GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #82 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #82 (23) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #82 (Oktobar 2002)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Blizu trećem gigahercu
Majkl Mijatović
Promocijom Pentium 4 procesora koji rade na 2.8 GHz, Celeron-a na 1.8 GHz i Itanium2 čipa, Intel je učinio veliki korak napred. Šta čeka AMD?
nopreview
nVidia u škripcu?
Aleksandar Veljković
ATI i SiS napadaju firmu nVidia sa svih strana: od prestižnih proizvoda do grafike za masovno tržište. Otkako je osvojila poziciju tržišnog lidera, nVidia ne pamti teže vreme. Ima li izgleda za veliki preokret?
preview
Milan Bašić
Pred nama su dva Acer-ova Pentium 4 notebook-a, usmerena prema raznim kategorijama korisnika. Koji od njih vam odgovara?
nopreview
Intel, pre svega
Aleksandar Veljković
Iako je tržište matičnih ploča za Pentium 4 procesore preplavljeno alternativnim setovima čipova, Intel pokazuje zavidnu stabilnost i brzinu. Šta kažu naši testovi?
nopreview
LED u ofanzivi
Milan Bašić
Kompaktne dimenzije više nisu dovoljne, pa se konstruktori trude da ponude dodatnu funkcionalnost. Isprobali smo IBM T560, NEC LCD1700V i Samsung SyncMaster 151 touchscreen.
preview
Voja Gašić
Dok se značajan deo domaće računarske populacije pita čemu PocketPC uopšte služi, ljubiteljima džepne multimedije i komunikacija leto je prošlo u očekivanju Fujitsu-Siemens PocketLOOX-a.
nopreview
Jugodata Đak 2002
Vladimir Cerić
Pod parolom "Povratak u školu", "Jugodata" nastavlja akciju koju je započela pre par godina promocijom modela "Đak". Stigao nam je, dakle, računar namenjen početnicima u računarskom svetu, čiji budžet zahtev aoprezan izbor komponenti.
nopreview
Centra 5066 EX
Vladimir Cerić
Model 5066 EX govori da firma PC Centar nije zapostavila opremu iz ekonomske klase - za samo 750 evra dobijate solidnu konfiguraciju.
nopreview
Polovno, a skoro novo
Vladimir Cerić
Uvoz polovnih računara je sve atraktivniji - počelo se od 486 i Pentium kompjutera, a sada na naš test stižu reparirani Compaq Deskpro računari zasnovani na Pentium-u II i BX setu čipova. Šta nudi firma Infograf?
nopreview
Casio fotoaparati
Branislav Bubanja
Casio digitalni fotoaparati ne nose uzalud ime ovog velikog proizvođača. Do nas su stigli modeli QV-2300UX i QV-3500EX.
nopreview
Koliko košta digitalna slika?
Milan Četić
Iako po kvalitetu ravnopravna, digitalna fotografija je i dalje skuplja od klasične, mada je razlika u ceni sve manja. Izvedimo preciznu računicu...
nopreview
Epson projektori
Branko Nikitović
Epson je uporan u primeni klasične TFT tehnologije u svojim projektorima, ali uspeva da ih napravi tako da pariraju DLP srodnicima. Isprobali smo EMP-71 i EMP-600.
nopreview
Digitalni magnetofoni
Branislav Bubanja
CD pisači su savladali i poslednju prepreku - lako snimanje audio zapisa. Hoće li popularni "dupli dek" uskoro otići u zasluženu penziju?
nopreview
Nove serije DVD plejera
Branislav Bubanja
Predstavićemo dva "debitanta" na domaćoj DVD sceni i jednog starog znanca, u redizajniranoj i unapređenoj verziji.
nopreview
Triput meri...
Voja Gašić
Na domaćoj sceni pojavio se važan proizvođač opreme za testiranje mreža, Fluke. Bacili smo pogled na njihovu ponudu.
preview
Milan Četić
Epson nudi širok raspon projektora koji pokrivaju sve primene, od kućnog bioskopa, preko portabilnih i poslovnih modela, do onih namenjenih projekcijama u velikim salama. Isprobali smo "kućni" EMP-TS10 i profesionalni EMP-811.
nopreview
HP ColorLaserJet 2500
Milan Četić
Kolor laserske štampače "bije glas" da su glomazni i skupi, pa zbog toga o njima razmišljaju pre svega velike firme. Hewlett-Packard ColorLaserJet 2500 pretenduje da prevaziđe taj stereotip - pogodan je za primene u firmi, ali je cena sasvim prihvatljiva i za one kojima posao ne zavisi od kolor štampe.
nopreview
Canon FS-4000US
Milan Četić
Skeneri filma su retki posetioci stranica "PC"-ja jer su i dalje preskupi za većinu korisnika, pa je ponuda skromna. Ipak, cene ovih skenera polako padaju, pa je do nas stigao veoma interesantni Canon FS-4000US.
nopreview
KMP mastila
Ivan Miladinović
Refill kompleti su veoma popularni među vlasnicima inkjet štampača, baš kao i radnje u kojima možete kupiti napunjeni ili dopuniti svoj ispražnjeni kertridž za pola cene originala. Na našem tržištu upravo se pojavio i KMP koji pretenduje na kompletno rešenje, tj. mogućnost da odete na jedno mesto i dobijete kompletnu uslugu.
nopreview
SmartBase MPC-600F i HP PSC 2110
Milan Četić
Nastavljajući testiranje multifunkcionalnih mašina, ovoga puta predstavljamo Canon SmartBase MPC-600F i Hewlett-Packard PSC 2110, dakle jedan profesionalni i jedan kućni uređaj.
preview
Dejan Veselinović
PC zvučnici su obično veoma loši - zašto ne bismo povezali računar sa "pravim" zvučnim kutijama?
nopreview
Prsti u IT industriji
Goran Obradović
Identifikacija korisnika otiskom prsta, glasom ili nekim drugim "telesnim parametrom" je standardna stvar u korporativnim mrežama, a česte su i nove ideje...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
A4Tech tastature, Casio PC-Unite časovnik, Dension MP3 plejer, klešta za mreže, Moxa DE-311 kontroler, PC kabl tester, Philips sredstva za čišćenje i Trios 2002 plejer za kola.Roche LinkedIn

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter