GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #91 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #91 (26) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #91 (Jul/Avgust 2003)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Intel na duže staze
Petar Gredelj
Nakon što smo u majskom broju "PC"-ja bili u prilici da se upoznamo sa novim Intel-ovim čipsetovima 865 i 875, dolazimo do konkretnih prikaza 12 modela matičnih ploča...
preview
Milan Četić
Stalni pad cena laserskih štampača doveo je do toga da se najjeftiniji modeli po ceni mogu porediti sa inkjet-ovima iz više srednje klase. Na našem testu jeftinih lasera našlo se čak sedam interesantnih modela.
nopreview
Garmin GPS sistemi
Aleksandar Veljković
GPS prijemnici najnovije generacije su veličine i težine mobilnog telefona, a i cena je postala prilično pristupačna. Da li GPS konačno postaje gadžet interesantan za svakoga? Isprobali smo uređaje firme Garmin, lokalizovane za naše tržište.
nopreview
Standardi u sukobu
Vladimir Cerić
Cene DVD pisača su sve prijatnije za naše džepove - od prvobitnih "astronomskih" cifara, stigle su do nivoa od nekoliko stotina evra. Glavna nedoumica kupaca je, nažalost, ostala: kom se standardu prikloniti? NEC (ND-1100A) i Pioneer (DVR-105) su izabrali strane, dok Sony modelom DRU-500A nudi univerzalnost...
nopreview
Server u luksuznom odelu
Milan Bašić
Sve češće se srećemo sa pravim serverima, koji nisu samo još jedan PC sa malo više memorije i diskova. Pouzdanost i lako prilagođavanje potrebama korisnika je karta na koju igra Acer Altos G510.
preview
Aleksandar Veljković
Radeon 9800 Pro je trenutno najbrže što ATI nudi, ali koliki je realni dobitak u odnosu na Radeon 9700 Pro i kako sve to izgleda u poređenju sa konkurentom?
nopreview
InFocus zaokret
Branko Nikitović
InFocus, ASK i Proxima su se ujedinile u jednu firmu, ali i dalje rade pod nezavisnim imenima i nude veoma zanimljive uređaje. Testirali smo gamu projektora namenjenih poslovnim korisnicima.
nopreview
BenQ skeneri
Dejan Balinda
Pred nama su se našla četiri skenera koji dobro segmentiraju tržište: tri modela pripadaju grupi ravnih skenera, a četvrti je film-skener. Objedinjuje ih ime na kućištu: BenQ.
nopreview
Privlačnost ultrazuma
Aleksandar Veljković
C-7xx Ultrazoom serija Olympus-ovih digitalnih fotoaparata je, kroz dva nova modela, postala još interesantnija, a "turisti" su dobili jeftiniju alternativu za mju 300.
preview
Dejan Balinda
Pored ekstremno malih dimenzija i dobre optike, Sony Cyber-shot DSC-FX77 u svet digitalnih fotoaparata donosi jednu važnu novinu: Bluetooth interfejs.
nopreview
Za najteže zadatke
Milan Bašić
S obzirom na sve veću potražnju i nameru kupaca da za svoj posao nabave adekvatnu opremu, u Desk-u su odlučili da ponudu prošire i profesionalnim radnim stanicama.
nopreview
Jugodata Vision P4
Aleksandar Veljković
Računar koji nam je ovog meseca stigao na test iz Jugodate predstavlja sam vrh aktuelne ponude ovog proizvođača. Pogledajmo šta može jednan od najbržih Pentium 4 procesora koji radi na 3.06 GHz i poseduje HTT tehnologiju.
preview
Vladimir Cerić
Serije Scaleo namenjena je poslovnim korisnicima i nosi međunarodno priznanje za dizajnersko dostignuće. Ovoga meseca predstavljamo radnu stanicu N600 namenjenu kancelarijskim korisnicima većih zahteva.
nopreview
Desk H603+
Aleksandar Veljković
Ni ovoga meseca nismo ostali bez snažne mašine zasnovane na AMD-ovom procesoru. H603+ je pre svega veoma jaka igračka konfiguracija atraktivne cene.
nopreview
Desk H403-800
Aleksandar Veljković
Najsvežija revizija prestižnog Desk-ovog računara H403 nosi oznaku 800 - u središtu se našao Pentium 4 procesor sa HTT tehnologijom koji koristi sistemsku magistralu od 800 MHz (200*4), a radi na procesorskom taktu od 3 GHz. Kakvi su rezultati?
nopreview
Teška kategorija
Branko Nikitović
Od kada su TFT monitori počeli da preplavljuju tržište, počeli smo polako da zaboravljamo na njihove CRT pretke koji, zahvaljujući ceni i još ponečemu, ipak uspevaju da se održe...
nopreview
Mala CD radionica
Branislav Bubanja
Mogućnost narezivanja kompakt-diskova u kućnoj radinosti je luksuz na koji smo se brzo navikli. Onima čiji su apetiti porasli preporučujemo CopyStar uređaje...
nopreview
HP DeskJet 5150, 5625 i 9300
Milan Četić
Hewlett-Packard je, izgleda, odlučio da jednom godišnje menja kompletnu ponudu svojih inkjet-ova, pa su se pred nama našla tri potpuno nova modela, dva u formatu A4 i jedan koji može da štampa na listovima A3+ formata.
nopreview
Canon SmartBase MPC190
Marko Mihajlović
Popularnost malih SOHO multifunkcionalnih uređaja doveo je proizvođače u poziciju da na tržištu imaju po nekoliko "paralelnih" modela, koji se suštinski malo razlikuju. Canon SmartBase MPC190 je mali, brz i jeftin, kolor fotokopir aparat baziran na inkjet tehnologiji i namenjen kancelarijama. Primena ipak može biti i šira...
nopreview
Microtek Artixscan 4000t
Milan Četić
Uređaji namenjeni isključivo skeniranju filmova i dalje se smatraju čisto profesionalnom opremom, ali je sve više modela koji svojom cenom postaju interesantni i za ozbiljnu amatersku primenu. Microtekov ArtixScan 4000t je jedan od takvih....
nopreview
Samsung ML-1510 i ML-1750
Milan Četić
Modelima ML-1510 i ML-1750 Samsung je rešio da se predstavi kao proizvođač koji, osim nesumnjivih proizvodnih kapaciteta, ima i dobro odeljenje za razvoj. Zapravo, novi modeli su osmišljeni tako da se na tržištu pozicioniraju upravo u onim klasama u kojima je Samsung do sada imao najviše uspeha...
nopreview
Sony DSC P52
Milan Četić
Pred nama se našao jedan od najnovijih modela digitalnih fotoaparata iz Sony Cybershot porodice. Neke od karakteristika su neobične, ali je aparat jak na mestima koja konkurenciji često promaknu.
nopreview
Epson EPL 6100
Milan Četić
Već duže vreme Epson za svoje laserske štampače koristi mehaniku firme Minolta, koju naknadno "obogaćuje" sopstvenom elektronikom i softverom. Novi predstavnik ove filozofije zove se EPL-6100; to je najnoviji u dugoj seriji ličnih laserskih štampača zasnovanih na mehanizmu koji Minolta usavršava već sedam godina, "oplemenjen" Epson-ovim idejama.
nopreview
Nokia i novi standardi
Marko Tanasković
Posle ekstravagancije iz prošlog broja, ovoga puta predstavljamo "klasične" modele najvećeg proizvođača mobilnih telefona - finske kompanije Nokia.
preview
Branislav Bubanja
U slučaju Casio časovnika, ovo pitanje postaje zastarelo i nedovoljno precizno - novi modeli ne predstavljaju samo sredstvo za orijentaciju u vremenu, već prerastaju u ručne organajzere.
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Alps miševi, ATI Radeon 9000 All In Wonder grafička kartica, Fujitsu-Siemens Stylistic ST4121 Tablet PC, iRiver iFP-195TC, iRiver iMP-50, MSI Mega PC, PQI kartice i čitači, Sicomp Monolit (računar za info pultove), Soltek SL-KT400-A4 matična ploča, Sound Blaster MP3+ plejer, Trust tastature i miševi, Xelo MP304 (kombinovani flash disk i MP3 plejer).Roche LinkedIn

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter