GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #288 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Samsung: Plus kao pametan izbor
Filip Majkić
Da li vam je baš potreban flagship model visoke cene? Za većinu nas Samsung Galaxy S21+ je vrlo pametan izbor
- PC #288 (Jun 2021)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Samsung: Plus kao pametan izbor

image

Već smo prikazali top-model Galaxy S21 Ultra (PC#285) kao i „vanila verziju“ S21 (PC#284). Samsung je početkom godine predstavio tri modela nove serije, i nekako tek sada do nas dolazi varijanta sa sufiksom Plus, koja donosi možda i najbolji odnos cene i mogućnosti u visokoj klasi. Spram prošlogodišnjeg modela, stiže s ravnim ekranom uz Gorilla Glass Victus i varijabilno 120 Hz osvežavanje, većom baterijom, ali i lepšim, modernijim dizajnom, kao i bržim čipsetom. S druge strane, nema microSD slota, a u pakovanju nema punjača niti slušalica.

Novi dizajn je izuzetan, naročito u Phantom Purple varijanti koju smo koristili, sa bronzanim detaljima po bokovima i oko kamere – pun pogodak za ovogodišnju S21 seriju, koji joj daje i specifičan karakter. Izbor materijala je u skladu s premijum reputacijom, budući da s prednje i zadnje strane zatičemo staklo, dok telefon obezbeđuje IP68 otpornost na prašinu i vodu. Njegov Dynamic AMOLED 2X Infinity-O ekran je pravo zadovoljstvo gledati i koristiti – fantastičan prikaz na 6,7 inča u rezoluciji 2400×1080, uz dinamičkih 120 Hz, izbacuju telefon u prvi plan kada se analizira svakodnevno korisničko iskustvo. Ispod ekrana je brzi skener otiska prsta. Baterija kapaciteta 4800 mAh obezbeđuje dan i po realnog korišćenja, ili dva dana za štedljivije, a podržano je punjenje snagom 25 W, te bežično punjenje snagom 15 W. Telefon može da puni drugi telefon snagom do 4,5 W.

image

Telefon se oslanja na novi 5-nm Exynos 2100 čipset, koji je doneo prilično dobar balans performansi i potrošnje. Spram Snapdragon 888 rešenja nema uočljive razlike – ljuti konkurenti donose vrlo slično iskustvo. Osam gigabajta RAM-a je dovoljno, ali S21+ u osnovnoj varijanti ima 128 GB prostora što je takođe puno, ali treba imati u vidu da se ne može proširiti SD karticom. Stereo-zvučnici su tu, ali nema 3,5-mm konektora. Sve ovo veoma lepo funkcioniše na Android 11 operativnom sistemu, kao i One UI 3.1 korisničkom interfejsu, koji predstavlja najbolje rešenje u Android svetu.

Kamere su veoma dobro odmerene i donose odlične rezultate u svakodnevnoj upotrebi. Reč je o oprobanoj kombinaciji koja je unapređena novim algoritmima i softverskim „cakama“. SuperSteady stabilizacija videa i 8K Snap, Vlogger View, Director’s View, Single Take opcija samo su neke od mogućnosti novih Samsung-ovih perjanica, a S21+ ovakvih trikova u rukavu zaista ima mnogo. Tri kamere rezolucije 12, 64 i ponovo 12 Mp, uz Dual Pixel fazni autofokus donose veoma dobre rezultate i pri dnevnom i pri noćnom snimanju. Selfi kamera rezolucije 10 Mp, takođe sa Dual Pixel faznim autofokusom, i dalje predstavlja jednu od najboljih na tržištu i doneće mnoštvo vrhunskih selfija.

Kada se sve sabere i podvuče, Galaxy S21+ je telefon koji je lako preporučiti. Raspoloživ je u prodavnicama. po pristupačnijim, akcijskim cenama koje ga čine još boljom kupovinom. Ovo je jedan od telefona koji odlično deluju i na papiru i u praksi, i kao kombinacija svojih pojedinih elemenata, i kao celina.


samsung.com/rs



Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter