GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #152 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #152 (38) Samo tekstovi objavljeni online (7)
- PC #152 (Februar 2009)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Android u mobilnom
Aleksandar Petrović
Negde pred Novu godinu Deda Mraz je iz daleke Amerike doneo zanimljiv poklon - HTC G1 telefon. Eto prilike da upoznamo Android, Google-ov operativni sistem za mobilne uređaje o kome se toliko govori.
preview
Miloš Stamenković
Procesorski duel za tehnološku i tržišnu prevlast traje već deset godina. Bilo je mnogo turbulentnih preokreta, pa pogledajmo da li će novi AMD Phenom II promeniti stanje na tronu.
preview
Nebojša Rašković
Mono i kolor laserski štampači davno su osvojili tržište, ali se stalno pokazuje da ima mesta za unapređenja. Da li se ove godine nešto promenilo? Isprobali smo 28 modela iz domaće ponude...
nopreview
Kako se skladište informacije
Bojan Jevtić
Danas zavisimo od podataka: sa porastom mrežnog saobraćaja, razvojem Interneta, elektronskih uređaja i svega što kreira informacije, storage tehnologije ulaze u svoje zlatno doba...
nopreview
Memristori kao četvrti element
Nadežda Veljković
Otpornicima, kondenzatorima i kalemovima pridružuje se četvrti element promenljive otpornosti, sa memorijskim karakteristikama izuzetnog značaja. Njegovo ime je memristor ili memorijski otpornik (memory resistor) i on bi moglao najpre da zameni flash memorije, a onda DRAM i hard diskove...
preview
Mladen Mijatović
Tabla i kreda su odavno zaslužile da odu u penziju, ali šta će ih zameniti? Moguće rešenje za škole (vrlo bliske) budućnosti je SMART Board - testirali smo modele iz serije 600, praćene SMART Notebook softverom.
nopreview
Planet Digital Media Center
Branislav Bubanja
Predstavljamo uređaj koji će reprodukovati (gotovo) sve multimedijalne datoteke, kako iz vaše računarske mreže, tako i sa Interneta, uključujući i HD sadržaj. Ne, nije to multimedijalni PC, već Planet DMA-200 Digital Media Center.
preview
Mladen Mijatović
Pored sofisticirane elektronike, kameru za video-nadzor treba da krase i izdržljivost i robusnost, a "robustno" je otprilike prva stvar koja vam padne na pamet kada ugledate Sentinel IQ855...
nopreview
BenQ MP723
Branko Maksimović
Moderni projektori zasnovani su na LCD ili DLP tehnologiji. DLP modeli su obično skupi, ali BenQ kaže da ne mora uvek biti tako...
nopreview
Mobotix M12-DevKit - "Uradi sam" IP kamera
Mladen Mijatović
Kit IP kamera se može ugraditi na razna nekonvencionalna mesta - postavite je sami tako da potencijalni napadač ne zna da je snimljen...
nopreview
Datalogic PDA uređaji
Nebojša Rašković
Novi industrijski PDA računari kompanije Datalogic, pored standardnih funkcija i visoke izdržljivosti, nude još nekoliko zanimljivih opcija. Isprobali smo Kyman i Pegaso.
nopreview
Saitek mališani
Nebojša Rašković
Imate notebook i planirate da kupite kvalitetan optički miš za njega? Saitek je pripremio M80X, M100X i Saitek Expressions.
nopreview
Totalna PIXMAlizacija
Nebojša Rašković
Razvoj štampača se sve više kreće u pravcu multifunkcionalnosti, pa je Canon odlučio da dizajnira PIXMA MF uređaje. Mi smo testirali tri nova modela: MP540, MP63 i MX7600. Dva ciljaju na kućne korisnike, dok je treći namenjen ozbiljnim radnim grupama.
nopreview
LG FM16 MP3 plejer
Branislav Bubanja
Sudeći po dimenzijama, za LG FM16 bi se reklo da je MP4 plejer. Ali, izgled vara...
nopreview
Logitech Z-5: Zvučnici za kancelariju
Marko Herman
Nije neobična slika da neko od kolega u kancelariji pusti muziku u kojoj uživa, a da ostali zbog udaljenosti i usmerenosti zvučnika dobiju samo deo zvučne slike. Logitech pokušava da ovaj problem reši siste­mom 2.0 zvučnika koji emituju zvuk na sve strane.
nopreview
Genius tastatura za Vistu
Branislav Bubanja
Na prvi pogled, Genius KB-320e je obična tastatura sa multimedijalnim tasterima, ali ovo je zapravo prva tastatura koja ima specifične Vista tastere. I još je vodootporna... na neki način.
nopreview
Prestigio portabl DVD plejeri
Branislav Bubanja
Isprobali smo dva prenosiva Prestigio DVD plejera: PPDP370 i PPDP585. Ispostavilo se da se radi o jednom plejeru napravljenom u dve varijante, sa različitim ekranima...
nopreview
Sweex tastature
Branislav Bubanja
Pred nama su dve Sweex tastature: KB100US se oslanja na stari dobri kabl, a KB220US komunicira sa PC-jem kroz etar.
nopreview
Lexmark X5650 u akciji
Nebojša Rašković
Lexmark je i ove zime osvežio kompletnu lepezu inkjet multifunkcionalaca. Proverili smo šta donosi X5650...
nopreview
Genius laserski miševi
Branislav Bubanja
Laserska tehnologija je odavno pristupačna svakome, a dokaz toga su tri Genius-ova miša: NetScroll G500 Laser, Navigator 620 Laser i Navigator 700 Laser. Nešto od ušteđenog novca možete da čuvate u jednom od njih...
nopreview
Esprimo Q 5030
Nebojša Rašković
Koncept mini-računara komercijalno je ozbiljnije zaživeo pre par godina, kada je Apple predstavio svoj Mac mini. Nedavno je i Fujitsu Siemens ponudio svoju viziju mini PC-ja...
nopreview
Microsoft za notebook
Nebojša Rašković
Dok čekamo da najavljeni Miscrosoft-ovi periferijski uređaji ugledaju svetlost dana, pozabavili smo se aktuelnom ponudom: pred nam su Wireless Notebook Laser 7000 miš i LifeCam NX-6000 kamera.
nopreview
Logitech ClearChat: VoIP slušalice
Marko Herman
U svetlu potrebe za štednjom gde god je to moguće, zamena telefonske mreže Internetom je logično rešenje; Logitech ClearChat će vam u tome biti odličan partner.
preview
Nebojša Rašković
Chieftec CEB-35S je moderno dizajnirano kućište za eksterne 3,5" diskove, koje pored dobre termalne disipacije nudi i mogućnost brzog prenosa podataka putem e-SATA veze.
nopreview
Amilo Pi 3540 notebook
Bojan Stanojević
Pre tri meseca, u okviru velikog testa, isprobali smo FSC-ov prenosivi računar Amilo Pi 3525. Ovom prilikom predstavljamo vam sličan Pi 3540, koji ima NVIDIA grafiku.
nopreview
Podrazumevani N-standard
Mladen Mijatović
Bežični ruter koji smo dobili na test verovatno se ne bi razlikovao od mora sličnih kombo spravica za pristup Internetu da nije novog protokola za komunikaciju i par inovativnih osobina u bežičnom segmentu.
nopreview
Epson projektori za posao i zabavu
Nemanja Nikolić
Ovog meseca isprobali smo dva Epson projektora sasvim različitih namena, a ono što ih povezuje jeste vrhunska funkcionalnost i lakoća korišćenja. Šta nude EH-DM2 i EB-1735W?
preview
Nebojša Rašković
Pored visokog stepena izdržljivosti, industrijske PDA uređaje odlikuje mnoštvo funkcija, kao i mogućnost primene u najrazličitijim privrednim granama. Pogledajmo kako se u tom svetu snalaze Psion Teklogix Neo i Extech S2500THS.
nopreview
Samsung HT-X20 kućni bioskop
Aleksandar Veljković
Elegantno dizajniran plejer kompaktnih dimenzija stiže sa ugrađenim FM/AM radio-tjunerom, USB portom, odličnim programabilnim daljinskim upravljačem i solidnim spiskom ulazno-izlaznih priključaka.
nopreview
Logitech LS1 Laser Mouse
Filip Majkić
Posle milijarditog isporučenog miša, Logitech je predstavio model LS1 - radi se o laserskom mišu sa par zanimljivih dodataka...
preview
Aleksandar Veljković
Canon-ov doskora najjači ultrazum, S5 IS, bio je bestseler pre svega zahvaljujući sjajnim performansama, briljantnom video modu i korisničkom interfejsu. Da li će ga novi SX10 IS nadmašiti?
nopreview
Fujifilm S100 fs
Aleksandar Veljković
Iako su prošle već tri godine od Fujifilm-ovog odvažnog promovisanja koncepta koji će premostiti jaz između kompaktnih i DSLR aparata, Fujifilm je ostao potpuno usamljen u svojoj viziji. Kada je već delovalo da će i oni odustati, stigao je naslednik, S100 fs. Koliko se čekanje isplatilo?
nopreview
Samsung VP-D381 - kamera za 135 evra
Aleksandar Veljković
Prosečne cene digitalnih fotoaparata i video kamera odavno su se izjednačile, ali kupiti DV kameru za manje od 150 evra ipak zvuči neverovatno. Zato nas je zaintrigirao Samsung-ov model VP-D381...
nopreview
Kako izabrati fotoaparat?
Aleksandar Veljković
Iz meseca u mesec prikazujemo nove modele digitalnih fotoaparata, ali kako da izaberete baš onaj koji odgovara vašim potrebama? Kroz par tekstova opisaćemo neke od najvažnijih parametara i protumačiti vrednosti koje srećete u tabelama...
nopreview
Apple Cinema Display
Nebojša Rašković
Zahvaljujući LED osvetljenju, novi Apple Cinema Display troši manje struje, a prikazuje veći broj boja. Koliko ovo opravdava njegovu visoku cenu?
nopreview
Rise of the Argonauts
Filip Majkić
Mitološka tematika je mnogo puta korišćena kao podloga za video igre. Akciona avantura Rise Of The Argonauts za osnovu koristi jedan od najpoznatijih starogrčkih mitova...
nopreview
Grand Theft Auto IV
Filip Majkić
Novi deo ekstremno popularne GTA franšize je stigao do nas. GTA svet nikada nije bio fokusiraniji, lepši, intenzivniji, zahtevniji... Posebna poslastica za igrače sa ovog podneblja je u tome da vas igra stavlja u čizme Srbina po imenu Niko, koji stiže u Liberty City. Kako odoleti?
nopreview
Glavni tok i interapt
Voja Antonić
Pogledajmo koliko se novih mogućnosti dobija kada dozvolimo da se neki potprogram izvršava preko reda, i to pod odgovarajućim uslovima...


Zebra


Orion DataKing

RNIDS

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter