GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #198 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #198 (15) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #198 (April 2013)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Dejan Ristanović
Tablet ili laptop? Mnogi bi želeli i jedan i drugi, pa kombinovani modeli stižu jedan drugi, uz razne sveže ideje. Asus Taichi 21 donosi nešto čega se niko ranije nije setio: računar sa dva ekrana, jedan iza drugog. Kako ih iskoristiti?
nopreview
Sony Xperia Z
Voja Gašić
Premijere novih tehnologija Sony seli na mobilne uređaje, a to znači da se tamo pomera i fokus japanskog giganta. Zato Xperia Z nije samo još jedan Android smartfon...
preview
Miloš Stamenković
Puno se priča o čuvanju podataka u oblaku, ali većina korisnika svoje podatke ipak drži kod sebe. Zato je veliki i brz hard-disk obavezan deo svakog računara, a odskora se brzina uvećava ugradnjom SSD sitemskog diska. Da vidimo kako napraviti najbolju kombinaciju.
nopreview
Mozak kao kvantni kompjuter
Voja Antonić
U PC#197 bilo je reči o kvantnim kompjuterima i njihovoj budućnosti. Možda je još zanimljivije od toga je pitanje da li su kvantni kompjuteri već svuda oko nas, to jest da li nervni sistemi živih bića u svom "procesiranju" koriste principe kvantne fizike.
preview
Bojan Stanojević
Dilemu u izboru između tableta i laptopa rešavaju hibridni tableti. Pogledali smo šta nam je na tom polju pripremio HP testirajući Envy x2.
preview
Ljuba Miodragović
Prestigio nastavlja uspešnu seriju tableta za čitanje i pisanje, podržanih velikom zbirkom besplatnih knjiga. Isprobali smo MultiPad 8.0 3G Note, spreman za 3G povezivanje.
nopreview
Droid Monster
Voja Gašić
Pametni medija plejer je odlična opcija za one koji su kupili televizor pre SmartTV ere. Droid Monster u tu priču uvodi operativni sistem Android.
nopreview
Baš lagan ultrabook
Bojan Stanojević
Toshiba Portege Z930 je izuzetno tanak i teži samo malo više od kilograma, a ipak donosi ekran dijagonale 13" i prilično snažnu bateriju.
preview
Ljuba Miodragović
HP je na ovogodišnjem CES-u predstavio džepni uređaj za strimovanje multimedije - pravi mali cloud u pokretu. Sada je Pocket Playlist stigao i do nas.
nopreview
TV na vašem laptopu
Ljuba Miodragović
Intex IT-TV150 FM je jednostavan i jeftin eksterni TV tjuner nalik na USB stick. Omogućava i prijem radio programa, a bonus je i jednostavni video-rikorder.
nopreview
Intex multifunkcionalne slušalice
Ljuba Miodragović
Jednom je i to moralo da se desi - radio sa ugrađenim zvučnikom pretvorio se u slušalice sa ugrađenim radiom. A tu je i postolje u ulozi radio-odašiljač. Isprobali smo Intex IT-HP905FM Sinbad slušalice sa mikrofonom.
nopreview
Mnogo piksela za malo para
Bojan Stanojević
Monitori s rezolucijama koje prelaze full HD su sve brojniji, a ako još imaju IPS ekran i povoljnu cenu kao Shimian QH270 IPSMS, eto prilike da obnovite važan segment hardvera.
nopreview
Pod budnim okom Prestigio kamere
Goran Maksimović
Nazvana po popularnoj ptici trkačici, Roadrunner 700x akciona kamera namenjena je adrenalinskim zavisnicima, a i svima onima koji bi želeli da ovekoveče poneki trenutak istine... i to u visokoj rezoluciji.
nopreview
Nikon D7100
Nenad Veljković
Dve i po godine posle D7000 stiže unapređena verzija koju Nikon rangira kao svoj vodeći DX model. Rezolucija 24 Mp postaje standard u segmentu DLS-ova sa APS-C senzorom, ali nas je iznenadio podatak da ni D7100 nema low-pass filter...
nopreview
Didonator: iĐon i eŠtikla
Jelena Rupnik
Proleće je pravo vreme da obnovite svoju garderobu, ali i obuću. Čak i ako već imate kolekciju cipela na kojoj bi vam pozavidela i Imelda Markos, možda ćete poželeti da je obogatite nekim modelom koji inkorporira najsavremenije tehnologije.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter