GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #183 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #183 (19) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #183 (Decembar 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Intel za novi desktop
Miloš Stamenković
Nakon duže pauze, Intel je spremio prave novitete za desktop računare. Procesor s više jezgara, novo podnožje sa 2011 pinova i moćniji čipset zameniće "dotrajalu" LGA1366 platformu - ovo je dobrodošlica za Core i7 3930K i Sandy Bridge E, ali i matičnih ploča Gigabyte X79-UD5, X79-UD3 i Asus P9X79 Pro.
preview
Dejan Ristanović
X serija kompanije Lenovo obuhvata najmanje notebook računare, prilagođene pre svega putnicima koji traže minimalnu masu i maksimalne performanse, ne pitajući mnogo za cenu. Posle X200, X300 i drugih modela, stigao je X1. Sugestivno ime...
nopreview
Elitni laptop na dva načina
Bojan Stanojević
HP-ovu seriju prenosivih računara EliteBook čine dve grupe: vrhunski računari namenjeni poslovnim ljudima i mobilne radne stanice. Isprobali smo po jedan nov model iz svake kategorije, EliteBook 8460p i 8760w - zaslužuju li ime koje nose?
preview
Bojan Stanojević, Voja Gašić
Posle pametnog telefona, stigli su i pametni televizori: preuzimaju programe i druge sadržaje sa Interneta, vide YouTube, Facebook i Twitter, a ako je računar u blizini, svi filmovi sa njegovog diska su vam na raspolaganju. 3D slike je adut skupljih modela, a dijagonala ekrana neprestano raste. Zato krenite u Tehnomaniju i izaberite pametan televizor sa slikom u kojoj ćete uživati!
preview
Mladen Mijatović
Qnap TS-1279U-RP je storage server za poslovnu primenu. Opremljen sa čak 12 hard-diskova, ovaj uređaj predstavlja pouzdanu, snažnu i skalabilnu osnovu za profesionalna NAS i IP-SAN rešenja. A kapacitet sami birate...
nopreview
Drugi nalet Intex-a
Marko Mirić
Isprobali smo drugu grupu Intex-ovih telefona koji su upravo stigli na naše tržište. Sve ih karakterišu dva podnožja za SIM kartice, a ima i drugih zanimljivih noviteta, među kojima je i projektor integrisan u model IN 8810.
preview
Mladen Mijatović
Kažemo da moderne kamere za video-nadzor vide i u mraku, ali je za uspešno snimanje ipak neophodna neka minimalna svetlost. Kada ni nje nema, tu je infracrveno osvetljenje. Da vidimo šta mogu proizvodi firme Tirex, a pre svega IC iluminatori Elenek.
nopreview
TapSense: kako dodirujemo ekran
Nadežda Veljković
Upravljanje uređajima preko ekrana osetljivih na dodir uskoro će dobiti novu dimenziju - ekrani će moći da prepoznaju dodire različitih delova prsta. Time će se komunikacija čoveka i računara ubrzati čak i na malim ekranima, što je posebno značajno za mobilne telefone.
nopreview
Rubikova eKocka
Dejan Ristanović
Svako ko je ranih osamdesetih godina video Rubikovu kocku bio je fasciniran njenom mehanikom - kako je moguće da se stranice nezavisno okreću, a da se sve ne raspadne? Da je Erno Rubik sačekao tridesetak godine, ne bi mislio o mehanici - stigla je elektronska kocka, TouchCube.
nopreview
Džeparenje na daljinu
Voja Antonić
RFID kartice i tagovi su vrlo otporni, pouzdani i sigurni nosioci podataka za identifikaciju. Ipak, i oni imaju Ahilovu petu - neko ko prolazi pored vas može da pročita RFID karticu koju nosite u džepu, da je kopira i otvori vaša vrata. Kako izbeći takav scenario?
nopreview
Asus Lamborghini VX6S
Miloš Stamenković
Uz blagu razliku u boji u odnosu na prethodnika, novi Asus netbook donosi niz unapređenja unutar kućišta.
nopreview
X-mini zvučnici
Dejan Ristanović
X-mini zvučnici su nas prijatno iznenadili: atraktivan dizajn i kompaktne dimenzije propraćene su zvukom kome je, barem na notebook računarima, teško parirati. A za jedan od modela računar zapravo i nije neophodan...
nopreview
Miš + skener = LG LSM-100
Vojislav Simić
Uspešna kombinacija miša i skenera pokazuje da integracije periferijskih uređaja nisu nužno stvar prošlosti - ako ništa drugo, uštedićete novac i prostor na radnom stolu.
preview
Branislav Bubanja
U automobile su se odavno uselili računari u vidu board kompjutera - sada je došlo vreme da se opreme i HD kamerama, koje mogu mnogo toga da snime. Tako imate zapis onoga što se dešavalo na putu i uvek možete dokazati da ste poštovali saobraćajne propise... ako ste ih poštovali.
nopreview
Prestigio Multipad PMP5080B
Branislav Bubanja
Prestigio je predstavio novi tablet sa podrškom za Flash, dijagonale osam inča, po ceni uporedivoj sa mnogo skromnijim modelima od 7". A tu je i obilje softvera...
nopreview
Tastatura iza ekrana
Branislav Bubanja
Slajder telefoni postoje već gotovo deceniju. Asus se prvi dosetio da taj metod korišćenja tastature primeni na tabletu - tako je nastao Eee PAD Slider SL101.
nopreview
Jabra hands free
Nenad Veljković
Jabra, brend dobavljača handsfree komunikacionih rešenja GN Netcom-a, dostupan je i na našem tržištu. Prikazujemo dva modela bežičnih slušalica koja se razlikuju po gabaritima ali i upotrebi.
nopreview
Multi GPS
Branislav Bubanja
GPS uređaji ne služe više samo za navigaciju - sada su to pravi multimedijalni saputnici u kolima ili džepu. Najbolji dokaz za to je novi Prestigio.
preview
Nenad Veljković
Najnoviji Panasonic iz G serije ima izmenjivu optiku, 16 Mp senzor, snima čak 20 sukcesivnih slika u sekundi i podržava HD video. To je pravi naslednik poznatog GF1 modela kojim je Panasonic, zajedno sa Olympus-om, predstavio prvu mirror-less strukturu baziranu na Four Thirds standardu.YuNet

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter