GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #205 > Prvi pogled
Arhiva tekstova iz sekcije Prvi pogled. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #205 (16) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #205 (Decembar 2013)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Pavle Peković
Dell Venue Pro 8 je kompaktni tablet koji košta 299 dolara a donosi punu verziju Windows-a 8.1. Došlo je vreme da kompletan računar stavimo u džep pantalona, što kod mnogih izaziva nova pitanja...
nopreview
Pogled u UHD budućnost
Bojan Stanojević
Serija 9 je na vrhu Samsung-ove ponude televizora, a ove godine u nju su ušli Ultra HD televizori. Proverili smo kakav je model UE559090 i da li je 4K rezolucija spremna za realni svet.
nopreview
Opasno LEp Displej
Voja Gašić
Na sajmovima smo već par godina mogli videti prototipove televizora s OLED ekranima, ali LG-jev OLED televizor 55ea980 je napravio i komercijalni korak - možete da ga kupite u našim prodavnicama.
nopreview
Foto-Nokia
Voja Gašić
Model Lumia 1020 svedoči da Nokia, ali i čitavo Windows Phone 8 okruženje, imaju svoje adute.
nopreview
Na dva ekrana
Branislav Bubanja
Pametni telefoni i tableti su moćne sprave, ali ograničavajući faktor su mali ekrani. Prestigio Multiscreen PMD1 može da prebaci sliku na televizor, i to bežično - eto načina da dođete na prezentaciju, ubodete dongle u televizor i počnete da pričate, nevezani za kablove...
preview
Bojan Milosavljević
Profesionalni displeji nove NEC P-serije stižu sa mnoštvom poboljšanih karakteristika, ali i sa novim funkcionalnostima. Da vidimo šta nude P403, P463, P553, P703 i P801, monitori s dijagonalama ekrana od 40" do 80".
nopreview
Garmin u video akciji
Boris Stanojević
Garmin je stekao reputaciju odličnim uređajima za navigaciju namenjenim ljubiteljima boravka u prirodi i aktivnostima koje to podrazumevaju. Kako današnje vreme zahteva da se kompanije šire i prilagođavaju, tako i Garmin nije mogao da ostane po strani kada su u pitanju akcione kamere: predstavljamo Virb.
preview
Bojan Milosavljević
Moderna tehnologija je danas u službi tehničkog ali i fizičkog obezbeđenja ? uređaj po imenu Active Track se oslanja na GPS, mrežu mobilne telefonije i RFID tehnologiju kako bi poboljšao kvalitet rada čuvara drugih radnika obezbeđenja.
nopreview
Sony Alpha 7/7R
Nenad Veljković
Ponovo Sony i ponovo prvi put na svetu. Reč je o dve slične kompaktne kamere punog formata, po prvi put sa izmenjivom optikom i mnogo megapiksela. Pogledajmo šta podrazumeva ova full-frame grana.
nopreview
Windows i Windows Phone aplikacije iz Srbije
Aleksandra Rakin
Ne samo da broj aplikacija u Windows Store-u raste i dostiže šestocifrene brojke, već i broj aplikacija za Windows platformu koje nastaju u Srbiji raste iz dana u dan. Upoznajemo vas s nekoliko njih koje ćete rado koristiti, uz podsećanje da je od 20. novembra Windows Phone dobio i dugoočekivani Instagram - porodica je sada potpuna.
preview
Dejan Ristanović
U PC#204 našu pažnju je privukao mali storage server Qnap TS-220, kao pouzdano i jeftino rešenje za skladištenje podataka u kući ili firmi. Krenuli smo korak dalje i isprobali Qnap TS-420 koji, uz slične karakteristike i jednako povoljnu cenu, nudi više prostora i veću fleksibilnost.
nopreview
Bezbednost za budućnost
Kristijan Lazić
ESET-ov paket Smart Security, koji obezbeđuje kompletnu zaštitu računara i mreže, stigao je u novoj verziji, dalje unapređujući opcije po kojima je već bio veoma poznat, ali i uvodeći nove, od kojih je posebno interesantna zaštita računara od krađe.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Internet Explorer 11, finalni WinAmp, The Bat! i Norton 360.
nopreview
Pametni kamenčić
Relja Jović
Tržište pametnih satova je poslednjih meseci u porastu. Medijski je najzastupljeniji Samsung Galaxy Gear, pre svega zahvaljujući jakoj kampanji, ali ima još snažnih igrača u areni. Da vidimo šta može Pebble.
nopreview
Tastatura za vaš tablet
Jovana Milićević
Na tabletu možete da kucate, ali ako se radi o većem tekstu, ekran će teško zameniti pravu, fizičku tastaturu. To je imao na umu i Logitech kada je kreirao Ultrathin Keyboard Cover za iPad.
nopreview
Zimski gadžeti
Nebojša Prijić
Odlazak na zimovanje obično podrazumeva beg od svega elektronskog. Ipak, zašto bismo se odricali tehnologije ako ona može da nam asistira na snegu? Opremite se za planinu u hi-tech stilu!


IKOTEK-2023-04


PC Press Studio

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter