GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #194 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Pavle Peković
S nestrpljenjem smo očekivali Microsoft Surface RT - zbog hardvera, pošto je to prvi Microsoft-ov tablet, ali i zbog softvera, jer dolazi s novim operativnim sistemom Windows RT. Sada je konačno pred nama...  «pročitajte više»
- PC #194 (Decembar 2012)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Bojan Stanojević, Voja Gašić
Ekrani osetljivi na dodir uneli su velike promene u računarski svet. Najpre su se odomaćili na mobilnim telefonima i tabletima, a sada osvajaju i prenosive računare. Novi način upravljanja unosi revoluciju, slično kao što je pre tri decenije to uradio miš - ništa više neće biti kao pre. Naročito uz pravi notebook ili tablet... Testirali smo preko 40 zanimljivih uređaja.
preview
Mladen Mijatović
NEC nas je obradovao nizom od pet novih projektora. Da vidimo šta donosi nova M-serija.
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Vesti
Jovana Milićević
nopreview
Naš novi sajt
Jovana Milićević
Bili smo vredni ove jeseni - pored novih brojeva časopisa, spremili smo vam i online novitete. Novi www.pcpress.rs objedinio je naš raniji sajt pcpress.info i sajtove časopisa, knjiga i specijalnih izdanja.
nopreview
Voja Gašić, Bojan Stanojević
Često pišemo o vrhunskim tabletima koje prati i vrhunska cena, a za ovu priliku pripremili smo nešto drugačije: pregled tableta koji ne koštaju mnogo.
nopreview
Multipraktik NAS
Mladen Mijatović
Iz kompanije Qnap stiže NAS uređaj sa sufiksom Pro. TS-669 je opremljen sa šest diskova i namenjen malim i srednje velikim poslovnim korisnicima koji imaju potrebu za centralizovanim čuvanjem podataka i pouzdanim backup-om. Da vidimo kako radi...
nopreview
Titan se budi
Voja Antonić
Čuvena kompanija Cray je ovih dana pustila u rad superkompjuter koji će, sa snagom koja prelazi 20 petaflopsa, biti najbrži na svetu. Za šta ćemo koristiti toliku snagu... i kolika je zapravo ta snaga?
nopreview
Samsung Galaxy Note 2
Voja Gašić
Šta reći o smartfonu koji je već pokupio sva moguća priznanja za ovu godinu? Možda samo kratko treba konstatovati da ih je zaslužio i krenuti dalje. Kao što je uradio i Samsung, pripremajući naslednika. Stigao je Galaxy Note 2.
nopreview
Mobotix video analitika
Mladen Mijatović
Pored kvalitetne slike, Mobotix kamere pružaju i mogućnost napredne video-analitike koja obezbeđuje dragocene statističke podatke. Upoznajmo Q24 kameru i njen softver.
nopreview
LG TV opametnjivač
Voja Gašić
Dodajte malo pameti vašem starom LG HD televizoru - Smart TV upgrader ST820 će ga povezati sa novim Internetom svetom. A kao bonus dobijate jednako pametni daljinac.
nopreview
Tastatura kao daljinac
Aleksandra Šakić
Smart televizor postaje još pametniji kada mu komande dajete preko tastature, a ne preko daljinca. Logitech K400 je interesantan izbor, pošto zamenjuje i miša...
preview
Voja Gašić
Iz kompanije Intex stižu dva zanimljiva tableta neobičnih imena: Dezire i Avatar. Nisu skupi, a imaju šta da ponude korisnicima...
nopreview
Razgovor sa stola
Novak Jovanović
Razgovor s poslovnim saradnicima nikada nije bio lakši - ne morate uvek na put da biste se dogovorili o predstojećim akcijama. Dovoljno je da stavite ClearOne Chat 150 USB na radni sto...
nopreview
Kraj sveta za početnike
Jelena Rupnik
Ako je verovati majanskom kalendaru i raznim prorocima, 21. decembra 2012. nastupiće kraj sveta. To nikako ne bi trebalo da vas obeshrabri u vašem interesovanju za najsavremeniju tehnologiju - naprotiv. Samo treba da preusmerite svoju pažnju na stvari koje su zaista korisne. Kraj sveta je blizu, zato počnite sa pripremama. odmah!
nopreview
Nikon D5200
Nenad Veljković
Svrstan u Advance beginners klasu, D5200 zaokružuje proces prelaska na 24 Mp. Tu su i Expeed 3 procesor slike, nove Auto ISO opcije i puna kontrola u video režimu...
nopreview
Pink strane
Andrijana Maksimović, Aleksandra Šakić
Bliži se Nova godina, pa tragamo za zanimljivim poklončićima. Recimo torbice za smartfone koje je dizajnirala Dunja Mihalački, DeepCool N1 kuler na notebook, Logitech M235 Vivid Violet miš i Aonike slušalice. Ne brinite, urednice nisu baš sasvim zaROZAne - slušalice su plave boje.
nopreview
Uspostavljanje dobrih odnosa
Milan Bašić
Jedno od svetih pravila uspešnog poslovanja je dobra komunikacija sa kupcima, dobavljačima i poslovnim saradnicima. Nikada nije bila intenzivnija nego danas, a da se u toj šumi informacija ne izgubimo pomaže nam CRM.
preview
Extreme je implementirao Microsoft Dynamic CRM u kompaniji Royal Vet. Pogledajmo koji su problemi rešeni i kakve nove mogućnosti ovaj prodavac hrane, vakcina i lekova za životinje sada ima.
nopreview
Deshodes: Iz ugla korisnika
Milan Bašić
Biti uspešan kada se nađete u konkurenciji sa proverenim, svetski priznatim proizvodima nije lako. Firmi Deshodes i njihovom DCRM-u je to pošlo za rukom i to za manje od dve godine. Ključ uspeha je u jednostavnosti i prilagodljivosti.
nopreview
ERP i ambalaža
Fima je najveći domaći proizvođač EPS ambalaže. Želja da se održe na vrhu i prošire delatnost dovela je do odluke da uvedu ERP sistem. Bio je to izazov za AB Soft.
nopreview
Akord.Net: Softver za Internet prodaju
Prodaja preko Interneta je u brzom i neprestanom porastu, kako na stranom tržištu tako i kod nas. Zato je kompanija Ipsylon iz Novog Sada, razvojem aplikacije Akord.Net, pružila svojim korisnicima interesantne mogućnosti...
nopreview
Microsoft ekosistem
Pavle Peković
Nije više dovoljno ponuditi tržištu dobar uređaj ili dobar softver - za ozbiljan nastup potreban je dobro zaokruženi ekosistem koji povezuje uređaje, softver i usluge. Posle Apple-a, i Microsoft je zaokružio moćan ekosistem za posao i zabavu. Da vidimo kako zajedno rade Windows 8, Windows Phone 8, Surface RT i Xbox 360.
preview
Miloš Stojić
Projektovanje zgrada odavno nije posao za jednog čoveka - na projektu sarađuju timovi stručnjaka raznih specijalnosti. Kako koordinirati njihov rad? Autodesk nudi sveobuhvatno BIM rešenje nazvano Revit 2013.
preview
Nenad Veljković
HDR tehnika omogućava uvođenje šireg dinamičkog raspona u digitalne slike. Pogledajmo kako se simulacija logaritamskog funkcionisanja ljudskog oka i prilagođavanje tog rezultata linearnom fotografskom svetu obavlja u Photoshop-u.
preview
Kristijan Lazić
Na našem test računaru su se, nasuprot gomili virusa, našli Kaspersky Antivirus i Kaspersky Internet Security u verzijama za 2013 godinu. Dodatnu komponentu bezbednosti pruža Kasperky oblak, sa velikom bazom podataka o štetnim programima i sumnjivim sajtovima.
nopreview
Tablet za administratora
Jovan Mirović
Tablet računare obično koristimo za pregled multimedijalnog i Web sadržaja, baratanje e-mail porukama i za igrice, ali oni mogu biti korisni i u drugim oblastima. Jedna od tih je i nadzor i administracija IT mreža, kako na profesionalnom tako i kućnom nivou.
nopreview
Supstancijalno drugačiji
Stevan Josimović
Allegorithmic nas je pre neku godinu oduševio MapZone editorom tekstura. Ta tehnologija je u međuvremenu obogaćena i usavršena i tako se rodio Substance Designer. Da vidimo šta može verzija 3.1.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Acronis True Image, VMware Converter, Microsoft Windows 8 Upgrade Assistant i Fences.
preview
Boris Stanojević
Halcom i Asseco softver za elektronsko bankarstvo dobili su konkurenta - dve velike banke su se odlučile za rešenje koje nudi Saga. Da vidimo zašto...
nopreview
VDSL: i dalje bakar
Saša Stamenković
Mogu li se preko klasičnih bakarnih parica podaci prenositi brzinom koju obično viđamo na optičkim kablovima? Ili barem brzinom mnogo većom od one u kojoj danas uživamo? VDSL2 vectoring tehnologija omogućava upravo to...
nopreview
Era softverskog umrežavanja
Nadežda Veljković
Iza skraćenice SDN krije se najnovija tehnologija softverski definisanog umrežavanja računara - Software Defined Networking. Šta nam ona donosi?
nopreview
Budućnost: Mašine svesne konteksta
Jovana Milićević
U Barseloni je prošlog meseca održana Intel@Research Europe konferencija. Bila je to prilika za intervju s jednim od Intel-ovih potpredsednika - naš sagovornik je Justin Rattner, tehnički direktor kompanije.
preview
Jovana Milićević
Novi ljudi su u septembru stigli na rukovodeća mesta u Telenoru Srbija. Izvršni direktor postao je Ove Fredheim, a tehnički direktor Ingeborg Ofsthus, koja je pre dolaska u Srbiju radila u Norveškoj, Nemačkoj i na Tajlandu. Iskoristili smo priliku da sa njom porazgovaramo o planovima ovog mobilnog operatora.
nopreview
Odabrani bajtovi
Ladislav Struharik
nopreview
Access bajtovi
Branislav Mihaljev
nopreview
Vedra strana
nopreview
PC-DVD #194
Uz nove generacije softvera, mnogi razmišljaju o instalaciji nove verzije operativnog sistema, novih poslovnih aplikacija i rekonfigurisanju računara, ali brinu o bezbednosti svojih podataka. Zato na decembarskom DVD-u sekciju PC Utility posvećujemo programima za čuvanje, prebacivanje i reorganizaciju podataka i disk particija. Na čelu svih njih je Acronis True Image Home 2013, a status PC Aplikacije imaju i Adobe Acrobat XI Trial i ACID Music Studio 9. Sekcija PC Games je ovoga puta nastala kao deo PC TimeLine priče, a uz uobičajene PC StandardPack, PC Internet i PC Antivirus tu je i neuobičajeni PC Fun, čija su tema vremenske i druge prognoze...


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter