GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #199 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
I svedok i saradnik
Aleksandra Šakić
Znate ono kad za nešto kažu: "Treba mi koliko i treće oko"? A šta ako bi to treće oko, poput Prestigio RoadRunner 710x kamere, moglo da snima i memoriše snimljeni sadržaj i to u full HD rezoluciji, kamerom od 5 Mp sa CMOS senzorom i Ambrella A2S70 čipsetom?
- PC #199 (Maj 2013)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

I svedok i saradnik

(kliknite za veću sliku)

Znate ono kad za nešto kažu: „Treba mi koliko i treće oko“? A šta ako bi to treće oko moglo da snima i memoriše snimljeni sadržaj, i to u full HD rezoluciji, kamerom od 5 Mp sa CMOS senzorom i Ambrella A2S70 čipsetom? Onda bi stara uzrečica izgubila na snazi...

U ovoj našoj priči treće oko je Prestigio mini-kamera RoadRunnner 710x. Zahvaljujući integrisanom laseru, kamera ima visok nivo preciznosti prilikom tagretiranja objekata koji se snimaju, što je od velike važnosti kod kamerica koje „samostalno“ snimaju. Ugao koji obuhvata je prosečnih 120 stepeni, kao i kod većine kamerica ovog tipa.

Posebno nam se dopao širok spektar namena ovog gedžeta, zahvaljujući brojnim dodacima koji dolaze u pakovanju – može se koristiti u automobilu, na biciklu ili motociklu, za snimanje svih eventualno opasnih situacija u toku vožnje. Još jedna korisna opcija je takozvano snimanje u krug – kada se popuni memorija, kamerica snima ispočetka, tako da, ako se nešto i dogodi, to će sigurno biti zabeleženo. Tu je i nosač za glavu (kacigu) namenjen istinskim avanturistima, koji će se obradovati i što je kamerica prilično otporna na udarce i padove (testirali smo, mada nismo preterivali). Neće biti razočarani ni ronioci – kamera je bezbedna sve do 10 metara dubine.

A cena? Suma od 17.000 svakako je ispod proseka za ovakav gadžet.

Korisne adrese:

Prestigio
http://www.prestigio.rs



Nordeus

BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter