GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #80 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #80 (24) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #80 (Jul/Avgust 2002)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Između kuće i posla
Milan Bašić
Toshiba je među prvima predstavila notebook računar sa Pentium 4 procesorom. Isprobali smo Toshiba Satellite 1900.
nopreview
Bežični plavi zub
Aleksandar Veljković
Prva matična ploča sa Bluetooth podrškom je pred nama - MSI 845E Max2.
preview
Milan Četić
Pred leto se digitalni fotoaparati najviše kupuju, pa je i na naš veliki test stiglo čak 15 veoma interesantnih modela firmi Canon, Epson, Fuji, Hewlett-Packard, Nikon i Olympus.
nopreview
Digitalni štampač
Branislav Bubanja
Novi tržišni poduhvat Canon-a su štampači za digitalne fotografije. Pred nama su modeli Digital Printer CD-300 i CP-10.
nopreview
Trka se nastavlja
Milan Četić
Najnovija bitka u svetu inkjet-ova vodi se na polju kvaliteta štampe fotografija, a Hewlett-Packard je povukao novi potez koji se zove PhotoREt IV.
nopreview
Adut zvani Ti4200
Aleksandar Veljković
nVidia, nakon "pokazivanja mišića" modelima GeForce 4 Ti4400 i Ti4600, konačno serijom Ti4200 nudi i privlačnije cene. Kakve su performanse?
preview
Branko Nikitović
Imena Philips i LG dobro su poznata, kako na CRT tako i na TFT tržištu. Nakon našeg velikog testa monitora, stigli su novi TFT modeli...
nopreview
Olympus zveri
Branislav Bubanja
Pogledajmo šta nam nude tri najnovije Olympus Camedia kamere iz više klase.
nopreview
Beležnice za Kekeca
Milan Bašić
U pravom bumu notebook računara na našem tržištu pažnju su ovoga puta privukli oni na kojima piše Made in Slovenia.
nopreview
Više od plejera
Branislav Bubanja
Testirali smo tri uređaja koja kombinuju DVD sa nekim drugim "kutijama" za kućnu zabavu. To su Philips Home Cinema mx-1060D, Panasonic Home Theater SC-HT70 i Samsung SV-DVD1E, hibrid DVD-a i video rekordera.
preview
Vladimir Cerić
PC Centar domaćem tržištu želi da pruži i malo glamora, pa je tako pripremio posebnu, personalizovanu verziju PC konfiguracije u izuzetno zanimljivom kućištu firme Cooler Master i sa potpisom autora, Petra Gredelja...
nopreview
Tehnicom Gamer Pro
Vladimir Cerić
BrandCode Gamer Pro je računar koji izgleda avangardno, drugačije, ali ne treba zanemariti ni njegove performanse. Čak je i cena atraktivna...
nopreview
Za svako uvo
Branislav Bubanja
Zaronili smo u sve opsežniju ponudu novih zvučnika i oslušnuli nekoliko ozbiljnih kandidata: Genius SW-5.1 Home Theater, Kinyo D-565, R-560, R-565 i S-630, SP-2001 Home Theater Sound System te A4Tech ASW-1o i ASW-15.
preview
Voja Gašić
Popularni miš odavno je nazaobilazna komponenta računarskih konfiguracija. Šta se novo, u "režiji" firme A4Tech, nudi u Beogradu?
nopreview
Novi rat formata
Esad Jakupović
Blu-ray format i osnivanje istoimenog udruženja moćnih firmi označavaju novu fazu u ratu optičkih formata. Šta dolazi posle DVD-a?
preview
Dejan Veselinović
Računari nisu samo u lokalnoj, već i u električnoj mreži koju uzimamo "zdravo za gotovo" i o kojoj retko govorimo. Ipak, istraživanja pokazuju zanimljive stvari...
nopreview
Samsung ML-1210
Milan Četić
Samsung ML-1210 je WPS laserski štampač koji je zasnovan na Xerox-ovoj mehanici i Lexmark-ovom modelu E210, ali se razlikuje po internom softveru...
nopreview
Canon S4500
Milan Četić
Inkjet štampače A3 formata mnogo ređe srećemo od njihovih A4 "rođaka", ali su mnogim firmama upravo takvi štampači interesantni. Canon S4500 je zanimljiv kandidat.
nopreview
Samsung SCX-1150F
Milan Četić
Osim monitora i štampača, Samsung je poznat i po proizvodnji faks mašina i multifunkcionalnih uređaja koji rade na običnom papiru. Najnoviji proizvod iz ove grupe nosi oznaku SCX-1150F - to je kolorni MF uređaj koji zamenjuje štampač, skener, kopir-mašinu i faks.
nopreview
Meteorološka stanica WMR 918 H
Branislav Bubanja
Firme Oregon Scientific i Huger su zajedničkim naporima napravili malu meteorološku stanica koja nosi oznaku WMR 918 H. Kompletan sistem za merenje meteoroloških parametara se, pomoću interesantno implementiranog interfejsa, može povezati sa računarom.
nopreview
Xerox 5400 i 8200
Milan Četić
Tokom poslednje dve godine kompanija Xerox je intenzivirala svoje napore na tržištu štampača. Posebna pažnja posvećena je modelima koju opslužuju srednje i velike radne grupe; toj kategoriji pripadaju Phaser 5400 A3 laser kao i Phaser 8200 kolor (SolidInk) printer.
nopreview
Epson EMP-810
Marko Mihajlović
Donedavno su projektori bili izuzetno skupi, osetljivi uređjaji koji nisu davali posebno visok kvalitet slike. Kako vreme prolazi, kvalitet projektora raste, baš kao i njihova otpornost na sve vrste problema. Epson EMP-810 je jedan od robustnijih modela koji su stigli do nas.
nopreview
MP3 kasete
Dejan Ristanović
MP3 plejer u obliku kasete omogućava da slušate "digitalnu muziku" čak i u carstvu audio zvuka zvanom automobil. Isprobali smo dva zanimljiva "simulatora kaseta".
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
AEG Speedster A modem, Canon MV-550i digitalni kamkoder, Casio ručni satovi, Cooler Master hladnjaci, Dacal CD Library DC-101 za automatsku zamenu kompakt diskova, Netrock 2400a LAN switch, Hauppauge WinTV GO i WinTV Primio kartice.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter