GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #171 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Pinktervju
Andrijana Maksimović, Aleksandra Šakić
Ovog meseca zvezda Pinkterview-a je dama koja voli tehniku, telefone i gadžete. Voli i Beograd, pa je zato čest gost našeg glavnog grada. Sa nama je Danijela Rathner, regionalni menadžer prodaje kompanije Gigaset.
- PC #171 (Novembar 2010)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Pinktervju

Ovog meseca zvezda Pinkterview‑a je dama koja voli tehniku, telefone i gedžete. Voli i Beograd, pa je zato čest gost našeg glavnog grada. Predstavljamo Danijelu Rathner, regionalnog menadžera prodaje kompanije Gigaset.

Da počnemo od posla: šta Gigaset planira za naredni period?

Gigaset, kao premijum brend na polju DECT, ISDN i VoIP telefona, prisutan u 70 zemalja sveta, želi da dalje proširi i učvrsti svoju prisutnost, pri čemu su nam i dalje u fokusu naše tri osnovne karakteristike: kvalitet, dizajn i tehnološke inovacije! Pored toga, naš portfolio, koji je do sada bio pretežno orijentisan ka rezidencijalnom tržištu, trenutno proširujemo uređajima koji su više prilagođeni malim i srednjim preduzećima.

U Srbiji je „pametni“ telefon nekako gedžet za muškarce – dame obično izaberu neki manje napredan model. Kakva je situacija u tvom okruženju? Kakav mobilni telefon ti imaš?

Slična situacija je i u mom privatnom okruženju, ali se sve više i više menja – pogotovo u mlađim generacijama. Vrsta posla i moja česta poslovna putovanja čine smartphone neophodnim. Ali, i da nije tako, ja bih ga sigurno koristila. Jednostavno, volim da se igram tehnikom i mogućnostima koje nude nove tehnologije. Veoma me interesuju i fasciniraju nova tehnička dostignuća, pre svega na polju telekomunikacija, ali i dalje.

PC Press je pokrenuo srpsko izdanje časopisa connect. Da li si imala prilike da čitaš nemački connect? Kako ti izgleda srpski connect?

Nemački connect čitam veoma često, kako iz privatnog interesovanja, tako i iz poslovnog. To je najveći i najznačajniji evropski časopis za telekomunikacije koji vrši samostalne testove i daje odličan pregled kako uređaja, tako i usluga. Zato se njegova kritika uzima veoma ozbiljno, a pohvala znači još više.

Igrom slučaja sam bila u Beogradu upravo na dan izlaska prvog broja srpskog connect‑a, koji sam sutradan uz jutarnju kafu pročitala skoro od korica do korica. Po izgledu nema razlike u odnosu na nemački časopis, ali sa mnogo zanimljivih lokalnih novosti i tema. Čestitam na ovom, odlično urađenom prvom broju i već se radujem sledećem.

Često si u Beogradu, pa si imala priliku da upoznaš naš grad. Postoji li nešto ovde što bi rado ponela sa sobom u Beč?

Često i vrlo rado dolazim u Beograd. Pored mojih poslovnih partnera, sa kojima imam odličnu saradnju, imam u Beogradu i nekoliko dragih prijatelja, te kada god je moguće, provedem veče sa njima u nekom od fantastičnih beogradskih restorana. A sa sobom ponesem lepe utiske i sećanja. Ako bismo ostali pri tehnici, to bi bio softverski deo.

A što se tiče hardvera, ponekad uspem da ulovim malo vremena da posetim neku od radnji koje nude stvari beogradskih i srpskih dizajnera – veoma lepe, interesantne i pomalo neobične, baš po mom ukusu.

SLEDEĆI TEKST U PC #171
preview
SketchUp: Osma inkarnacija
Đorđe Grujić


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter