GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
Mariana Perak
Arhiva tekstova čiji je autor Mariana Perak. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u arhivi PC-a (14) Samo tekstovi objavljeni online (2)
- PC #300 (Jul/Avgust 2022)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Internet usluge za obradu slika
Mariana Perak
Preokret u razvoju i mogućnostima online aplikacija stvorio je novu nišu u razvoju računarstva. Ovoga puta bavimo se servisima za obradu slike: isprobajte desetak kandidata i izaberite svoj "online Photoshop" koji može, ali ne mora nositi potpis Adobe.
preview
Mariana Perak
Ako vam posebne Internet usluge za obradu dokumenata ili pravljenje slika nisu dovoljne, možda vam je potreban (skoro) pun mrežni operativni sistem. Tako je i nastao Ulteo Open Virtual Desktop.
nopreview
Sa mobilnog u svet
Mariana Perak
Sve je veći broj interesantnih društvenih mreža, blog alata, kolaborativnih video-sajtova... Teško je sve ažurirati pojedinačno, a još teže to činiti dok ste u pokretu. CellSpin pokušava da reši oba problema.
nopreview
Solidna zaštita uz visoku cenu
Mariana Perak
Visoke ocene koje je programu Ikarus VirusUtilities dala organizacija PC Security Labs podstakle su nas da ga isprobamo - da vidimo kako se nosi sa oštrom konkurencijom.
nopreview
Ko je ispao iz kamiona
Mariana Perak
Računari su na naše tržište stizali raznim kanalima. Neki od njih nisu legalni, a za one kojima po nesreći ukradu računar problem ne predstavlja samo izgubljen novac, već i podaci. Sve je više servisa koji štite računare od krađe i pomažu pri njihovom pronalaženju...
nopreview
Internet fantomi
Mariana Perak
Bitno je da privatnost na Internetu bude zaštićena. Zbog toga sve više ljudi koristi Tor mrežu. Napravila ju je američka vojska da bi svoju komunikaciju sakrila u plastu sena...
nopreview
Razmišljanje crnog šešira
Mariana Perak
Ako želite da uspešno zaštitite mrežne resurse, morate znati na koje sve načine oni mogu biti kompormitovani. Šta se može naučiti na Offensive Security kursu?
nopreview
Karika koja nedostaje
Mariana Perak
Kompanija Vysr je lansirala zanimljiv dodatak za browser-e Mozilla Firefox i Internet Explorer: RoamAbout 2.0 na elegantan način automatizuje interakciju sa društvenim Web sajtovima.
preview
Mariana Perak
Od Internet programa kojima pristupamo kroz Web browser obično očekujemo funkcionalnost osnovnih poslovnih aplikacija. Set online grafičkih alata Aviary prijatno nas je iznenadio...
nopreview
Alfa i omega amaterskog videa
Mariana Perak
Iako kompanija Corel nije poznata po obradi videa, programom VideoStudio Pro X2 Ultimate ozbiljno nastupa na amaterskom tržištu.
nopreview
Skrivena moć Cyber mehurića
Mariana Perak
Google je za mnoge Internet, ali čak i oni koji ga svakodnevno koriste začude se kada saznaju šta ovaj pretraživač sve može. Upotrebimo Google da zaronimo malo dublje u tajne globalne mreže...
nopreview
Multimedijalni saobraćajac
Mariana Perak
U vreme kada se fotoaparati, telefoni, MP3 i MP4 plejeri umnožavaju po našim džepovima i tašnama, sve je važnije upravljanje multimedijalnim sadržajima. Šta tu Nero može da uradi?
nopreview
Hosting za novo doba
Mariana Perak
Web tehnologije prispele na Web 2.0 talasu donele su sa sobom i besplatne hosting servise nove generacije. Kažu da su oni lakši za upotrebu i da nude više, pa da vidimo kako to izgleda u praksi...
nopreview
Vreme virtuelnih klonova
Mariana Perak
Jedna od primena veštačke inteligencije ogleda se u pokretanju bot Web lokacija. Ovakvi Web servisi svojim korisnicima nude mogućnost kreiranja i treniranja virtuelnog klona, koji samostalno razgovara sa zainteresovanim osobama glumeći svog "roditelja". Može li se tako komunicirati sa klijentima?


Pulse konferencija

Idea Online

Weekend Media

YuNet

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter