GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #67 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #67 (20) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #67 (Maj 2001)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
preview
Aleksandar Veljković
Smena generacija na tržištu matičnih ploča je obavljena i sada prelazimo u narednu fazu - porast kvaliteta uz pad cena. Testirali smo brojne novitete na domaćem tržištu ploča.
nopreview
I memorija može dualno...
Petar Gredelj
Osnovna prednost DDR memorije se ogleda u činjenici da je, za razliku od standardnog SDRAM-a, u stanju da u jednom ciklusu obradi dve informacije. Zvuči zanimljivo, ali kako to izgleda u praksi?
nopreview
Laserska prekretnica
Milan Četić
Kvalitet ink-jet-ova stalno raste pa se proizvođači laserskih štampača prestrojavaju u hodu. To najbolje ilustruju dva nova Hewlett-Packard-ova modela - LaserJet 1200 i LaserJet 4100.
nopreview
Centra 4080 PR
Aleksandar Veljković
U Centra Line familiji računara smo tokom prethodnih godina videli mnogo modela, ali ni jedan sistem namenjen kupcima dubljeg džepa nije ponudio tako mnogo kao 4080 PR...
nopreview
Aleksandar Veljković
Najnoviji računar iz Pakom Millentium (ne, nije štamparska greška) game proizvoda usmeren je ka korisnicima koji imaju nešto veće prohteve po pitanju opreme i performansi, ali ne i brdo novca kako bi te prohteve realizovali. Pažljivom selekcijom komponenti, Pakomu su uspeli da uštede a da kupcima ipak ponude elemente luksuza
nopreview
Compaq Deskpro
Voja Gašić
U neku firmu stignu stotine novih računara, ali šta se tada dešava sa prevaziđenim konfiguracijama? Neke od njih stižu na tržišta koja vape za jeftinim sistemima, pa potez Infograf-a, koji se pozabavio organizovanim uvozom, reparacijom i prodajom starih računara, zaslužuje pažnju...
preview
Branko Nikitović
Na našem stolu se našlo pet modela Hyundai monitora: DeluxScan V560, V570, V770, B790+ i ImageFlat F790D.
nopreview
ViewSonic profesionalci
Branko Nikitović
Na tržištu je mnogo monitora iz ekonomske klase, ali kuda da krenu oni koji traže (i spremni su da plate) viši kvalitet? Testirali smo tri ViewSonic monitora iz profesionalne klase.
preview
Milan Četić
Svi skeneri u ekonomskoj klasi nisu isti - neki se izdvajaju zanimljivim rešenjima. U takve spadaju Canon-ovi modeli N640P, N650U i N656U, koji primenjuju LIDE tehnologiju...
nopreview
DVD na 16x brzinama
Branislav Bubanja
Novi DVD-ovi dostigli su brzinu deklarisanu sa 16x - da li je to njihov maksimum? Isprobali smo tri nova uređaja...
nopreview
ZyXEL ili Planet?
Dejan Ristanović
ISDN nije nova tehnologija, čak ni kod nas, ali izbor pravog terminal adaptera i dalje predstavlja svojevrstan izazov. Naročito ako vezu računara i adaptera poverite USB portu. Kako se snalaze ZyXEL omni.net USB i Planet T/A 128?
nopreview
Bez kugle i kabla
Voja Gašić
Jedna od prekretnica računarske industrije bio je Xerox-ov mali pronalazak koji je pokaznu metodu uveo u upravljanje računarom. Sada miš putuje u nove visine, ujedinjujući optičku tehnologiju sa bežičnom komunikacijom.
nopreview
Epson Acculaser C8500
Milan Četić
Iako postoje već više od 10 godina, kolor laseri još nisu dostigli nivo univerzalnosti koji imaju njihovi crno-beli rođaci. Kako se u tom svetu snašao Epson i šta stvarno nudi model Acculaser C8500?
nopreview
HP PhotoSmart 912xi
Milan Četić
Iako Hewlett-Packard u svojoj ponudi već duže vreme ima digitalne foto-aparate, često se govorilo da su oni tu tek "reda radi". Sada je HP izabrao partnera, japanski Pentax, a rezultati nisu izostali - predstavljamo trenutno najbolji model iz HP-ove ponude, PhotoSmart 912.
nopreview
Xerox WorkCentre M940
Milan Četić
Zanimljiva kombinacija ink-jet štampača iz najnovije Xerox-ove M serije i fletbed skenera, koja obezbeđuje veliku brzinu štampe i kopiranja.
nopreview
Genius Vivid III i LG 600P EPP
Nikola Stojanović
Iz korejske firme LG dolazi skener iz serije Scanworks s oznakom 600P EPP; uporedili smo ga sa novim Genius-ovim modelom ColorPage Vivid III.
nopreview
Milan Četić
GT-30000 nije klasični skener namenjen grafičkoj industriji, već dokument skener velike brzine, namenjen masovnom prebacivanju papirnate dokumentacije u elektronsku formu.
nopreview
HP Business ink-jet 2200
Milan Četić
Hewlett-Packard je okrenut pre svega poslovnim primenama, pa su i njihovi štampači konstruisani tako da najviše odgovaraju firmama. U ink-jet svetu to nije uvek dovoljno, pa je HP rešio da formira posebnu grupu ink-jet-ova namenjenoj isključivo firmama. Radi se o Business ink-jet štampačima, a najnoviji model nosi oznaku 2200.
nopreview
Kvalitet pre svega
Vladimir Cerić
Firmu Yamaha poznajemo kao proizvodača kvalitetnih muzičkih uređaja, a sada se i na našem tržištu pojavljuju njihovi aktivni zvučnici...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Hansol 510F TFT monitor, TrueBlue Action kartica, Creative WebCam Go Mini, Logitech QuickCam Traveler, BEC DB-6600CI satelitski risiver, Techsony DV898 portabl MP3 plejer, Techsony 9000 DVD plejer i SMART BUY medijumi.


NIS

Ingram Micro


Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter