GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #153 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Verbatim MediaStation
Aleksandar Veljković
Mrežni diskovi sa mogućnošću autonomne reprodukcije multimedijalnih sadržaja sve više dobijaju na popularnosti, jer u jednom zamenjuju više uređaja. Uz Verbatim MediaStation Pro možete slobodno da zaboravite na vaš eksterni DVD plejer, a njime ujedno obezbeđujete i esterno skladište velikog kapaciteta za smeštaj audio i video materijala.
- PC #153 (Mart 2009)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj

Verbatim MediaStation

Mrežni diskovi sa mogućnošću autonomne reprodukcije multimedijalnih sadržaja sve više dobijaju na popularnosti, jer u jednom zamenjuju više uređaja. Uz Verbatim MediaStation Pro možete slobodno da zaboravite na vaš eksterni DVD plejer, a njime ujedno obezbeđujete i esterno skladište velikog kapaciteta za smeštaj audio i video materijala. Ovaj uređaj nam je na test stigao u verziji sa diskom od 500 GB, koji će svakako biti dovoljan da na duže vreme reši potrebe za prostorom pasioniranih fotografa, ljubitelja muzike i filmofila.

MediaStation Pro možete koristiti kao mrežni storage, ali i kao nezavisan multimedijalni plejer, s obzirom na široku konektivnost koju nudi i korisnički interfejs kojim se može upravljati priloženim daljinskim upravljačem čak i preko TV ekrana, bez posredovanja računara. Za povezivanje sa IT infrastrukturom na raspolaganju su vam tri mogućnosti: UTP kabl, bežični primopredajnik (WLAN), kao i sveprisutni USB. Pored USB izlaza, na raspolaganju su vam još dva USB ulaza, jer je ovaj uređaj zamišljen kao glavni „saobraćajac“ kućne multimedije, tako da, sem reprodukcije sadržaja sa internog diska, nudi i mogućnost ravnopravnog pristupa sadržajima koji preko USB-a stižu sa drugih medija (USB flash, čitači kartica i slično – prebacite fotografije direktno sa vašeg fotoaparata na storidž!).

Za vezu sa TV i drugim ekranima na raspolaganju su vam svi priključci koje možete poželeti: od danas već prevaziđenih kompozitnih i RGB video-konektora, preko S-Video priključka i optičke veze, do novog HDMI digitalnog standarda koji omogućava prenos slike u punoj 1.080p HD rezoluciji. U paketu uz uređaj isporučuju se USB, HDMI, kompozitni i RGB kablovi. Dakle, njegova konektivnost je zaista maksimalna.

Isto se može reći i za komande: na prednjoj strani samog uređaja, pored tastera za uključivanje, nalaze se i četiri tastera za kontrolu reprodukcije multimedijalnih sadržaja (play/pause, premotavanje, stop), kao i tri signalne lampice, dok je daljinski upravljač bogatiji komandama od onih koji stižu uz većinu DVD plejera ili televizora. Preko njega možete da iz fotelje ostvarite punu kontrolu nad internim i eksternim multimedijalnim sadržajima, bez potrebe za uključivanjem računara. Možete čak i da podešavate aspekt (proporcije) slike ili birate titlove. Podržana je većina aktuelnih audio i video formata (AVI, WMA, WMV MP3, MP4, MPG...), ali nažalost ne i MKV; uređaj nudi i neke pomalo egzotične mogućnosti, kao što je slušanje Internet radio stanica. U svakom slučaju, radi se o vrlo lepom rešenju za problem nedostatka prostora na vašem disku i vrlo pristojnoj zameni za eksterni DVD plejer, koji vam daje i „gratis“ mogućnost HD reprodukcije na televizoru.

Korisne adrese:

Verbatim
http://rs.verbatim-europe.com

BIZIT 2021


Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

Unicef


.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter