GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #79 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #79 (21) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #79 (Jun 2002)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Brže magistrale za brži Intel
Aleksandar Veljković
Dizajn Pentium-a 4 obezbeđuje Intel-u gotovo neslućene mogućnosti taktiziranja. Najnoviji modeli procesora, Pentium 4 na 2.4 GHz i Celeron na 1.8 GHz, potvrđuju da su potencijali nove tehnologije tek načeti.
preview
Milan Četić
Tržište jeftinih laserskih štampača i dalje je veoma dinamično. Tako se na našem testu ovoga puta našlo osam modela četiri vodeća proizvođača - Canon, Epson, Hewlett-Packard i Lexmark.
preview
Vladimir Cerić
Fujitsu Siemens Scenic koji nam je stigao iz "Pakoma" predstavlja atraktivnu mašinu namenjenu poslovnom okruženju. Samo izaberite podverziju...
nopreview
Brend na domaći način
Vladimir Cerić
PC za ovo leto radi na frekvenciji koja prelazi 1 GHz, ima 256 MB memorije i košta između 700 i 900 evra. Tako je barem pokazao naš test osam konfiguracija najvećih domaćih firmi.
nopreview
Za svakoga po Pentium 4
Aleksandar Veljković
Ploče sa podrškom za DDR postale su standard i kada su Intel-ovi procesori u pitanju, a rast memorijskog takta na 333 MHz samo je bio pitanje vremena. Na naše tržište ubrzano stižu ploče nove generacije.
nopreview
Hidra na vašem stolu
Esad Jakupović
U "informacionoj mitologiji" (tehnologiji) hidra bi mogla da se nađe i na vašem stolu ili čak u vašim rukama, "višeglava" u funkcionalnom, a ne mitološkom smislu. Zove se Tablet PC.
nopreview
Canon MVX1i
Voja Gašić
Ako se još niste odlučili za digitalni fotoaparat svog života, a ne pripadate beskompromisnim profesionalcima, razmislite da li vam je takva spava uopšte potrebna. Možda će je zameniti digitalni kamkoder.
nopreview
Multimedijalni SonyEricsson
Vladimir Petrović
GPRS, HSCSD, WAP, triple-band... Sve te skraćenice ipak ne otkrivaju sve potencijale novog telefona koji se zove SonyEricsson T68i.
nopreview
Veliko u malom
Vladimir Cerić
"Budite informisani u svakom trenutku" je široko priznato geslo savremenog poslovnog čoveka. Cassiopeia BE300 će pomoći da se to geslo pretvori u realnost.
nopreview
Trka bez kraja
Vladimir Cerić
CD pisači idu putem koji su prilično davno zacrtali CD čitači - brzina je stigla do 40x, uz najavu 48x uređaja. Kako ta čuda tehnike realno rade?
preview
Milan Četić
Analogne kopir-mašine polako odlaze u istoriju, a na njihovo mesto dolaze nove generacije digitalnih kopir-uređaja kombinovanih sa štampačima. Isprobali smo Canon iR 2200 i iR 3300.
nopreview
Soliteri za računare
Milan Bašić
Nezaobilazni deo računara je kućište, ali se o njemu ne priča sa entuzijazmom koji prati matičnu ploču ili grafičku karticu. Srećom, u poslednje vreme i do nas stiže sve više kvalitetnih modela...
nopreview
Promene na vrhu
Milan Četić
Štampa fotografija predstavlja arenu u kojoj se takmiče najveći proizvođači inkjet štampača. Do nedavno ovim tržištem je suvereno vladao Epson, a onda je Canon "zaljuljao tron". Zato smo uporedili Canon S900 i S820D sa modelom Epson Stylus Photo 950.
nopreview
HP LaserJet 5100
Milan Četić
Laserski štampači A3 formata su i dalje prilično retki, ali bi uz niže cene potražnja za njima svakako porasla. Zato je Hewlett-Packard rešio da svoj novi model, LaserJet 5100, napravi u četiri verzije, od kojih je jedna izuzetno jeftina, a pri tom ima većinu mogućnosti skupljih "rođaka".
preview
Milan Četić
Najnovi u Hewlett-Packard-ovoj poslovnoj seriji inkjet štampača zove se BI 2280tn i sledi utabane staze: brzina, jeftino održavanje, rad u mreži... Ipak, ponešto je i promenjeno.
nopreview
Canon SmartBase MPC400
Marko Mihajlović
Proizvođači periferijske opreme su počeli da uviđaju potrebe manjih kancelarija za brzim, kvalitetnim kolor fotokopir aparatima. Canon SmartBase MPC400 je mali, brz, jeftin fotokopir baziran na inkjet tehnologiji.
nopreview
Canon S520
Marko Mihajlović
Canon S520 je naslednik modela S500 koji je dobro primljen među korisnicima. Novi model izgleda kao i prethodni, za korak je brži od njega ali donosi i niz interesantnih poboljšanja.
nopreview
HP PhotoSmart 120
Marko Mihajlović
Modelom PhotoSmart 120 Hewlett-Packard pokazuje tendenciju da konvencionalne fotoaparate u skorijoj budućnosti potpuno zameni digitalnim. Ovaj ekvivalent popularnih "idiota" predstavlja važnu stepeciju prodora digitalne tehnologije u najšire krugove korisnika.
nopreview
Canon PowerShot A40
Marko Mihajlović
Canon PowerShot A40 je fotoaparat najnovije generacije u klasi dva megapiksela, koji zamenjuje PowerShot A20. To je ujedno i jedan od retkih aparata u ovoj klasi kod koga se može podešavati čitav niz opcija...
nopreview
Integrisano računarstvo
Nadežda Veljković
Da vam je neko pre desetak godina rekao da će frižideri odigrati ključnu ulogu u evoluciji računarstva, verovatno biste se slatko nasmejali. Danas ova teza ne izgleda tako neverovatno...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Casio WristCamera, Compaq Ipaq 3850, Creative WebCam i WebCam 5, Jazz J9940 zvučnici, Leadtek WinFast TV 2000, Logitech QuickCam Express, Oregon Scientific VR268 voice recorder, SafeWay LAN-USB Adapter i Western Digital 800JB disk.


BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter