GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #111 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #111 (40) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #111 (Maj 2005)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Intel na 64 bita
Uroš Radulović
Ekskluzivno smo testirali Desk-ov H405 koji koristi novu Intel-ovu familiju procesora i novi Microsoft-ov 64-bitni Windows. Da li je na pragu novo doba personalnih računara?
preview
Branko Maksimović
Jedno od najdinamičnijih segmenata IT tržišta čine grafički akceleratori. "Stogodišnji rat" između firmi ATI i nVidia se ne smiruje, a iz svake bitke izlazi ohrabrena jedna od strana. Sve to dovodi kupce u dilemu, a možete misliti u kakvoj smo se dilemi mi našli suočivši se sa 73 kartice...
nopreview
ST Lab MP3 plejer
Branislav Bubanja
Interesantan MP3/WMA/WAV plejer potpisan imenom ST Lab. U kutiji malih dimenzija smešteno je 512 MB memorije, ali je najinteresantnija činjenica da se tu našlo mesta i za SD/MMC slot.
nopreview
Mega DJ
Branko Maksimović
Mega DJ je jednostavan, ali veoma koristan uređaj za one koji žele bežično da reprodukuju muziku sa svog audio-plejera na sistem sa FM tjunerom.
nopreview
Media Play Cordless Mouse
Nenad Akšić
MediaPlay Cordless Mouse je nešto zaista novo - kvalitetnan miš koji olakšava kontrolu programa Winamp, Media Player i sličnih. Još malo pa hibrid miša i daljinskog upravljača...
nopreview
JBL Creature II
Vladimir Cerić
Američki JBL postoji već 50 godina i jedan je od najuglednijih proizvođača svih tipova zvučnika i zvučničkih sistema. Pred nama je ovog meseca bio 2.1 komplet Creature II neobičnog dizajna.
nopreview
Creative Zen Micro
Branko Maksimović
Prvi pogled na isključeni Creative Zen Micro neće oduševiti dobar deo publike, ali se stvar iz korena menja kada plejer uzmete u ruku i uključite. Da li je Apple konačno dobio dostojnu konkurenciju?
nopreview
Sony Ericsson W800 i K750
Marko Tanasković
Sony Ericsson je na ovogodišnjem CeBIT-u publici željnoj tehničkih novotarija predstavio nekoliko veoma zanimljivih mobilnih telefona. Kako će izgledati K750 i W(alkman) 800?
nopreview
Asus K8N4-E Deluxe
Uroš Radulović
Prema Asus-ovoj nomenklaturi, Deluxe model predstavlja jednu od opremljenijih ploča sa dodatnim SATA RAID 3114 kontrolerom, a na ta četiri SATA priključka treba dodati četiri koji idu uz nForce4 čipset. Kako sve to radi?
nopreview
Gigabyte mrežni trikovi
Vladimir Cerić
Gigabyte AirCruiser G Desktop Router (BC01) je PCI kartica koji se napaja preko PCI magistrale. Kad je već vaš računar sa ATX napajanjem stalno pod naponom, zašto ruter ne biste smestili u njegovo kućište?
nopreview
Dual antene
Voja Gašić
Iako odavno pratimo wireless uređaje, dosadašnja iskustva sa bežičnim mrežama ograničavala su nas na indoor primene. Čim se posegne za većim daljinama, mehanika ponovo dobija na značaju, a početnu lekciju savladali smo uz pomoć firme Dual iz Kruševca.
preview
Vladimir Cerić
Novi Treo 650 donosi ekran veće rezolucije koji prikazuje više boja, Bluetooth interfejs i mnoge korisne dodatke. Da li ovakav Palm može da zameni mobilni telefon?
nopreview
Nova koncepcija za MicroATX
Uroš Radulović
Promocija BTX standarda predstavlja afirmaciju onoga čemu IT industrija generalno teži, dakle minijaturizacije i integracije.
preview
Branko Maksimović
Monitor koji se pomalo neočekivano pojavio na našem testu nosi oznaku 713N i najsvežiji je pripadnik Samsung-ove mainstream serije. Da li da očekujemo kompletan redizajn Samsung familije monitora?
nopreview
AMILO u ekstremnim uslovima
Aleksandar Veljković
Amilo 1640 je na našem dugoročnom testu bio korišćen u kancelariji, ali i na kampovanju, "družeći" se sa mravima i raznim egzotičnim insektima, sa svojim wide-screen ekranom igrao je ulogu mobilnog bioskopa za putnike na zadnjim sedištima džipa i u svim tim uslovima pokazao primernu pouzdanost. Koje su finalne opservacije?
nopreview
MSI Mega View 566
Branko Maksimović
Kompanija MSI je, nakon nekoliko "generacija" vrlo dobrih muzičkih plejera, odlučila da predstavi i dva uređaja iz kategorije PMP. Kako se ovi portabl DVD plejeri nose sa sve snažnijom konkurencijom?
nopreview
Canoscan 9950F
Milan Četić
Canoscan 9950F je naslednik modela 9900F, kojem je jedini nedostatak bio u tome što sa rezolucijom od 3.200 piksela po inču nije mogao da udovolji zahtevima vremena. Da li je sada došlo vreme da specijalizovani film skeneri idu u istoriju?
nopreview
HP vp6220
Marko Mihajlović
Hewlett-Packard je jedan od vodećih promotera video-projektora baziranih na DLP tehnologiji, a njihov novi predstavnik iz srednje klase zove se vp6220.
nopreview
Radeon X850XT AGP
Branko Maksimović
Novih Radeon modela za AGP magistralu nije bilo gotovo devet mesec, pa je određen broj kupaca koji žele najbržu ATI karticu, ostao kratkih rukava. Sada se stvari menjaju...
nopreview
Tercet Neo zvučnika
Nenad Akšić
Neo SW-H55 je 5.1 sistem koji je na nas ostavio izvanredan utisak, pa smo se zainteresovali i za tri jeftina 2.1 sistema istog proizvođača.
nopreview
Asus A6 notebook
Nenad Akšić
A6 serija predstavlja odgovor kompanije Asus na veliku potražnju desktop replacement notebook-ova baziranih na Centrino specifikaciji.
nopreview
Hiper napajanja
Uroš Radulović
Treba li vam kvalitetno napajanje? Isprobali smo nekoliko modela firme Hiper i uporedili ih sa našim referentnim Enermax-om.
nopreview
Sony DV kamere
Nenad Akšić
Sony je odavno poznat po miniDV kamkorderima, pa smo očekivali i dobre predstavnike među ovogodišnjim modelima. Pred nama su se našli DCR-HC19E i HC39E...
nopreview
Noviteti iz Logitech-a
Vladimir Cerić
Mada je tokom prethodnih godina značajno proširio svoj proizvodni program, Logitech ne zaboravlja proizvode na kojima je izgradio ime. Jedan od najznačajnijih noviteta na ovogodišnjem CeBIT-u je njihov miš MX518, a drugi čini komplet tastature i miša MX3100.
nopreview
Intex fioka za poneti
Nenad Akšić
Eksterne fioke za hard diskove se povezuju na FireWire ili USB interfejs, ali su često praćene adapterom za struju koji nije zgodan za nošenje u džepu. Intex je poslao model sa ugrađenim adapterom unutar same fioke.
nopreview
Svakom svoje novine
Marko Balaban
Napredak računarske tehnologije radikalno menja štamparsku industriju. Počelo je sa prostom pripremom štamparskih filmova, ali veza sa računarom omogućava i znatno više...
nopreview
Virtuelna tastatura
Jelena Rupnik
Na pragu smo idealnog dodatka za džepni računar - tastatura koja se projektuje na sto i po kojoj kucate kao po pravoj, a sve skupa staje u džep...
nopreview
USB Mini Akvarijum
Jelena Rupnik
Volite ribice i odmara vas pogled na akvarijum, ali ko bi sve to hranio, prao i čistio... Probajte ovaj, elektronski akvarijum...
nopreview
Mozak-stimulator
Jelena Rupnik
Ako ste verovali da se naš izbor gadžeta povremeno graniči sa banalnim, ovog puta ćemo da vas razuverimo - radi se o uređaju za stimulisanje mozga kojim Sony pokušava da pomogne slepima da vide. Do ovog patentiranog otkrića će, ipak, pre doći neki korisnici drugih potreba...
nopreview
Radioaktivni sat
Jelena Rupnik
Sat koji prikazuje radioaktivnost u okolini? Zapravo prikazuje vreme, ali na "radioaktivni" način koji će zainteresovati svakoga ko ga primeti...
nopreview
Dva Thinkpad-a
Dejan Ristanović
U Americi kažu da postoje tri vrste notebook računara: Thinkpad za poslovne ljude, PowerBook za ljude sa stilom i ostali za ostale. Sa zadovoljstvom smo isprobali dva nova ThinkPad-a, R51 i T42...
nopreview
Malo, manje, SFF...
Nenad Akšić
Svake godine MSI, Asus, Gigabyte, DTK i Shuttle plasiraju nekolicinu modela sa SFF prefiksom. Većina ovih noviteta nikad ne stigne do našeg tržišta, ali stvari se polako menjaju...
nopreview
DVD multipraktik
Branislav Bubanja
Cene DVD rikordera pale su na razuman nivo, a sami DVD mediji su bitno jeftiniji od video-kaseta. O razlici u kvalitetu snimaka ne treba trošiti reči. Dakle, DVD rikorder. Recimo Xoro HSDR 505...
nopreview
iPAQ napreduje
Marko Savković
HP je u novoj gami džepnih računara posebno mesto sačuvao za multimedijalni PDA: iPAQ rx3710. A isprobali smo i hx4700, jedan od trenutno najskupljih džepnih računara na tržištu...
preview
Vladimir Cerić
Udobnost koju vam wireless mreža donosi nateraće nas da zaboravite probleme pri početnom konfigurisanju. A ako kupite kvalitetnu opremu, recimo onu koju nudi Linksys, problema neće ni biti. Isprobali smo kompletnu liniju njihovih proizoda zasnovanih na Cisco tehnologiji.
nopreview
DTS zvuk
Branislav Bubanja
Na početku beše mono zvuk. Pa onda stereo, pa smo (za sada) stigli do surround-a... Video industrija je prva iskoristila novu tehnologiju emitovanja zvuka, a onda su na svetlost dana počeli da izlaze i surround audio CD i DVD naslovi.
nopreview
Beograd kao GPS metropola
Aleksandar Veljković
Konačno je stigla druga verzija vektorske karte SCG za Garmin-ove uređaje. Da li su poboljšanja ispunila očekivanja i možemo li konačno da kažemo kako imamo efikasan softverski alat za drumsku navigaciju?
nopreview
Nije sve u megapikselima
Esad Jakupović
Veći CCD ili CMOS senzori i bolje optika svakako doprinose uspehu digitalnih fotoaparata, ali danas mnogi smatraju da su slike već sasvim dovoljno dobre. Zato na scenu stupaju različite inovacije...
nopreview
U godini robota
Nadežda Veljković
Roboti će promeniti način našeg života, mnogo više nego što su to učinili računari ili mobilni telefoni. Japan je proglasio 2005. "godinom robota". Kako izgledaju prvi mehanički ljudi?
preview
Aleksandar Veljković
Koliko god po ponudi ličile jedna na drugu, radnje koje prodaju hardver u Beogradu često umeju da iznenade nekom jedinstvenom ponudom. Evo šta smo sve zanimljivo pronašli za vas obilazeći šopove jednog kišnog 19. aprila...
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter