GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #72 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #72 (21) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #72 (Novembar 2001)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Athlon XP vs. Pentium 4
Aleksandar Veljković
Pentium 4 konačno "uzima zalet" sa i845 pločama, ali je na drugoj strani Athlon XP kome, u kombinaciji sa pločama baziranim na KT-266A setu čipova, nije lako parirati...
nopreview
Compaq i Acer
Dejan Ristanović
Pred nama su se našla dva notebook računara: Compaq Armada M300 i Acer TravelMate 212TXV. Različiti su po koncepciji, ali oba spadaju u najnoviju generaciju portabl PC-ja.
preview
Milan Bašić, Voja Gašić
Ima primena u kojima svako usporenje protoka podataka predstavlja ozbiljan problem, a traži se i dopunska bezbednost. U oba slučaja RAID se nameće kao logično rešenje, ali koji RAID? SCSI ili IDE?
nopreview
Komad sa pevanjem i bez pucanja
Voja Gašić
Creative iz godine u godinu pravi sve bolje zvučne kartice, iako na svom segmentu tržišta gotovo da i nema dostojnih konkurenata. Šta donosi Audigy?
preview
pc072mas.zip
(2.83 KB)
Milan Četić
U uslovima pravog medijsko-marketinškog rata između proizvođača originalnog i kompatibilnog inkjet mastila, odlučili smo da obiđemo domaće prodavnice...
nopreview
U korak sa vremenom
Vladimir Cerić
Još jednom su nam iz Samsung-a stigli kvalitetni i inovativni monitori sa oznakama SyncMaster 151MP i SyncMaster 757NF.
preview
Milan Bašić
U ekonomskoj klasi skenera konkurencija je ogromna pa je, posežući za delom slatkog tržišnog kolača, Umax je predstavio tri interesantna modela.
nopreview
I dalje u glavnoj ulozi
Branko Lukić
Baš kad smo pomislili da CD-ROM polako odlazi u zaborav, nove tehnike kompresije omogućile su smeštanje veće količine podataka na CD medij i tako revitalizovale njegovu ulogu u računaru. Isprobali smo tri nova CD čitača - 52-brzinca.
nopreview
Koliko megapiksela?
Milan Četić
Kako stvari stoje u ovom trenutku, cifra od oko 2 megapiksela donosi ravnotežu kvaliteta i cene. Ipak, svi 2 Mp aparati nisu jednaki niti jednako koštaju. Isprobali smo Canon-ov, Hewlett-Packard-ov i Olympus-ov adut.
nopreview
Echostar DVR-7000
Zoran Životić
Ako vas tokom direktnog prenosa utakmice neko prekine, pritisnite pauzu na satelitskom prijemniku. Kada završite posao, nastavićete tamo gde ste stali. Nemoguće? Probajte DVR-7000!
nopreview
Zvučnici bez premca
Vladimir Cerić
Sve naprednije zvučne kartice ostaju nemoćne ako na njih ne priključite zvučnike koji imaju barem neke elemente onoga što smo nekada zvali Hi-Fi. Altec Lansing je dobar kandidat...
nopreview
Kao u avionu
Žarko Gojković
CH Products je spremio upravljački komplet poluvolana i pedala za ljubitelje simulacije letenja avionom. Uz Pro-Pilot upravljanje postaje realističnije, a samim tim i virtuelni let je prijatniji...
nopreview
POS sistemi
Branislav Bubanja
Samoposluge, prodavnice, restorani i razni drugi objekti traže rešenja efikasnija od klasičnih registar-kasa. POS sistemi priskaču u pomoć...
nopreview
HP DeskJet 920, 940 i 960
Milan Četić
Tri najnovija DeskJet-a se potpuno uklapaju u seriju 900, ali donose mogućnost korisniku da, u zavisnosti od brzine štampe koja mu je potrebna, izabere model optimalne cene.
nopreview
Epson Stylus C80
Milan Četić
Najjači A4 inkjet štampač iz Epson-ove ponude primenjuje brojne tehničke i tehnološke inovacije, skrećući u neku ruku ka poslovnim korisnicima, kojima brz rad i mala potrošnja mastila predstavljaju imperativ.
nopreview
Lexmark Optra T620dn
Milan Četić
Nemamo često priliku da testiramo laserski štampač namenjen najvećim firmama, pa je susret sa Lexmark-ovim modelom Optra T620dn bio specijalno iskustvo. Radi se o crno-belom laseru formata A4, jednom od najboljih proizvoda u ovoj klasi koji se može naći na našem tržištu.
nopreview
Cab termalni štampač
Saša Dimitrijević
U vreme kada postoji više desetina proizvođača termalnih štampača i kad izgleda da je u toj, inače ne previše inovativnoj tehnologiji sve već poznato i primenjeno, nemački proizvođač cab je primenio novi pristup kod modela iz serije Gemini...
nopreview
Sony J5
Saša Krstić
Rezultat nedavnog spajanja "mobilnih ogranaka" firmi Sony i Ericsson je pojava niza novih modela ovih firmi, koji bi se mogli opisati kao "ultra High-tech po popularnoj ceni". Tako je Sony J5 najlakši i najjeftiniji telefon koji vam omogućava da proverite svoju elektronsku poštu.
preview
Aleksandar Veljković
Poput mnogih domaćih konfiguracija, Centra 40G7 PR-R predstavlja pokušaj da se korisniku ponudi maksimum "sirove" snage po najnižoj mogućoj ceni. Ovaj računar se, ipak, po mnogo čemu izdvaja iz ponude...
nopreview
Kompjuterski automobil
Nadežda Veljković
Kompjuteri će automobil budućnosti pretvoriti u kancelariju, ali i mnogo prijatnije mesto za putovanje.
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Chieftec kućišta, Intel QX3 Plus Computer Microscope, Jazz J-9919 zvučnici, Jazz Piper MVR64P MP3 plejer, K-World TV kartica, Safeway mrežne kartice, Samsung SW-216B pisač i Zoltrix modemi.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter