GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #143 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #143 (34) Samo tekstovi objavljeni online (7)
- PC #143 (April 2008)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Nokia u poslovnom svetu
Marko Savković
Nokia E51, naslednik čudesno uspešnog modela E50, stigao je na naš test. Uz njega smo isprobali E90 i N95 - kako se u grupu ultraprenosnih telefona i komunikatora velikih dimenzija uklapa multimedijalno orijentisan model?
nopreview
Pobeda plavog zraka
Mladen Mijatović
Rat za HD optički medijum je završen - pobedio je Blu-ray. Njegovim tvorcima ostaje da uživaju u trijumfu: Blu-ray uređaji i medijumi postaju sve pristupačniji, a sada konačno stižu i na naše tržište. Testirali smo LG GBW-H10N, Lite-On DH-4O1S-06C i Lite-On LH-2B1S-490C.
preview
Branko Maksimović
Fokus proizvođača grafičkih procesora se preselio sa korisnika-entuzijasta na većinsku populaciju "običnih" korisnika, pa je nVidia predstavila niz noviteta usmerenih ka kupcima umerenih prohteva. Pogledajte kako su se na testu pokazala četiri GeForce 9600 GT akceleratora.
preview
Marko Savković
Iako su mnogi proizvođači u tranziciji na PDA telefone potpuno zaboravili VGA rezoluciju, ima onih koji i danas na njoj insistiraju. Da li su performanse Eten Glofiish X650 i M800 dovoljne za četiri puta više piksela? Koliko traje baterija u tim uslovima?
nopreview
Sony RDR-HX720 DVD rikorder
Branislav Bubanja
Cene DVD rikordera odavno su došle do prihvatljivog nivoa, mada "luksuzniji" modeli sa hard diskovima i dalje odolevaju tom trendu. Da vidimo kako u tim vodama priva Sony...
nopreview
TakeMS FM transmiter
Branislav Bubanja
Do sada smo u nekoliko navrata nailazili na MP3/MP4 plejere sa ugrađenim FM transmiterima. To je praktična opcija koja omogućava da se muzika sluša u društvu i na mnogo kvalitetnijim zvučnicima nego što su oni ugrađeni u plejere, a da i ne govorimo o automobilima koji i dalje imaju radio-kasetofon...
nopreview
Trekplay MP4 plejer
Branislav Bubanja
Dizajn Trekplay 662BFI MP4 plejera videli smo do sada na mnogo uređaja, ali se Trekplay razlikuje, pre svega po kvalitetu izrade.
nopreview
KISS 1600 DVD plejer
Branislav Bubanja
KISS 1600 je DVD plejer koji je istovremeno i multimedijalni centar sa sjajnom podrškom za mrežno okruženje. Dakle, filmovi su na disku vašeg računara, a DVD plejer im pristupa iz dnevne sobe, kroz kućnu mrežu. Ili čak bežično...
nopreview
Prestigio PMP-301
Branislav Bubanja
Najpopularniji i verovatno najjednostavniji način za realizaciju PMP-a je funkcionalno proširenje eksterne fioke za diskove. Tim pravcem krenuo je i Prestigio sa svojim PMP plejerom koji nosi oznaku PMP-301: liči na ekstern 2,5" kućište za hard disk kome je dodato malo elektronike i nekoliko konektora.
nopreview
D-Link Ethernet svičevi
Mladen Mijatović
Ušteda energije je aktuelan globalni problem. D-Link daje svoj doprinos njegovom rešavanju novom serijom "ekoloških" Ethernet svičeva.
nopreview
USB monitori - Samsung Syncmaster 226UX
Aleksandar Veljković
Syncmaster 226UX nije prvi model monitora koji nudi opciju prenosa slike putem USB veze, ali je pristizanje para ovakvih monitora u našu Redakciju prilika da ozbiljnije razmotrimo ovu zanimljivu mogućnost i analiziramo moguće probleme...
preview
Marko Herman
Osnovna uloga GSM gateway-ja je da se pozicionira između fiksnog telefonskog aparata i mobilnog telefona koji se poziva. Tako korisnik fiksnog telefona faktički koristi direktno mobilnu mrežu da bi pozvao neki mobilni broj, čime i troškovi komunikacije postaju niži. Isprobali smo dva GSM gateway-ja kompanije Vierling...
nopreview
Trust SP-6800 zvučnici
Nebojša Rašković
Trust SP-6800 je moderno dizajniran set zvučnika čiji je subwoofer kompletno izrađen od drveta, a sateliti od plastične legure, koja je izlivena tako da se zvuku omogući ravnomerno prelamanje unutar zvučnika i time postigne visok izlazni kvalitet.
nopreview
Nove Trust periferije
Nebojša Rašković
Nakon velikog uspeha na tržištu tastatura i miševa, Trust je krenuo korak dalje: stigla je paleta proizvoda iz Wireless Optical MediaPlayer familije. Našu pažnju je privukao Deskset DS-3700R, koga karakterišu visok kvalitet izrade obe komponente i jako povoljna cena.
nopreview
Planet PL-501: Mreža preko struje
Branislav Bubanja
Umrežavanje korišćenjem električne instalacije je često zanemarivano, prvenstveno zbog visoke cene uređaja koji bi ovako nešto omogućili. Sa Planet PL-501 Powerline to Ethernet Bridge adapterom to će se možda promeniti...
nopreview
3D podloga za miša
Branislav Bubanja
Naš ovomesečni predlog za čuvanje zdravlja namenjen je isključivo muškoj populaciji. Radi se o neobično dizajniranoj podlozi za miša u obliku ženskog poprsja, sa puno silikona...
nopreview
HP 7820s: Notebook za plitak džep
Aleksandar Veljković
Napraviti skup a dobar notebook računar nije velika mudrost - daleko je komplikovanije za malo novca ponuditi mnogo, a upravo to je ono što je HP uspeo sa modelom 6720s.
nopreview
Epson Perfection 4990 Photo
Nebojša Rašković
Ambalaža u kojoj dolazi Epson Perfection 4990 je ogromna, ali je to neminovnost - uređaj mase 6,7 kg iziskuje nešto više prostora na radnom stolu i stabilnu podlogu. Šta pruža korisniku?
preview
Nebojša Rašković
Došlo je vreme za novi MF uređaj u kancelariji, pa smo testirali 22 modela iz aktuelne ponude. Svi su laserski, ali to ne znači da je rezultat crno-beli...
nopreview
AMD mrežu plete
Voja Gašić
O platformskom pristupu kompanije AMD priča se već mesecima. Spider smo već predstavili, a sada stiže unikatna Home Media mašina koju je pripremila ovdašnja kancelarija AMD-a.
nopreview
Flash za svačiji džep
Nebojša Rašković
Ponuda flash memorija na domaćem tržištu nikada nije bila šarolika kao danas, pa kupci ne znaju kuda da krenu i kome da daju prednost. Zato smo prikupili 14 karakterističnih "privezaka"...
nopreview
iPAQ napreduje
Pavle Peković
U potrazi za mobilnim telefonom koji ima sve došli smo do novog kandidata: HP iPAQ Business Navigator 614c. Za razliku od prethodnih modela koji su imali sve, ovaj poseduje i numeričku tastaturu, dopunjenu neobičnim Smart Touch Wheel-om.
preview
Aleksandar Veljković
Došao je trenutak da Garmin, svetski lider u proizvodnji outdoor GPS uređaja, redefiniše standarde ovog segmenta tržišta. Predmet želja svakog avanturiste zove se Colorado 300.
nopreview
Pentax K200D
Aleksandar Veljković
K200D, iako je u novoj generaciji proizvoda početni model Pentax-ovog DSLR programa, po izgledu, kvalitetu izrade i funkcionalnosti mnogo više podseća na konkurentske modele iz srednjeg segmenta. Na čemu je Pentax štedeo?
preview
Aleksandar Veljković
Olympus mju 1010 je jedan od modela čiji je glavni adut 7x zum, uz kvalitete po kojima je mju serija već poznata...
nopreview
Canon A470
Aleksandar Veljković
Canon-ova A4xx serija je upravo ono što je namenjeno kupcima najskrominijih potreba: minimalistički zahtevi uz najnižu moguću cenu. Stigao je novi A470...
nopreview
Canon A590IS
Aleksandar Veljković
A590IS je najnoviji izdanak serije A5xx, koji se nadovezuje kao diskretna evolucija modela A570IS. Razlike u odnosu na prethodnika se svode na podizanje rezolucije CCD-a, malo ulepšan, zaobljeniji dizajn uz promenu boje i dodatak nekih elemenata "veštačke inteligencije"...
nopreview
Pentax Z10
Aleksandar Veljković
Sa modelom Z10 Pentax ponovo pomera granicu mogućeg - ne samo da se radi o subkompakt aparatu sa rasponom zuma 7x, već je čitava optika u celosti smeštena unutar kućišta, bez pokretnih delova koji bi se izvlačili ili okretali.
nopreview
Memorija i Windows
Miloš Stamenković
Odavno se zna da najjednostavnije rešenje memorijskog pitanja glasi: što više to bolje. Graničnik u vidu novčanika podstiče na razmišljanje - koliko vam je memorije zapravo potrebno da bi vaš računar radio optimalno?
nopreview
Hitachi ED-A100: Projektor za pored zida
Voja Gašić
Znamo već da veliki ekrani idu ko alva, ali ni projektori ne posustaju. Nakon više puta pominjanih japanskih kanistera od par centimetara u koje staje 20 litara, na red je došao Hitachi ED-A100 koji sa razdaljine od 9,6 centimetara projektuje sliku dijagonale 120 centimetara!
nopreview
Warhammer 40K: DOW - Soulstorm
Filip Majkić
Warhammer 40K: Dawn Of War je uspostavio standarde za brze strategije u realnom vremenu, doneo pregršt novina i (r)evolutivnih pomaka, privukao dosta pažnje i postao jedan od najznačajnijih naslova RTS univerzuma. Sada je pred nama treća ekspanzija - Soulstorm.
nopreview
Assasin's Creed
Filip Majkić
Kraj je 12. veka, leto gospodnjeg 1191. Sveta zemlja je u rukama krstaša, koji niti su sveci, niti su svi došli sa blagorodnim motivima. Razne organizacije bore se za prevlast na najrazličitije načine, koji ne isključuju ni ubistva - prava preporuka za ulazak u rajske vrtove..
nopreview
GT5 Prologue
Filip Majkić
GT5 Prologue je samo nagoveštaj onoga što nas čeka, a već u takvom stanju nudi više od mnogih drugih vožnji, nezavisno od platforme. Ne dajte da vas oznaka Prologue u imenu zavara ili da vas obeshrabri što će se GT5 tek pojaviti - ako posedujete Playstation, morate da probate ovu igru.
preview
Voja Antonić
Hardver i softver su ravnopravne komponente svakog mikroprocesorskog sklopa, pa u našoj školi elektronike prelazimo na asembler...Asus

Zebra

Orion DataKing

RNIDS

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter