GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #77 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #77 (20) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #77 (April 2002)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Novi vetrovi iz ATI-ja
Aleksandar Veljković
ATI čipovi više neće raditi samo na ATI karticama, čime se stvaraju preduslovi za njihov masovni plasman. Počelo je od firme FIC, koja nudi po jednu verziju ATI-ja za svačiji džep...
nopreview
Problem velikih diskova
Vladimir Cerić
Nekada je granica bila 30 MB, danas je 137 GB, ali problemi sa matičnim pločama i novim, većim diskovima su isti. Ima li rešenja?
nopreview
Nove Athlon ploče
Aleksandar Veljković
Socket A ploče koje koriste SDR memoriju polako idu u istoriju, a VIA KT-266A se nameće kao najbolji izbor u Athlon / DDR svetu. Šta se trenutno nudi?
preview
Vladimir Cerić
Možda je Macintosh neobičan za one koji su navikli na PC i Windows, ali on uz atraktivan dizajn nudi viši stepen udobnosti. Bilo je zanimljivo isprobati novi PowerMac M8705L.
preview
Darko Staničić
CRT tehnologija ima još mnogo toga da ponudi, kako za kućne tako i za poslovne korisnike. Isprobali smo desetak najnovijih CRT monitora, namenjenim kako kancelarijskim primenama tako i DTP profesionalcima.
nopreview
Eterični LAN
Voja Gašić
Nakon 13 godina proizvodnje bežičnih LAN uređaja po "nestandarnim standardima", industrija se odlučila da usvoji IEEE preporuke. Kakve nam kartice stižu?
nopreview
Blizu savršenog
Vladimir Cerić
Iako smisao hi-fi opreme ne bi trebalo da bude toliko u snazi koliko u kvalitetu zvuka, mnogi proizvođači teško postižu kompromis između ovih krajnosti... Srećom, postoje firme koje taj balans ostvaruju na pravilan način. Jedna od njih je Creative.
preview
Vladimir Cerić
Već pogledom na spisak komponenti shvatićete da je AMD Extreme XP beskompromisna igračka mašina. Kako se ona pokazala u praksi?
nopreview
Plejeri sa stilom
Branislav Bubanja
Pre dva meseca prikazali smo pet modela samostalnih DVD plejera poznatih svetskih firmi. U međuvremenu su se na našem tržištu pojavili i neki noviteti...
nopreview
Digitalne putne torbice
Esad Jakupović
Memorijske kartice različitih formata omogućavaju lako prenošenje slika, muzike, video materijala ili podataka među različitim prenosivim uređajima i računarima. Isprobali smo razne standarde i razne implementacije...
nopreview
Disk za poneti
Branislav Bubanja
IOmega nastavlja da razvija prenosne uređaje sve većih kapaciteta. Do nas je stigao njihov novi adut: Peerless portabl hard disk od 20 gigabajta.
nopreview
Podloge za mastilo
Milan Četić
Glavni problem korisnika inkjet štampača jeste potrošni materijal - zato stalno tragamo za jeftinijim medijima. Ovoga puta ispitali smo tržište papira...
nopreview
AOpen ploče
Aleksandar Veljković
AOpen je jedan od najstarijih tajvanskih proizvođača PC hardvera, koji kod nas do sada nije bio mnogo poznat. Šta oni nude na polju matičnih ploča?
nopreview
Nikon Coolscan 8000ED
Milan Četić
Uređaj za skeniranje filmova smatra se profesionalnom opremom koja je pristupačna tek pojedinim dizajnerskim i pre-press studijima. Nikon-ov model CollScan 8000 ED se uklapa u tu definiciju, ali nudi i neke interesantne novitete...
preview
Marko Mihajlović
Pred nama se našla nova Hewlett-Packard-ova multifunkcionalna mašina namenjena kancelarijama. Može li ona da zameni skener, laserski štampač i fotokopir aparat?
nopreview
Canon PowerShot S30 i S40
Milan Četić
Powershot modeli S30 i S40 izgledaju jednako, imaju istu optiku i skoro iste funkcije, ali se razlikuju po rezoluciji CCD-a...
nopreview
Canon skeneri
Milan Četić
Nova generacije Canon skenera donosi LIDE tehnologiju rasvete i ultratanki dizajn koji ovakva tehnologija omogućava. Isprobali smo i uporedili čitavu gamu, tj. modele N670U, N676U, N1240U i N1250U2.
nopreview
Nikon Coolpix 885
Marko Mihajlović
Novitet iz Nikon-a jedan je od prvih proizvoda koji su se, svojim izgledom i velikim brojem funkcija, približili "pravim", analognim foto-aparatima. Nikon-ova vizija savršenstva ne završava se na rezoluciji i drugim tehničkim parametrima...
nopreview
Lako do prototipa
Branko Nikitović
Šta radite kada objekat treba preneti u realni, 3D svet? Za takve prilike Roland MDX-15 može biti idealna spravica...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Acorp 7KT266-A matična ploča, Acorp VGMX4T grafička kartica, Fujifilm FinePix 50i i Fujifilm FinePix 2600Zoom fotoaparati, Jazz J-8902 zvučnici, Logitech ClickSmart 310 Web kamera, Logitech MouseMan Dual Optical miš, Planet GSD-910 gigabitni switch, Saitek Rumble Force džojstik i Virtycom USB kompleti.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter