GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #124 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #124 (35) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #124 (Jul/Avgust 2006)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Conroe: Jahač apokalipse
Uroš Radulović
U svom podsetniku obeležite 23. jul, jer je Intel za taj dan zakazao promociju najnovije procesorske arhitekture. Promocija Core 2 Duo procesora će verovatno predstavljati najvažniji IT događaj u 2006. godini, pa smo sa velikim interesovanjem isprobali inženjerske primerke ploče i procesora.
preview
Slađana Radivojević, Nenad Akšić
Već nekoliko godina vas ubeđujemo da početak letnje sezone predstavlja idealnu priliku za nabavku prenosnog računara, pošto veliki proizvođači baš tada pripremaju lepa iznenađenja za kupce. Da li je i 2006. godine tako pokazaće pregled 28 aktuelnih modela sa domaćeg tržišta...
nopreview
Leadtek Bluetooth GPS
Aleksandar Veljković
Leadtek Bluetooth GPS modul sa oznakom LR9553X je minijaturan i veoma dopadljiv uređaj baziran na najnovijoj generaciji SiRFstar III prijemnika. Može li se upotrebiti sa našim mapama?
preview
Uroš Radulović
Nova ComTrade Basic linija računara objedinjuje osobine važne za korisnike koji ulaze u PC svet. Pogađate, cena je jako pristupačna!
nopreview
BenQ DV3251 LCD TV
Branko Maksimović
Dolazi vreme LCD televizora pa smo sa zadovoljstvom isprobali BenQ-ov adut zvani DV3251. Kontrast od 800:1 i osvetljenost 500 cd/m2 predstavljaju dobar početak...
nopreview
Logitech MX5000 Laser Cordles Desktop
Vladimir Cerić
Kompanija Logitech uspela je da u novom kompletu miša i tastature nazvanom MX5000 Laser Cordless Desktop spoji sve opcije koje bi korisnik kućnog, multimediji okrenutog računara mogao da smisli. Bluetooth i laser zajedno, baš zvuči zanimljivo!
nopreview
HP xp7010 i xp7030 projektori
Milan Četić
Novi HP-ovi projektori su spremni za ozbiljne zahteve tj. projektovanje slike šire od 2,5 metra koja se gleda pri dnevnom svetlu. Imaju li slabosti?
nopreview
GeForce 7600GT i 7300GS
Branko Maksimović
GeForce 7600GT i 7300GS su naslednici popularnih modela 6600GT i 6200 TurboCache. Cene su ipak niže, zahvaljujući redukovanim pixel i matematičkim procesorima, a rezultati?
nopreview
Pogled na serversku scenu
Uroš Radulović
Intel je sa promocijom Yonah jezgra ponudio nešto novo na mobile tržištu, a inspirisan AMD-ovim uspehom je odlučio da Yonah jezgro iskoristi i za Xeon LV (low voltage) serverske procesore.
nopreview
Samsung Syncmaster 931BF
Aleksandar Veljković
Svojoj paleti brzih 19" monitora Samsung je upravo dodao još jedan model, čija brzina odziva ekrana od samo 2 ms donosi očigledno usmerenje ka populaciji igrača.
nopreview
Olympus P-11 foto štampač
Aleksandar Veljković
Želite sami da štampate svoje fotografije? Pogledajte novi Olympus-ov adut koji se zove P-11...
nopreview
Value USB audio kartice
Branislav Bubanja
Isprobali smo dve USB zvučne kartice, u stereo i 5.1 varijanti, koje je potpisala firma Value. Treba li vam uopšte "eksterni zvuk"?
nopreview
2.1 u Z-4
Branislav Jugović
Kvalitetan zvuk je počeo da dopire i iz "kompjuteraških" zvučnika a Logitech je krenuo najboljim putem. Šta reći: da zvuči dobro - zvuči. A osim toga...
nopreview
Canon DR-1210C
Slađana Radivojević
Canon je početkom proleća predstavio DR-1210C, kolor skener namenjen SOHO okruženju. Kako se ovaj model pokazao u praksi i koliko je cena zaista pristupačna?
nopreview
ECS-ovo viđenje SLI-ja
Uroš Radulović
ECS proizvodi ploče namenjene nižem segmentu tržišta, a nForce 4 SLI XE čipset upravo tu i pripada...
nopreview
WinFast PalmTop TV
Branislav Bubanja
Eksterni Leadtek TV tjuner odlikuje moderan dizajn i odlične karakteristike. Da li će uskoro i TV slika prolaziti kroz USB konektore?
nopreview
Gigabyte GeForce 6150
Uroš Radulović
Gigabyte nam je još prošloga meseca pripremio svoju ploču zasnovanu na GeForce 6150 čipu, koji smo retko viđali na ovim prostorima. Rezultati postignuti na test stolu su veoma zanimljivi.
preview
Uroš Radulović
Konfiguracija je zasnovana na najnovijoj Intel Bad Axe ploči, na kojoj se nalazi Intel-ov 975X čipset namenjen high-end korisnicima.
nopreview
Sweex slušalice
Branislav Bubanja
Sweex, jedan od velikih proizvođača kompjuterske galanterije, nudi pet novih modela slušalica za ovo leto.
nopreview
HP Color LaserJet 2605
Milan Četić
HP je nedavno napravio Color LaserJet 2605, koji je spakovan u isto kućište kao i model CLJ 2600, ali je bolje prilagođen poslovnim korisnicima koji traže kolor štampu...
nopreview
Rewritable player
Branislav Bubanja
Proizvođač je pomalo zbunjujućim terminom okarakterisao Vivax imago DVD-R300 DVD rikorder. Uz njega ćete lako snimati TV program na DVD-ove, ali kad dođe do reprodukcije...
nopreview
Mustek MP70C portabl DVD plejer
Branislav Bubanja
Mustek je po broju prodatih modela, kako samostalnih stacionarnih tako i prenosnih DVD/DivX plejera, jedan od najzastupljenijih brendova na našem tržištu, pa smo sa zadovoljstvom isprobali njegov portabl adut, MP70C.
nopreview
Grafika, zvuk, fizika...
Branko Maksimović
Posle akceleracije grafike, dolaze koprocesori koji preuzimaju na sebe simulaciju fizičkih pojava. Prva Ageia PhysX kartica koju smo testirali je stigla iz ASUS-a....
nopreview
Samsung SCX-4200 MFC
Aleksandar Veljković
Priliku da se za oko 180 evra dođe do efikasnog laserskog MFC uređaja ne treba lako propustiti - pred nama se našao Samsung SCX-4200, naslednik modela SCX-4100.
nopreview
Epson Perfection 3490, 3590 i V700
Milan Četić
Epson se ozbiljno trudi da održi primat na tržištu skenera, i pored toga što se ono stalno smanjuje, ustupajući mesto MF uređajima. Pred nama su se našla dva prilično klasična modela i jedan biser.
nopreview
AM2 Sempron
Uroš Radulović
Pre mesec dana predstavili smo udarne AMD-ove procesore namenjene novom AM2 podnožju. Gde se u toj priči nalazi novi Sempron?
nopreview
Za uspešne džepove
Marko Savković
Sezona godišnjih odmora je pravi trenutak da se častimo novim PDA uređajima. Naše tržište je konačno dobro snabedeveno ovom vrstom opreme, pa je došlo vreme za prvi uporedni test...
nopreview
GeForce sendvič
Branko Maksimović
Pogledajmo kako nVidia odgovara na izazove velikog konkurenta svojim novim, "duplim" GeForce akceleratorom GeForce 7950 GX2...
nopreview
Automatsko parkiranje
Aleksandar Veljković
Iako ste pre puno godina položili vozački ispit, "parkiranje unazad" vam nekako ne ide? Bez brige, Tojota je (možda) pronašla rešenje za vas i implementirala ga u sjajni hibridni Prius...
nopreview
Video projektori u modi
Branko Nikitović
Video projektori su odavno krenuli u osvajanje dnevnih soba, ali ne treba zaboraviti da oni i dalje čine nezamenljivi deo poslovnog okruženja. Ovoga meseca predstavljamo uređaje koji će odgovarati kako kućnim tako i poslovnim korisnicima.
preview
Boris Stanojević
Canon je nedavno predstavio novog pripadnika svoje porodice DSLR fotoaparata. Interesovanje tržišta je veliko, pa da vidimo šta donosi Canon 30D.
nopreview
Nuvi i rutabilna Srbija
Aleksandar Veljković
Zahvaljujući rutabilnoj mapi Srbije za Garmin uređaje i modelima auto navigatora koji nikada nisu bili jednostavniji za upotrebu, danas je GPS snalaženje u Srbiji na zapadnoevropskom nivou. Pod uslovom da niste baš cepidlaka...
preview
Nenad Akšić
Nikon je firma sa izuzetnom reputacijom na tržištu fotoaparata, pre svega zahvaljujući tome što njihovi modeli zacrtavaju trendove i uvode nove tehnologije. Šta je sve donela P serija?
nopreview
Multimedijalno leto
Aleksandar Veljković
Leto je vreme za sliku i zvuk, pa smo i mi obilazeći beogradske šopove izdvojili artikle koji će vam pomoći da prebrodite vrućine uz dobru multimedijalnu zabavu - kod kuće, u kolima, na plaži...
preview
Voja Antonić
Uskoro se otvara privatna škola za digitalnu elektroniku "Digitalent". Još jedna škola kompjutera? Ne baš - ova se škola neće baviti funkcijom kompjutera, nego strukturom digitalnih sklopova i mikroprocesora.Roche LinkedIn

Adria Security Summit 2024


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter