GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #102 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #102 (36) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #102 (Jul/Avgust 2004)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Uroš Radulović
Intel je načinio sledeći veliki korak u razvoju personalnih računara - promovisao je novi Prescott, Socket-T matične ploče, DDR2 memorije i PCI Express magistralu. Ukratko, zamena celokupne arhitekture računara. Kako rade prvi inženjerski primerci novih uređaja?
nopreview
Nove ploče i novi čipovi
Nenad Akšić
Posle promocije novih Intel-ovih čipova, situacija na tržištu razvija se veoma brzo a proizvođači matičnih ploča munjevito reaguju. Potrudili smo se da i sami budemo brzi - nabavili smo čak tri ploče sa Intel-ovim novim setom čipova Grantsdale.
preview
Branko Maksimović
Čitave dve godine je Radeon familija video akceleratora visoke klase je u prednosti u odnosu na nekada vladajuće GeForce modele. nV40 je prilika da se situacija na tronu preokrene, makar i uz vodeno hlađenje...
nopreview
Duplo veća zabava
Vladimir Cerić
Dvoslojni DVD-ovi su sasvim standardni u vašoj filmskoj kolekciji, ali su svi oni proizvedeni u fabrici. Konačno je došlo vreme da i sami snimate dual-layer diskove kapaciteta 8.5 GB - predstavljamo pisač i DL medije.
nopreview
Sony Ericsson K700i
Dejan Ristanović
Pre godinu dana Sony Ericsson je napravio pravu revoluciju predstavivši model T610, najprodavaniji mobilni telefon svih vremena. Hoće li K700i ponoviti takav uspeh?
preview
Vladimir Cerić
Posle uspešnog Tablet PC-ja iz Stylistic serije, Fujitsu Siemens kreće dalje oslanjajući se na modernu Centrino platformu - stigao je Lifebook T.
nopreview
Mercury u dve varijante
Branko Maksimović
Isprobali smo dva različito koncipirana muzička plejera firme Mercury: IXA-32li i IXA-520i.
nopreview
Kuleri za leto
Nenad Akšić
Leto je stiglo, pa je krajnje vreme da razmislite o novom kuleru. Isprobali smo čak 15 modela namenjenih Athlon platformi, koje su popisale tri poznate firme: Thermaltake, Cooler Master i GlacialTech.
nopreview
Samsung plazma monitori
Aleksandar Veljković
Ako niste skloni nabavci PC projektora, a možete da izdvojite više novca za pokretnu sliku impresivnog formata, isprobajte plazma ekran. Recimo, Samsung PPM50H3 ili PPM42S3.
nopreview
Mali pomoćnik
Vladimir Cerić
Specifične namene traže i specifična rešenja, pa je tako nastao mini-računar Psion NetBook Pro, negde na pola puta između PDA uređaja i Tablet PC-ja.
nopreview
MSI 845PE Max3 vs. 848P Neo-L
Nenad Akšić
Microstar je odlučio da osveži stari Intel-ov 845PE čipset dodajući mu podršku za 800 MHz Front Side Bus. Uporedili smo novi i obnovljeni čipset.
nopreview
Canon MV690 digitalni kamkorder
Nenad Akšić
Isprobali smo najjeftiniji Canon-ov digitalni kamkorder MV690 - šta možete da očekujete za 460 evra?
nopreview
Kopija kao original
Vladimir Cerić
Asus-ov DRW-0804P pisač zadovoljavas 8x specifikacije i dolazi u zanimljivom pakovanju. Kada smo zavirili ispod haube, ugledali smo starog znanca...
nopreview
Epson EMP 735
Milan Četić
Epson je dodao neke "trendi" mogućnosti portabilnom projektoru - zašto vaša prezentacija ne bi putovala salom posredstvom 802.11b interfejsa?
nopreview
Teškaši iz Altec Lansing-a
Nenad Akšić
Altec Lansing nam je posla dva sistema iz 2.1 klase za koje mogu da se kažu razne stvari, ali nikako ne da su tihi...
nopreview
Nokia za poslovne ljude
Dejan Ristanović
Visoku reputaciju Nokia mobilnih telefona potvrđuju modeli 6610i i 6230. Izgledom i karakteristikama namenjeni su pre svega poslovnim ljudima.
nopreview
Novi Celeron, nova priča
Uroš Radulović
Usred buke koja se podigla oko novog LGA-755 socket-a, Intel je gotovo neprimetno promovisao seriju Celeron procesora baziranih na Prescott jezgru. Koliko su oni brži od "klasičnog" Celeron Northwood-a?
nopreview
Mustek digitalni video-rikorder
Aleksandar Veljković
R100B-5 podseća na DVD plejer pristojnog gabarita, ali omogućava jednu zanimljivu uslugu - snimanje da DVD+R diskove. Da li to znači zbogom za klasični video-rikorder?
nopreview
Epox EP-8KDA3+
Nenad Akšić
Nakon MSI matične ploče zasnovane na najnovijem NVidia NForce3 250Gb čipsetu, prvi sledeći model koji smo imali prilike da probamo je Epox-ovo novo "čedo" EP-8KDA3+.
nopreview
GeForce 6800
Branko Maksimović
NVidia je predvidela tri osnovne kartice zasnovane na nV40 čipu. Ao vam je 6800 Ultra preskupa, probajte 6800 GT ili 6800...
preview
Milan Četić
Novi Lexmark C510 ojačaće pozicije ove firme na izuzetno kompetitivnom polju koje se zove ekonomska klasa kolor laserskih štampača.
nopreview
HP ColorLaserJet 2550
Milan Četić
Kolor laser koji košta manje od 500 evra? Hewlett-Packard je ujedinio najbolje osobine dve prethodne serije štampača i nastao je model 2550, u kome je kvalitet CLJ 2500 dopunjen niskom cenom modela 1500...
nopreview
Samsung hard diskovi
Uroš Radulović
Ako želite hard disk koji nije Maxtor-ov, na raspolaganju su vam zanimljivi Samsung-ovi modeli...
preview
Voja Gašić
Multifinkcionalni uređaj Samsung SCX4216F privlači pažnju retro izgledom ali i zanimljivim tehnolološkim karakteristika koji ga izdvajaju iz standardne ponude.
nopreview
HP ScanJet 5590
Angelina Vučković
Stalna nadmetanja proizvođača skenera i pokušaji da se zadovolje potrebe sve zahtevnijih korisnika, rezultirala je pojavom modela HP ScanJet 5590. On je direktni naslednik ScanJet-a 5550, ali se za sličan novac dobija više...
nopreview
Multifunkcionalni USB disk
Branislav Bubanja
Do sada smo viđali svakakve kombinacije vezane za USB diskove, ali ST Lab-ov model je otišao najdalje od svih. To je uređaj ima čak pet namena...
nopreview
OptiMICE podloga
Dejan Ristanović
Dokaz sazrevanja tržišta jeste i činjenica da se više ne nude samo neophodne komponente, već i sitnice koje rad sa računarom čine prijatnijim. Lepo iznenađenje te vrste je (domaća!) podloga za miša OptiMICE Catwalk.
nopreview
Genius GHT-510
Nenad Akšić
GHT-510 se sastoji od Jazz 9940 zvučnika kojima su, u skladu sa imenom Home Theater, ugrađeni činčevi za povezivanje sa izvorom 5.1 zvuka...
nopreview
Smart Skin
Jelena Rupnik
Dosadilo vam je da personalizujete svoj mobilni telefon plastičnim futrolama koje se mogu kupiti na uličnim tezgama? Prilagoditi ga vašem raspoloženju...
nopreview
Leica Digilux2
Jelena Rupnik
Spoj novog i starog, analognog okruženja i digitalnog jezgra. Jednom rečju, Leica Digilux2.
nopreview
Prenosnici na stolu
Milan Bašić
Domaće tržište se prilagođava ideji mnogih korisnika koji notebook posmatraju kao svoj jedini računar. Potvrdili smo to kroz uporedni test desktop replacement notebook računara koje prodaju naše velike firme...
nopreview
AMD-ovi aduti
Nenad Akšić
Iz AMD-a nam je stigao najbrži PC procesor na svetu, Athlon 64 3500+, spreman da premosti razliku između serverskih i korisničkih ploča. Iskoristili smo priliku da ga testiramo u njegovom prirodnom okruženju...
nopreview
Foto za ovo leto
Milan Četić, Aleksandar Veljković
Digitalni fotoaparat više nije "igračka" za ljubitelje tehnike, već proizvod za najšire tržište. Zato smo za letnji test prikupili mainstream modele čija je osnovna namena da, uz jednostavno rukovanje, omoguće snimanje fotografija visokog kvaliteta, a da pri tom ne koštaju previše. Izaberite jedan od 15 testiranih modela.
nopreview
Laser za početak
Milan Četić
U ekonomskoj klasi laserskih štampača nalaze se modeli koji koštaju oko 150 evra, a obezbeđuju veoma efikasan rad, nisku cenu eksploatacije i impresivan otisak. Koji od njih izabrati?
nopreview
Pametni(ji) telefon
Vladimir Cerić
PDA koji radi kao mobilni telefon? Ovog meseca imamo priliku da ekskluzivno prikažemo dva predstavnika različitih filozofija u izradi minijaturnih komunikatora: Motorola MPx200 i O2 XDA II.
nopreview
Gadžeti sa Computex-a
Voja Gašić
Sajam kao što je Computex Taipei 2004 svakako je najzanimljiviji po opremi koju ćete tamo videti. Pored primeraka koji ukazuju na trendove, nađe se i ponešto što ste videli sada i nikad više...


Takovo

BIZIT 2024

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter