GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #125 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #125 (33) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #125 (Septembar 2006)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Dva i dva: četiri u džep
Marko Savković
Savremeni džepni računari sa ugrađenim telefonom (ili telefon sa ugrađenim PDA uređajem) se dramatično menja, a tokom leta stigla su četiri zanimljiva takmičara iz HP-a i HTC-a (Qtek). Očito vas očekuje nova kupovina, ali nije lako izabrati favorita!
preview
Nenad Akšić, Mladen Mijatović
Tržište notebook računara očito cveta - za naš veliki test najavljeno je preko 80 modela koje smo, precizno definišući klasu biznis mašina, sveli na 44 ozbiljna kandidata za poslovne ljude koji traže dobar balans između mobilnosti i računarske snage.
preview
Vladimir Cerić
Male su šanse da ste kupovinom notebook-a zaokružili investiranje u svoje mobilno poslovanje. Uobičajeni dodaci su miš i torba, ali ima i stvari kojih se setite tek kasnije. Predstavljamo kompletno okruženje za HP-ovu poslovnu klasu notebook-ova.
nopreview
SyncMaster Magic CX720XT
Branko Maksimović
Samsung nam je još početkom godine nagovestio da će možda krenuti u avanturu zvanu "simbioza lakog PC-ja unutar monitora". Održali su reč - stigao je SyncMaster magic CX720XT.
nopreview
Freecom FHD-2 Pro
Aleksandar Veljković
Freecom 2.5" diskovi spakovani su u moderna, kompaktna i lagana kućišta, tako da predstavljaju idealnog saputnika za vaš notebook.
nopreview
Panasonic Lumix DMS-FX1
Milan Četić
Panasonic Lumix DMZ-FX1 je prvi fotoaparat sa CCD-om koji donosi odnos strana fotografije 16:9.
nopreview
GeForce 7600GS
Branko Maksimović
GeForce 7600GS kartica je bazirana na G73 jezgru ali radi na nešto nižim frekvencijama u odnosu na 7600GT verziju. Kakva je u praksi?
nopreview
Torba notebook čuva
Andrijana Todorović
Kao što odelo ne čini čoveka, tako ni torba ne poboljšava performanse vašeg notebook-a, ali je bitna za ljude u pokretu, pa pomalo i kao modni detalj. Pred nama su se našle tri torbe renomiranog proizvođača Trust.
nopreview
Omega backup fioka
Branislav Bubanja
Iz velikog broja eksternih kućišta za hard diskove na našem tržištu izdvaja se Omega USB2 On-The-Go. Kućište je napravljeno od aluminijuma i predviđeno je za hard diskove od 2,5", ali to je tek početak...
nopreview
MSI MegaPlayer P610
Branislav Bubanja
Ni MSI nije odoleo iskušenju da napravi jedan model plejera koji makar izgledom podseća na iPod. MegaPlayer P610 asocira na iPod Nano, ali ipak postoje razlike...
nopreview
ATI Radeon X1950 XTX
Branko Maksimović
Radeon X1950 XTX je oznaka novog modela koji stiže sa revizijom već poznatog R580 jezgra i biće zapamćen kao prvi akcelerator 3D grafike koji je komercijalno koristio GDDR4 memoriju.
preview
Branko Maksimović
Svaki veliki "igrač" na tržištu TFT monitora ima barem dva wide modela, a tajvanski ASUS je, ubrzo nakon predstavljanja "devetnaestice", ponudio ozbiljniji i veći model.
nopreview
GeForce 7300 na dopingu
Branko Maksimović
nVidia nudi sve zanimljivije akceleratore u ekonomskoj klasi, a jedan od noviteta za korisnike-igrače koji ne mogu da plate mnogo više od 100 evra za grafičku karticu zove se GeForce 7300GT DDR3.
preview
Dejan Ristanović
Posebno mesto u Sony Ericsson porodici mobilnih telefona uvek su zauzimali su mali modeli, koje možete staviti u džep od košulje. Svaka generacija je donela neke nove funkcije, a sada je došlo vreme za fotoaparat...
preview
Aleksandar Veljković
Referentni gaming računar promovisan je na WCG turniru kao službena konfiguracija turnira, a rasploživ je u maloprodaji (u ograničenoj seriji) kroz lanac Comtrade šopova. Kako, u interpretaciji Comtrade-a, izgleda računar namenjen beskompromisnim igračima?
nopreview
Odys PDV-57010D plejer za kola
Aleksandar Veljković
Na prvi pogled reklo bi se da je Odys PDV-57010D samo još jedan od brojnih portabl DVD plejera, ali je reč o modelu koji donosi što-šta novo. Pre svega, deklarisan je za korišćenje u automobilu...
nopreview
SyncMaster 971P
Branko Maksimović
SyncMaster 971P nastavlja tradiciju koju je pokrenuo SM171P Porsche - ekstravagantan dizajn, dopunjen izborom vrhunskih materijala i kvalitetnom završnom obradom, ujedinio je visoku ergonomiju sa vrhunskom LCD tehnologijom.
nopreview
Xwave S-40
Branislav Bubanja
Xwave S-40 je dizajniran po ugledu na iPod Nano. Kapacitet memorije je 256 MB, a kao i u slučaju S-20 u ponudi postoje i modeli sa dva odnosno četiri puta više memorije...
nopreview
Epson F-3200 skener
Milan Četić
Epson je ponudio do sada neviđen uređaj u vidu samostalnog film skenera F-3200 - radi i bez računara, a digitalizovane fotografije snima na memorijske kartice.
nopreview
Next Base SDV77 plejer
Branislav Bubanja
Next Base SDV77-BD je inovativan prenosni DVD plejer sa ekranom dijagonale 7" inča. Njegov osnovni adut je multifunkcionalnost...
nopreview
Prirodno uz Microsoft, četvrti put
Branko Maksimović
Novi model Microsoft Natural tastature namenjen je onima koji puno kucaju, a ne žele da se izlože opasnosti od raznih profesionalnih oboljenja. Ovaj hvale vredan koncept sada je modernizovan...
nopreview
Stereo svinje
Jelena Rupnik
Kompjuterski zvučnici su tradicionalno lošeg kvaliteta, ali evo zvučnika koji automatski pretvaraju vašu sobu u svinjac i opravdavaju groktanje koje se iz nje povremeno može čuti. Za 14.95 funti dobijate par slatkih Stereo Squealer svinja...
nopreview
SmartSwim bikini
Jelena Rupnik
Najzad nešto za devojke! SmartSwim je pametni bikini koji vam skreće pažnju kada da se sklonite sa sunca; ima ugrađen merač UV zračenja koje prikazuje na malom displeju. A onda mu dodajte torbu sa ugrađenim punjačem za gadžete koja koristi sunčevu energiju i bićete glavna na plaži. Barem za kompjuteraše... ako vam je uopšte cilj da budete glavna za njih.
nopreview
Sat za učenje japanskog
Jelena Rupnik
Ako ste oduvek želeli da imate sat koji pokazuje vreme u japanskim Kanji karakterima, Twelve 5-9 L Version Kanji Watch je prava stvar za vas. Spravaće vas uzgred naučiti i nekim tajnama zen-budizma...
nopreview
Ploče za (budući) AM2
Uroš Radulović
AM2 platforma će biti sve prisutnija na tržištu, pa analizu počinjemo od njene osnove - matične ploče. Šta se trenutno nudi na našem tržištu?
nopreview
Rikorder umesto rikordera
Milan Četić, Aleksandar Veljković
Napredak je nemoguće zaustaviti a kada zamena jedne tehnologije novom počne, na tržištu se smenjuju sve zanimljiviji uređaji. Sistemi za snimanje TV programa na DVD medije postali su široko dostupni, pa smo analizirali ponudu na domaćem tržištu...
nopreview
Najbolja zvučna karta?
Branislav Jugović
Tražite li nešto bolje od integrisanih zvučnih adaptera ili čak sveprisutnog SoundBlaster-a? LynxTWO donosi komponente ključne za vrhunsko snimanje i reprodukciju zvuka - kvalitetne konvertere.
nopreview
GPS u bespuću
Aleksandar Veljković
Vreme godišnjih odmora predstavljalo je idealnu priliku da performanse ručnih Garmin GPS uređaja isprobamo u najtežim terenskim uslovima, za koje su i namenjeni. Šta je korisnije - barometarski visinomer ili osetljiviji prijemnik?
nopreview
Gigaset sa Ethernet portom
Dejan Ristanović
Prošlo je već osam godina otkako smo predstavili prve Gigaset uređaje. Siemens-ova porodica pametnih kućnih telefona nastavlja da se razvija pa se sa telefonskih linija sele na Ethernet mrežu - pred nama se našao Gigaset C450 IP.
nopreview
Refleksni prvenac
Milan Četić
Iako je na tržištu veliki broj kvalitetnih DSLR aparata, odavno se oko nekog novog modela nije digla tolika prašina kao oko modela alpha 100. Šta donosi Sony-jev prvenac na DSLR tržištu?
nopreview
Zaštita sa dodacima
Mladen Mijatović
Firewall doprinosi bezbednosti firme na Internetu, ali su male firme uglavnom mogle da biraju između preskupih proizvoda tzv. visokih brendova i sumnjivih tajvanskih "igračkica". Networks Defender pretenduje na meste negde između tih krajnosti...
preview
Aleksandar Veljković
Kraj leta baš i nije idealna sezona za kupovinu, ali smo u beogradskim šopovima poslednjih dana avgusta ipak pronašli nekoliko novih i zanimljivih gedžeta.
nopreview
Brojanje na dva prsta
Voja Antonić
Zanimaju vas mikroprocesorski kontroleri ali ne znate odakle da počnete? U Beogradu se uskoro otvara "Digitalent", škola za digitalnu elektroniku. Istovremeno i u časopisu "PC" započinjemo kurs koji će pratiti zanimljivi projekti...
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter