem u mainstream kategoriji, nema smisla ići. Dell U2713HM nam je pružio priliku da tu zabludu prevaziđemo.
nopreview
Sony Alpha NEX-6
Nenad Veljković
Predstavljen kao spoj snage NEX-7 i konektivnosti NEX-5R, NEX-6 je zapravo kombinacija entuzijastičkog modela sa "kontrolnim točkićem" i OLED tražilom i WiFi funkcionalnosti podržane dobrim hibridnim autofokusom i sistemom interne softverske nadogradnje.


NIS

Ingram Micro

Sinergija22


NLB Banka


Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter