GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #181 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #181 (11) Samo tekstovi objavljeni online (3)
- PC #181 (Oktobar 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Voja Gašić
Nakon septembarske konferencije build Windows u Kaliforniji, Microsoft je neuobičajeno rano prikazao javnosti radnu verziju Windows-a 8. Šta donosi novi operativni sistem i njegov novi korisnički interfejs Metro?
nopreview
Špijuni poput nas
Stevan Josimović
Gubitak ili krađa računara predstavljaju trostruki problem: štetu zbog gubitka hardvera, štetu zbog gubitka podataka i štetu zbog toga što podaci padaju u ko-zna-čije ruke. Backup rešava problem gubitka podataka, a za njihovu sigurnost brine TrueCrypt.
nopreview
Facebook aplikacije
Dejan Vesić
Kako napisati program koji se izvršava kao Facebook aplikacija, pod uslovom da očekujete da mu pristupaju stotine ili hiljade ljudi? Amazon-ov oblak je logično rešenje, ali put od ideje do aplikacije nije jednostavan...
nopreview
Na krilima mašte
Stevan Josimović
Programi za 3D animaciju, vizuelizaciju i 3D simulaciju dosegli su neslućene mogućnosti, dok programi za 3D modeliranje imaju sopstveni put i zbog toga opstaju kao zasebna klasa. Open Source zajednica nam nudi vrlo interesantan alat za 3D modeliranje: Wings 3D.
preview
Vladimir Vučinić
Bezbednost i zaštita privatnosti na Internetu postaju tema broj jedan, naročito kada su deca u pitanju. Symantec-ov odgovor na ovaj izazov se zove Norton Online Family.
nopreview
Panda Cloud client
Kristijan Lazić
Zaštita mreže je bitno različita od zaštite kućnog računara - profesionalni pristup podrazumeva automatizaciju niza procesa, ali i izbegavanje greški korisnika. Panda Cloud servisi donose interesantne prečice do cilja.
preview
Mladen Mijatović
Domaća kompanija PS.IT se već sedam godina uspešno bavi razvojem IT rešenja za unapređivanje poslovanja, o čemu svedoči više od 2.500 korisnika računovodstveno-poslovnog softverskog paketa MPP1. Nova verzija ovog softvera krenula je u osvajanje tržišta prošle godine.
nopreview
InDesign i Brzi Gonzales
Bojan Stojanović
Promišljena upotreba osnovnih i naprednih opcija za pretraživanje teksta u InDesign-u u kombinaciji sa skriptovima, ključ je za veliku produktivnost i eliminisanje čitavog spektra mogućih grešaka.
nopreview
Vatreni efekti
Nenad Veljković
Potreba za obradom grafike ne svodi se samo na rad sa fotografijama - Photoshop se često koristi za dizajniranje efektnih banera i reklama. Ovoga puta govorimo o alatima za transformaciju i efektiranje slova.
nopreview
Sajber-arsenal
Branko Nikitović
Iako je hakovanje kompjuterskih sistema opštepoznat termin, većina nas nije svesna dokle je ono stiglo. Poneki događaj nas trgne iz svakodnevice, kao što je bila pojava virusa Stuxnet. U poslednje vreme su isplivale i druge interesantne stvari s kojima se vredi upoznati...
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Calibre, Comic Rack, Nero Kwik Media i Magix Music Maker.


Takovo

BIZIT 2024

Adria Security Summit 2024


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter