GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #190 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #190 (20) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #190 (Jul/Avgust 2012)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Voja Gašić
Konačno je izašao na površinu: objavljeni su detalji o brižljivo spremanom konceptu tableta kojima se Microsoft uključuje u post-PC eru. Kako će izgledati Surface RT i Surface Pro?
nopreview
Upgrade: Od babe devojka
Miloš Stamenković
Izbor komponenti kućnog računara uvek predstavlja kompromis između potreba, afiniteta i finansijskih mogućnosti. Kako dani i meseci prolaze, tako jača uverenje korisnika da bi poboljšanje hardvera dobro došlo. Kada upgrade ima smisla i kako ga optimalno sprovesti?
nopreview
Devetka za osmicu
Bojan Stanojević
Analizirajući ponudu vodećih proizvođača televizora za 2012. godinu, nedavno smo prikazali modele koji su počeli da se pojavljuju u domaćim prodavnicama. U međuvremenu nismo sedeli skrštenih ruku - detaljno smo testirali UE46ES8000, 46-inčni model s vrha Samsung-ove ponude.
preview
Mladen Mijatović
NAS uređaji umerene cene postaju sve interesantniji za manje firme, ali i za kućne korisnike. StorCenter px4-200d koji predstavljamo dolazi iz kompanije Iomega, koja je renome stekla upravo na rešenjima za skladištenje velikih količina podataka.
nopreview
Tranformer: više od tableta
Pavle Peković
ASUS je najdalje otišao u ambiciji da tablet pretvori u notebook... ili obrnuto. Njihovoj seriji Transformer tableta sada se pridružuje novi član povoljn(ij)e cene, TF300T.
nopreview
Računari od bakterija
Nadežda Veljković
IT industrija zasnovana je na poluprovodničkoj tehnologiji koja se, u skladu sa zahtevima za što manjim dimenzijama komponenti, iz dana u dan bliži granicama svojih mogućnosti. Jedna od zanimljivih ideja za (blisku) budućnost su, verovali ili ne, bakterije.
preview
Miloš Stamenković
Godinu dana nakon što je AMD predstavio prvi procesor Fusion koji na napredan način u jedno jezgro spaja CPU i GPU funkcije, stiže druga generacija. Isprobali smo je na Sapphire ploči.
nopreview
HQ kontrolisani utikači
Dejan Ristanović
RF Schuko Socket Set omogućava nešto što ste toliko puta poželeli - da ne mičući se iz fotelje isključite i(li) uključite neki uređaj. Jednostavno za instalaciju, jeftino i efektno.
nopreview
Nextbook tableti
Branislav Bubanja
Ne mogu svi da priušte iPad ili Samsung Galaxy Tab - ako imate plići džep, vredi probati modele Nextbook kanadske firme eFun.
nopreview
Porodična Vip kocka
Voja Gašić
U želji da umanji porodične razmirice oko Interneta, Vip je ponudio mobilnu Internet kocku.
nopreview
Diskovi za direktore i putnike
Branislav Bubanja
Eksterni diskovi su idealni za backup i čuvanje rezervnih kopija podataka - Verbatim nudi modele sa USB 3.0 interfejson i mnoštvom praktičnih funkcija. Isprobali smo Executive Portable Hard Drive i Verbatim Traveller.
preview
Mladen Mijatović
NEC SpectraView seriju monitora čini nekoliko modela sa vrlo preciznim i vernim prikazom boja. Uz kalibrisani prikaz boja koji ostaje konzistentan i tokom duge eksploatacije, ovi monitori su namenjeni grafičkim profesionalcima. Isprobali smo SpectraView 241.
nopreview
LG telefoni za leto
Voja Gašić
Serija L pokriva širok spektar korisnika, uz povoljne cene i dobre karakteristike. Da vidimo šta donose novi LG Android telefoni L3 E400 i L7 P700.
nopreview
Omaleni OKI
Novak Jovanović
Na modelu B2200, OKI je demonstrirao očigledne prednosti LED tehnologije štampe, pre svega brzinu.
nopreview
Još jedna cigla u video-zidu
Mladen Mijatović
Iz NEC-a stiže novo profesionalno rešenje za videowall instalacije. NEC X463UN je HD ekran sa direktnim pozadinskim LED osvetljenjem i ultratankim okvirom.
nopreview
Qnap-ov desetoboj
Mladen Mijatović
Profesionalni storage server obično zahteva montažu u rack smešten u serversku sobu. Qnap TS-1079 Pro je daleko fleksibilniji - možete ga držati i na radnom stolu.
nopreview
Podaci u fioci
Novak Jovanović
Bazne stanice za hard-diskove odavno nisu nepoznanica domaćim kupcima. Winstars nudi zanimljive i pristupačne modele - isprobali smo nekoliko.
nopreview
Sony NEX-F3
Nenad Veljković
Dve godine nakon promocije NEX linije, Sony plasira treću generaciju foto-aparata u vidu novog modela sa APS-C CMOS senzorom rezolucije 16,1 Mp i bez ogledala. Da vidimo kako se NEX-F3 pozicionira između amaterskog NEX-5N i znatno ozbiljnijeg NEX-7.
preview
Bojan Stanojević
Kada se minijaturizacija kombinuje s vrhunskom elektronikom, rezultati su interesantni. Novi modeli iz Canon-ove serije IXUS omogućavaju početnicima da prave dobre snimke... čak i u lošim uslovima.
nopreview
Pink strana
Andrijana Maksimović, Aleksandra Šakić
Pratioci za leto: Intex Avatar, Motorola Motoluxe, Nikon Coolpix S2600 i Samsung SDHC Plus SP8GA.Roche LinkedIn

Adria Security Summit 2024


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter