GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #81 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #81 (23) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #81 (Septembar 2002)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Stoni računari u torbi
Milan Bašić
U svetu se sve više priča o notebook sistemima koji su sposobni da zamene stoni PC. Detaljno smo analizirali i uporedili Compaq Presario 2800, Dell Inspirion 8200, Fujitsu-Siemens Lifebook C, Toshiba Satellite 1900, Toshiba Satellite 5100 i PC Plus Titanium.
preview
Aleksandar Veljković
Odavno nije bilo veće ponude kvalitetnih čipseta za matične ploče, pa su kupci često zbunjeni. Bacili smo još jedan, sveobuhvatni pogled na domaću ponudu...
nopreview
Kako ohladiti Athlon?
Aleksandar Veljković
Kako održati idealnu radnu temperaturu Athlon procesora? Zavirili smo u ponudu kulera firmi GlobalWin, Titan i Thermaltake u potrazi za najboljim.
nopreview
Četiri asa u rukavu
Milan Bašić
Najnovijom ponudom tankih TFT monitora Samsung je učvrstio svoje pozicije na vrhu. Testirali smo modele SyncMaster 171P, 191T, 151S i 151D.
nopreview
Tandem za budućnost
Vladimir Cerić
Naziv "integrisana ploča" i dalje budi negativne asocijacije. Firme nVidia i Shuttle udružile su se kako bi oborile tu predrasudu...
nopreview
Za dugotrajne uspomene
Milan Četić
Napredak inkjet tehnologije ne ogleda se samo u dizajnu i performansama štampača - usavršavaju se i foto-papiri. Glavni cilj je da slika i posle više godina bude očuvana.
preview
Milan Četić
Hoće li Lexmark uhvatiti korak sa vodećim proizvođačima na inkjet tržištu? Novi modeli, Z25, Z35, Z55 i Z65n otvaraju mu prolaz ka samom vrhu...
nopreview
Skretničari mreže
Voja Gašić
Proizvođači kao što je Allied Telesyn trude se da posao planiranja i održavanja lokalne mreže maksimalno olakšaju. Isprobali smo njihove nove switch-eve.
nopreview
Slagalica sa linijama
Dejan Ristanović
Telefonska infrastruktura poslovnih prostorija i stanova napreduje. Zainteresovala nas je ponuda kućnih centrala, pa smo isprobali Tenovis Integral T1.
preview
Vladimir Cerić
Kupci računara sve češće nalaze interes da investiraju u jaču mašinu, koja će uspešno "pokriti" trenutne potrebe, ali neće brzo pokleknuti pod teretom dolazećih verzija Windows-a i Office-a. Jedna takva konfiguracija nam je ovog meseca stigla iz firme Jugodata.
preview
Vladimir Cerić
Već ustoličenim brand-ovima domaćih računarskih firmi sada se pridružuje se novosadski Pin Computers nam je na test poslao probni primerak računara iz serije Neo, koji osim kvalitetnih komponenti iz Pin-ovog distributerskog programa ima i personalizovane periferije.
nopreview
Centra 5380 PR
Vladimir Cerić
Centra linija više ne sadrži samo računare, već i kompletna okruženja - ovomesečni model se prodaje "u paketu" sa štampačem i skenerom.
nopreview
CD MP3 plejeri
Branislav Bubanja
Vreme "običnih" diskmena neumitno prolazi, a njihovo mesto polako i sigurno preuzimaju MP3 uređaji. Predstavljamo dva interesantna modela: Sony D-CJ501 i Dioneer DCP-100.
nopreview
Zvuk za novo vreme
Vladimir Cerić
Najnoviji modeli Altec Lansing zvučnika, 220, 221 i XA3021, možda nisu glamurozni i snažni kao neki od njihovih prethodnika, ali plene jednostavnošću i kvalitetom.
nopreview
Nikon Coolpix 2000 i 4500
Milan Četić
Dva nova modela koja su se upravo pojavila na tržištu odlični su primeri Nikon-ove filozofije u proizvodnji digitalnih aparata: naglasak je stavljen na lakoću korišćenja i kvalitet snimaka, u odnosu na proseke koji trenutno postoje u njihovim klasama.
nopreview
HP PhotoSmart 320
Milan Četić
Hewlett-Packard je za nekoliko godina stekao poziciju jednog od najvećih proizvođača digitalnih fotoaparata. Glavni adut njihovih uređaja nisu (tehnički izražene) mogućnosti, već širok skup karakteristika prilagođenih najširoj publici. Takav trend sledi i najnoviji PhotoSmart 320, naslednik modela 318, koji u odnosu na prethodnika donosi brojna unapređenja, ali i nižu cenu.
nopreview
HP DeskJet 3820
Milan Četić
Ove jeseni Hewlett-Packard je doneo brojne novitete među svoje inkjet štampače i drastično poboljšao tehnologiju. Ipak, nekim korisnicima je i ono što je nudila serija 900 sa svojom PhotoREt III tehnologijom bilo sasvim dovoljno. Zato je najnoviji model sa oznakom 3820 jedan od "poslednjih Mohikanaca" ove, dve godine stare, tehnologije.
preview
Milan Četić
Hewlett-Packard je lider u oblasti multifunkcionalnih mašina namenjenih kućnoj i SOHO primeni, a sada osvaja i tržište ozbiljnijih uređaja slične namene. LaserJet 4100 MFP predstalja odličan početak.
nopreview
Techsony DV900 MP3
Saša Krstić
Firma Techsony predstavila je novi model iz serije Makidol MP3 diskmena. DV900 je lakši, kvalitetniji i jeftiniji naslednik prethodnog modela DV898.
nopreview
Epson EMP 720
Milan Četić
Multimedijalni video projektori su još uvek prilično skupi uređaji, najviše zbog toga što se tehnologija na kojoj se zasnivaju i dalje u brzom razvoju. Jedna od firmi koja je u samom vrhu ovog razvoja je Epson, a njegov najnoviji model EMP 720 predstavlja odličan primer napretka...
nopreview
HP OfficeJet d155xi
Milan Četić
Multifunkionalni uređaji se, osim kao štampači odnosno skeneri, koriste i kao kopir-mašine. OfficeJet D serija je pokušaj HP-a da se približi malim firmama, pa je za osnovu izabran inkjet štampač CP1160, a onda je ta osnova modifikovana na originalan način...
nopreview
RAM budućnosti
Nadežda Veljković
Kompjuteri se brzo menjaju, jer nove tehnologije postavljaju pred njih sve veće zahteve. Posebno mesto u svim diskusijama zauzima radna memorija...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Casio Satellite Navi GSM časovnik, Enermax i Sirtec napajanja, LiteOn CD i DVD, Mustek v560 DVD plejer, PC 2700 DDR memorija, Toshiba e310 PocketPC, US Blaster zvučnici i Wireless Optical XP miš.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter