GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #97 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #97 (24) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #97 (Februar 2004)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
nopreview
Slabo svetlo i kratki kablovi
Branko Đaković
Došlo je vreme za nešto novo - test notebook-a i dodataka u uslovima za koje su oni i napravljeni. Dakle, prvi road test u našoj kompjuterskoj štampi...
nopreview
Mali računar za sve uslove
Dejan Ristanović
Povremeno u našu Redakciju stigne neki uređaj koji izgledom ili namenom odudara od opreme koju obično testiramo. Ovoga puta to je Psion Netpad 5710, mali računar za teške uslove...
nopreview
Konzervativna besprekornost
Aleksandar Veljković
Samsung već godinama predstavlja referentni kvalitet kada je reč o CRT monitorima. Šta nude njihovi novi TFT modeli 152MP, 172MP, 172N, 173T a posebno novi hit, 21-inčni 213T?
preview
Branko Maksimović
Prvi GeForce FX5700 Ultra modeli su nas prijatno iznenadili, ali naziru se i nove zvezde na tržištu grafičkih kartica: XGI gradi koncepciju na ideji koja je proslavila 3dfx Voodoo...
nopreview
WiFi manija
Voja Gašić
Asus je snažno nastupio na tržištu SOHO i kućnog wireless umrežavanja, a na našem stolu našla se nova Asus-ova 802.11b i 802.11g oprema.
nopreview
Još korak do idealnog
Milan Bašić
Cena ili performanse... dilema koju najčešće rešava novčanik. U potrazi za savršenstvom, isprobali smo dva FSC Amilo računara,kao i adute firmi Dell i Rexton.
preview
Vladimir Cerić
Prva četiri brand računara kompanije Comtrade su ovog meseca prošla kroz našu laboratoriju: da li se opredeliti za model 210, 310, 410 ili 510?
preview
Milan Četić
Pojavio se čitav niz inkjet štampača koji imaju mogućnost štampe direktno sa memorijskih kartica. Istražili smo ponudu firmi Canon, Epson i Hewlett-Packard.
nopreview
Sigurni krov za podatke
Milan Bašić
Dobrih i jeftinih servera nema baš puno na ovom svetu i zato nismo propustili priliku da se upoznamo sa jednim od njih, koji stiže iz firme Asus.
preview
Aleksandar Veljković
Da li je bolja skupa ploča sa bogatom opremom ili jeftina ploča koja nema posebnu opremu, ali je veoma pouzdana? Izreka kaže da ono čega nema ne može ni da se pokvari...
nopreview
Olympus za profesionalce
Aleksandar Veljković
Može li E1 potpuno novi pristup u projektovanju digitalnih SLR aparata da pretvori u konkretnu prednost?
nopreview
PDA višestruke namene
Vladimir Cerić
Sony UX50 nije baš klasičan Palm PDA, ali nije ni Tablet PC. Potražili smo njegov pravi identitet...
nopreview
DVD pisači pod lupom
Uroš Radulović
Četiri DVD pisača, LG GSA-4081B, Gigabyte GO-W0404A, MSI DR8-A i LiteOn LDW-411SX, zastupaju četiri pogleda na ujedinjenje "plus" i "dash" standarda. Kupac se nalazi u slatkoj dilemi...
nopreview
Aristokratski MP3
Branko Maksimović
MP3 plejeri odavno nisu novitet - izbor je veliki, a konkurencija oštra. Kako su izazovu odgovorile firme iRiver i Creative Labs?
preview
Aleksandar Veljković
Canon-ova najprodavanija familija digitalnih fotoaparata napravila je korak dalje - rezolucija je stigla od 4 megapiksela, ali je proizvođač ponudio i nešto više od povećanog broja tačnica.
nopreview
Canoscan 3200F
Milan Četić
Iako sve više ljudi u svetu kupuje digitalne fotoaparate, film-skeneri ne gube na popularnosti. Zato smo sa zadovoljstvom isprobali Canoscan 3200F.
nopreview
HP Business Inkjet 1100d
Milan Četić
Koncept poslovnog inkjet štampača koji je HP promovisao pre nekoliko godina pokazao se kao izuzetno interesantan, pa je sada ovaj proizvođač rešio da ga "spusti u mase". Rezultat se zove BI 1100d i košta otprilike koliko i DeskJet-ovi.
nopreview
HP LaserJet 4200ln
Milan Četić
Najnoviji HP-ov laserski štampač više klase nosi oznaku LaserJet 4200ln i predstavlja oslabljenu i pojeftinjenu verziju modela LJ 4200, prilagođenu pre svega tenderskim ponudama. Kako ovaj štampač funkcioniše u firmi?
nopreview
Kodak 6340
Milan Četić
Kodak ima dugu tradiciju proizvodnje digitalnih fotoaparata, ali je tek u poslednjih godinu-dve dana uobličio koncepciju i okrenuo se najširem tržištu. Njihovi aparati su namenjeni prvenstveno foto-amaterima, a novi primer se zove Easyshare DX 6340.
nopreview
Microtek 4850+ i 6100
Milan Četić
Rezolucija skenera i dalje raste - kao da korisnicima nikada nije dovoljno tačkica. Microtek je na tržište plasirao dva nova modela koji lepo kompletiraju ponudu ove poznate firme...
nopreview
Fujifilm S3000
Aleksandar Veljković
Fujifilm nudi instant rešenja, ali ponekad ume da iznenadi modelom namenjenim ambicioznijim fotografima. S3000 je najnoviji izdanak te tradicije, sa solidnom rezolucijom i mogućnosti snažnog zumiranja; čak i fizički podseća na SLR aparate.
nopreview
Jenoptik fotoaparati
Milan Četić
Na tržištu fotoaparata ima mesta za proširenje ponude. Predstavljamo proizvode nemačke firme Jenoptik namenjene pre svega amaterima: JD3.3xz3, JD 4.1xz3 i JD 5200z3.
nopreview
Kako ukrotiti divlju bateriju
Voja Antonić
Veliki kapacitet uz male dimenzije i nisku cenu, lako održavanje i oko 1.000 ciklusa punjenja i pražnjenja... Sve to postoji ali, nažalost, ne u jednoj bateriji.
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
3D Vision eksterni TV tjuner, Creative Webcam Pro / Ultra, H&B Home Theatre, Logitech MX 900 Bluetooth miš, Logitech Pocket Video 550 mini kamkorder, M-Audio Sonica eksterni zvučni adapter, Mercury CyberPix S-450V digitalni fotoaparat, Mercury MP3 plejer, Teac i US Blaster zvučnici


Plazma

Pantheon PAWYuNet

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

BIZIT 2021

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter