GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #199 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #199 (15) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #199 (Maj 2013)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Pavle Peković
Računari se danas pakuju u više formi nego ikada. Osim tradicionalnih desktop i laptop računara, sada imamo tablete, ultrabook-ove, convertible računare... Intel sada nudi novi barebone PC ambiciozno nazvan NUC, Next Unit of Computing.
preview
Jovana Milićević
Sudeći prema početnom interesovanju, najnoviji Samsung Galaxy S IV preti da potuče sve rekorde prethodnika. Tanak, lak, brz, s karakteristikama koje ga čine još pametnijim, ovaj smartfon je već postao želja mnogih ljubitelja novih tehnologija. Dobili smo priliku da ga "brzinski" testiramo.
nopreview
Pametni satovi
Jovan Mirović
Da li je ručni sat sledeći pametni gedžet? Dok mnogi očekuju (navodni) Apple iWatch, pametni satovi drugih proizvođača polako osvajaju tržište. Da vidimo šta je ko ponudio.
nopreview
SSD u RAID-u
Miloš Stamenković
U doba hard-diskova koristili smo RAID da, kroz stripe mod, povećamo brzinu pristupa podacima. Onda nas je SSD tehnologija podigla na sledeću stepenicu, ali brzine nikad dosta... možemo li uključiti dva SSD-a u RAID i tako duplirati performanse? Kakvi su realni dometi ovog ekstravagantnog rešenja?
nopreview
Pamet iza objektiva
Nenad Veljković
Sve bolja i jeftinija optika, CMOS senzori u kompaktnoj klasi i, naročito, unapređenja softvera i uvođenje "pametnih" režima učinili su da praktično svaka fotografija koju napravite dobro ispadne, pod uslovom da vam je u rukama neki od modernih foto-aparata. To ipak ne znači da je svejedno koji ćete model izabrati - detaljno smo testirali 30 primamljivih alternativa.
nopreview
Prva ruka, prvi izbor
Branko Đaković
U vreme smanjenih budžeta štednja je naša sudbina. Kupovinom refabrikovane IT opreme ostvaruje se značajna ušteda, ali kako biti siguran da ono što smo uštedeli na mostu nećemo platiti na ćupriji?
nopreview
HD7790: štednja struje i novca
Miloš Stamenković
U očekivanju nove generacije grafičkih karti serije 8000, AMD popunjava seriju 7000 modelima poboljšanih performansi i atraktivne cene, pretendujući na status najbolje kupovine.
preview
Novak Jovanović
Novi, a pritom prepoznatljivog starog dizajna, Lexmark-ovi MS310dn i MX310dn nude brz i kvalitetan otisak prilagođen poslovnom korisniku.
nopreview
LG Optimus G
Voja Gašić
LG Nexus 4 predstavili smo kao uzoran telefon. Upravo pristigli LG Optimus G je na prvi pogled sličan, ali zapravo mnogo bolji uređaj.
nopreview
NEC X na javnom mestu
Mladen Mijatović
NEC MultiSync profesionalni LED monitori iz serije X su namenjeni prezentacijama na javnim mestima. Velike dijagonale, supertanka kućišta i visok osvetljaj predstavljaju glavne adute, pa da vidimo šta mogu X461S i X551S.
preview
Voja Gašić
Da ultrabook format nije baš toliko čvrsto definisan svedoči Toshiba U840W, namenjena pre svega ljubiteljima kinematografije. Takav format ekrana do sada nismo sretali...
nopreview
Sve boje baterije
Andrijana Maksimović
I najbolji gedžet postaje bezvredan kad se baterija potroši, a rešenje je rezervno napajanje dovoljno malo da ga ponesemo sa sobom, Recimo, Intex Power Bank PB 01.
nopreview
Gsmart Maya M1
Voja Gašić
GSmart Maya M1 je dual-SIM telefon solidnih multimedijalnih karakteristika. Pogledajmo šta je Gigabyte spakovao u malo kućište.
nopreview
Sve u svemu, Pavilion 23
Voja Gašić
Ako već imate prenosivi računar, onda za vaš radni sto preporučujemo all-in-one rešenje. HP nudi Pavilion 23.
preview
Aleksandra Šakić
Znate ono kad za nešto kažu: "Treba mi koliko i treće oko"? A šta ako bi to treće oko, poput Prestigio RoadRunner 710x kamere, moglo da snima i memoriše snimljeni sadržaj i to u full HD rezoluciji, kamerom od 5 Mp sa CMOS senzorom i Ambrella A2S70 čipsetom?BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter