GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #187 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Miloš Stamenković
Ivy Bridge, kao direktni naslednik Sandy Bridge jezgra, predstavlja Intel-ov tick korak, što tradicionalno označava sličnu arhitekturu uz prelazak na noviji proizvodni proces sa manjim tranzistorima. Ovoga puta su modifikacije unutar procesora veće nego što se očekivalo.  «pročitajte više»
- PC #187 (April 2012)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Dejan Ristanović
Pošto smo formirali kućnu mrežu, vreme je da je iskoristimo na najbolji način, skladišteći informacije i prosleđujući ih tamo gde su potrebne. Dopunimo našu novu mrežu sadržajima - kućnom multimedijom. Instaliraćemo server, zaštititi podatke na njemu a onda te podatke uputiti na ekran, oslanjajući se na media player, igračku konzolu, Blu-ray plejer ili specijalno konfigurisan PC.
preview
Voja Gašić
Prada - modni detalj ili dobar telefon? Očigledno i jedno i drugo, o čemu svedoči već treća verzija uspešne saradnje sa kompanijom LG - Prada 3.0.
nopreview
Dejan Ristanović
nopreview
Vesti
Vladimir Cerić
nopreview
Zašto kasne eFakture
Nikola Marković
Krajnje je vreme da prestanemo sa slanjem faktura odštampanih na papiru i to klasičnom poštom - rasipamo vreme, novac i papir samo zato što nismo spremni da napravimo prirodan korak, koji je čak i zakonski podržan: eFakture.
nopreview
Mali ili manji
Bojan Stanojević, Mladen Mijatović
Izaberite svoj novi notebook... Lako je reći, ali kada se nađete pred prepunim rafom u prodavnici, dileme će sustizati jedna drugu. Koliki računar želite, koliko će baterije trajati, da li uzeti veliki disk ili mali, brzi SSD... PC Press-ov veliki tržišni pregled pomoći će vam da leto dočekati sa idealnim malim PC-jem.
nopreview
Cisco Cius - poslovni tablet
Branislav Bubanja
Svi proizvođači tableta napominju kako ovi uređaji, pored zabave i surfovanja, mogu da se koriste i za posao. Cisco za svoj Cius kaže da mu je osnovna namena rad u poslovnom okruženju - šta to podrzumeva?
nopreview
Klik za bezbednost
Mladen Mijatović
Dodavanjem IP kamera i video interfona Mobotix T24 u Home Automation rešenja kompanije Vucomm dobijaju se integrisani bezbednosni sistemi - i za kuću i za kancelariju.
nopreview
Leteći roboti
Nadežda Veljković
Kvadrokopteri ili kvadrotori su leteći roboti koji podsećaju na male avione ili helikoptere. Ne koštaju previše, a možete ih opremiti za raznorazne zadatke...
nopreview
I sateliti od drveta
Novak Jovanović
Drvo je uvek bilo najbolji prijatelj kvalitetnog zvučnog sistema, što je shvatio i kineski proizvođač Eacan. Isprobali smo njihovu A-500 konfiguraciju.
nopreview
OKI u paketu
Novak Jovanović
OKI je ponudio ES8451cdtn, odličan multifunkcijski uređaj koji se s lakoćom prilagođava svim vašim potrebama. Tu je i mogućnost da ga dobijete pod povoljnim uslovima, na lizing.
nopreview
Finska daščica
Novak Jovanović
Nokia ne odustaje od brojnih eksperimenata sa operativnim sistemima - novi model N9 koristi platformu MeeGo. Kako sve to izgleda u praksi?
preview
Miloš Stamenković
Nakon dve ASUS-ove ploče iz serije Republic of Gamers, na redu je treći i finalni predstavnik ovih vrhunskih matičnih ploča: ASUS Rampage IV Formula.
nopreview
GEIL memorije
Miloš Stamenković
Bolje je imati više memorije nego brzu memoriju. Ipak, budući da su cene niske, vredi obratiti pažnji i na brzinu. Tu na scenu stupa GEIL...
nopreview
NEC AccuSync
Mladen Mijatović
Ko provodi sate za računarom, zna koliko je važan kvalitetan monitor. Renomirani NEC nudi AccuSync AS221WM, monitor primeren dugom radu u kancelariji.
nopreview
Sony A57
Nenad Veljković
Baziran na odličnom 16 Mp APS-C CMOS senzoru, Sony A57 ne predstavlja samo poboljšanje verzije A55, već donosi i zgodniji raspored kontrola. Fiksno, poluprovidno ogledalo, optičko tražilo i pokretni LCD ukazuju da Sony nastavlja nadmetanje u SLT segmentu tržišta.
nopreview
Pink multimedija
Andrijana Maksimović, Aleksandra Šakić
Samsung Skype kamera CY-STC1100, Genius MP3/WMA plejer za vrata frižidera i Qwin NB 60 multizvučnici.
nopreview
Instrument za svetlosnu simfoniju
Voja Antonić
Nastavljajući predstavljanje projekta kućne LED rasvete, bavimo se drajverom za rasvetna tela, koji može da se koristi kao nezavisna jedinica ili u sprezi s kontrolerom.
preview
Mladen Mijatović
Izbor karijere u ICT oblasti danas predstavlja jedan od najsigurnijih načina da obezbedite sebi dobar posao nakon završetka školovanja. Uprkos sveopštoj krizi, ICT sektor u zemlji i inostranstvu i dalje traži kvalitetne kadrove.
preview
Jelica Protić
Studenti koji su završili neko od ICT usmerenja na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu nikada nisu imali problema pri zapošljavanju. Pokazavši veliko teorijsko i praktično znanje i sposobnost brzog uključivanja u radni proces, svoje radno mesto nalazili su u domaćim firmama ili u vodećim svetskim kompanijama. Šta treba da znate ako planirate upis na ETF?
preview
Mladen Mijatović
Formalno obrazovanje na polju informacionih tehnologija danas se može steći i na privatnim školama. Naš sagovornik je bio dr Valentin Kuleto, direktor i osnivač srednje i visoke škole informacionih tehnologija ITS.
nopreview
Školski čas velikog formata
Mladen Mijatović
Moderne učionice nemaju crnu tablu i kredu, ali ni belu tablu i flomaster - vreme je za interaktivnu tablu i projektor. Ogromna iBoard tabla i NEC ultra-short-throw projektor U310W čine jedan od najboljih tandema na tržištu.
nopreview
Inteligentno i obavešteno
Milan Bašić
Da biste pravovremeno odgovorili na poslovne promene, podatke koje često dobijate iz različitih izvora treba spojiti u celinu koju možete da analizirate, a rezultat prezentujete kad god vam je potreban. To je početak priče o poslovnom obaveštavanju, kruni poslovnog softvera.
preview
Gordana Dragićević
Kada govorimo o kvalitetu informacionog sistema, najčešće mislimo na upotrebljivost podataka koji se iz njega mogu dobiti. Zato je sistem za izveštavanje u centru poslovnog softvera...
nopreview
Uz BI do veće konkurentnosti
Vladimir Cerić
Prave informacije u pravo vreme vode direktno ka poslovnom uspehu... ili neuspehu. Ali kako pronaći pravu informaciju u moru podataka? Naš sagovornik na ovu temu je Boštjan Kožuh, rukovodilac odeljenja za poslovno izveštavanje kompanije Adacta.
nopreview
Dinamično obaveštavanje
Marko Herman
Tražite posebno rešenje ili brzu BI implementaciju za Dynamics okruženje? NPS nudi kvalitetna rešenja...
nopreview
Metro u pripremi
Voja Gašić
Kraj februara doneo je novo probno izdanje Windows-a 8. Ova verzija namenjena je svim korisnicima, pa u skladu s tim nosi naziv Consumer Preview. Novosti će neke obradovati, a neke iznervirati. Kao i obično, ravnodušnih će biti veoma malo...
nopreview
Prozori i mape
Stevan Josimović
Da li ste nekad poželeli da obeležite mesto u parku, šumi, na ulici ili svom dvorištu i da ga povežete s nekim merenjem? Za to je bio potreban GIS paket, ali ste odustali zbog njegove cene i zbog toga što vašem računaru manjkaju gigaherci i gigabajti. Možda ste odustali prerano, pre nego što ste pogledali MapWindow.
nopreview
Microsoft SQL na razne načine
Bojan Dulejan
Microsoft-ova najmoćnija baza podataka, SQL Server, ovih dana je stigla u verziji 2012. Ili je bolje reći verzijama 2012 - brojne edicije ovog paketa prilagođene su raznim potrebama, ali i džepovima: od besplatnih alata do izdanja za farme servera.
nopreview
Corel VideoStudio Pro X5
Nenad Veljković
Brzi video-editor koji kombinuje kreativnu obradu i profesionalne efekte, snimanje screen tutorijala i omogućava zaokružen rad sa DVD medijima, pravi je alat za video-amatere. Podrška za HTML5 kod pripreme videa za Web obradovaće i armiju vlasnika mobilnih telefona.
preview
Vladimir Pisodorov
Među brojnim muzičkim i video plejerima, Miro se izdvaja interfejsom, dodatnim opcijama i vezom sa on-line servisima. Adut je i cena - Miro 4.0.6 je besplatan!
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
VLC Media Player, Foxit PhantomPDF, Ultimate Boot CD i Norton 360 v6.
nopreview
Mobilna Barselona 2012
Jovan Marić
Mobilne tehnologije, mobilno plaćanje, NFC, Android u zreloj fazi i, naravno, premijere novih modela pametnih i ne tako pametnih telefona obeležile su ovogodišnji MWC u Barseloni. Da vidimo šta su sve prikazali oni koje je pozvala zvanična GSM asocijacija.
nopreview
Internet vodič
Ladislav Struharik
preview
Voja Gašić
Zahvaljujući pozivu kineske kompanije Huawei, obreli smo se u Kini i iz prve ruke saznali kakvi su planovi ovog telekomunikacionog giganta u raznim segmentima ICT-ja.
nopreview
Odabrani bajtovi
Ladislav Struharik
nopreview
Access bajtovi
Branislav Mihaljev
nopreview
Vedra strana
nopreview
PC-DVD #187
PCDVD #187 donosi ravnotežu poslovnih i kućnih primena: pred nama su LibreOffice 3.5 kao besplatna alternativa za Microsoft Office, kao i Foxit PhantomPDF kao alternativa Adobe Acrobat-u. Na drugoj strani je sekcija PC Utility koja se bavi alatima za reprodukciju audio i video sadržaja. Prostor smo posvetili i bezbednosti - uz sekciju PC Antivirus, isprobajte Norton 360 v6, a ako stvari pođu loše, rešenje je Ultimate Boot CD. Nadamo se ipak da će stvari poći dobro, i da ćete uživati u sekcijama PC TimeLine i PC Fun.Roche LinkedIn

Adria Security Summit 2024


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter