GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #76 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #76 (22) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #76 (Mart 2002)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
nopreview
Balans koji dobija
Milan Bašić
Compaq je "u ovoj rundi" napravio notebook koji nije lako dostići - Evo N600c. Tajna nije u najboljim performansama, već u dobro napravljenom balansu...
nopreview
Northwood ili Athlon XP?
Aleksandar Veljković
Pružila nam se prilika da, jedva mesec dana nakon svetske promocije, isprobamo dva najjača procesora firmi Intel i AMD. Intel je konačno ponovo na vrhu, ali ne samo po performansama, nego i po ceni...
preview
Branko Nikitović
Ključ je, kao i obično, bio u ceni: čim su postali jeftiniji, LCD monitori su postali deo PC konfiguracija, a na našem testu se našla gomila novih modela dostupnih na jugoslovenskom tržištu.
preview
Aleksandar Veljković
Pojava DDR platformi je "probudila" tržište Pentium 4 matičnih ploča. Izbor čipsetova je sve veći, ali koji je od njih najbolji?
nopreview
GeForce 4 MX
Aleksandar Veljković
nVidia je povukla lukav marketinški potez izbacivši GeForce 4 MX po vrlo atraktivnoj ceni. Ali, da li je to zaista četvrta generacija GeForce-a koju su kupci očekivali?
preview
Boris Stanojević
Kupili ste digitalni foto-aparat, sve nove fotografije čuvate na CD-ovima, ali šta sa onim (kilo)metrima starih filmova? Isprobali smo skenere koji omogućavaju (i) transformaciju filma u digitalnu formu.
nopreview
Delta 1010
Saša Marković
Srebrna Delta M serija firme Midiman nastala je 1999. godine restilizovanjem DMAN zvučnih kartica. Za sve ljubitelje vrhunskog zvuka iz Delta game izdvajamo najjači adut - M Audio Delta 1010.
preview
Nenad Veljković
Zanimljivi Pinnacle-ov eksterni uređaj, Bungee, pretvoriće vaš računar u kombinaciju televizora i video-rikordera
nopreview
Vaša polovina računara
Vladimir Cerić
Računara nikada dosta - koliko god da ih kupite, u firmi će neko uvek čekati na svojih pet minuta. Samo kada bi isti računar moglo istovremeno da koristi nekoliko službenika... EasyClone obećava upravo to!
nopreview
Intel Northwood 2.2
Aleksandar Veljković
Svi znamo da Intel proizvodi procesore i matične ploče, ali će činjenica da postoji kompletna Intel-ova PC konfiguracija za mnoge predstavljati iznenađenje. Zato smo se obradovali prilici da vidimo kako u Intel-u smatraju da treba da izgleda savremeni PC računar najviše klase.
preview
Vladimir Cerić
Za one koji su se zasitili uobičajenih sivih tonova kompjuterske opreme, Compaq je izbacio novu seriju poslovnih računara pod nazivom Evo. Koncipirani u obliku radnih stanica smeštenih u klasična kućišta, oni su redizajnirani taman toliko da unesu novi duh u kancelarije svojih vlasnika...
nopreview
Centra 5098PR
Vladimir Cerić
Veliki povratak Pentium-a 4 na tržište snažnih konfiguracija umerene cene nastupio je nakon promocije Intel i845D čipseta koji podržava DDR memoriju. Na njemu se zasniva i najnovija kreacija iz Centra familije - model 5098PR.
nopreview
Mastila sa osmehom
Ivan Miladinović
Inkjet štampači su savršeni sve dok ne potrošite kertridž i ne čujete koliko košta nov. Svaka ušteda je zato dobrodošla...
nopreview
Canon Powershot Pro90IS i G2
Milan Četić
Dva nova modela iz Canon-ove Powershot familije, Pro90IS i G2, oba spadaju u (polu)profesionalnu klasu i sličnih su cena, ali se po mogućnostima značajni razlikuju.
nopreview
Leteći kolorci
Milan Četić
Pre oko dve godine Xerox, gigant u proizvodnji kopir mašina i velikih laserskih štampača, kupio je Tektronix, poznatog ali malog proizvođača kolor štampača. Sada je pred nama Phaser 7700, laserski kolor štampač koji predstavlja neposredni rezultat ovog ujedinjenja, a pogledali smo znatno jeftiniji Phaser 860.
nopreview
Fuji FinePix 6900
Milan Četić
Na cenu digitalnog foto-aparata najviše utiče broj piksela. Zato je Fuji pribegao triku - interpolacijom podataka dobijaju se snimci koji imaju više piksela nego sam CCD. Kakvi su rezultati?
nopreview
Epson Acculaser C1000
Milan Četić
Laserski kolor štampači su već dugo prisutni na tržištu, ali ih (opravdano) bije loš glas da su suviše skupi za obične korisnike. Trenutno je tržište polarizovano - pojavljuju se još skuplji ali moćni modeli, a s druge strane, low-end štampači postaju sve jeftiniji. Ovoj drugoj grupi pripada Epson-ov Acculaser C1000, koji je na našem tržištu odškrinuo vrata budućem talasu sličnih uređaja.
nopreview
Optra E320
Milan Četić
Procenjujući da je korisnicima dovoljna rezolucija laserskog štampača od 600 dpi a da odluku o kupovine donose na osnovu brzine uređaja i njegove cena, Lexmark je osmislio model Optra E320.
nopreview
WD FireWire hard disk
Vladimir Cerić
IEE1394 (FireWire) je nezamenljiv pri montaži audio i video materijala, a uz ekspanziju DV kamera sve su popularniji eksterni diskovi koji se povezuju na računar pomoću ovog interfejsa. Do nas je stigao Western Digital-ov adut.
nopreview
Najbolje iz oba sveta
Vladimir Cerić
Snažna PC konfiguracija danas obavezno ima CD pisač i DVD čitač, dakle troši dva mesta u kućištu i dve IDE grane za rad sa kompakt diskovima raznih vrsta. Ako želite da obe funkcije objedinite u jednom uređaju, isprobajte LH GCC-4120B.
nopreview
Tehnologija u službi zdravlja
Nadežda Veljković
Možda će nekome ideja da nas u budućnosti pregleda lekar koji se nalazi na drugom kontinentu ili da nas operiše robot izgledati isuviše smelo, ali nove tehnologije u medicini pomeraju granice mogućeg...
preview
Voja Gašić
Echostar DSB-707 i DSB-808 satelitski prijemnici, Hama Fold-2000 savitljiva (!) tastatura, jazzPiper MP3-CD plejer, LifeView USB LifeTV, Logitech WingMan Cordless Gamepad, Praktica Genius 1.0 foto-aparat, Techsony 9000 DVD plener, Verbatim SuperAzo CD-ovi i bežični Teletabisi.


Plazma

Pantheon PAWYuNet

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

BIZIT 2021

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter