GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #83 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #83 (20) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #83 (Novembar 2002)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Aleksandar Veljković
Kraj godine je zgodna prilika za kupovinu novih računara, pa smo na 16 poslovnih konfiguracija ispitali načine za oprevanje IT kutka vaše kancelarije.
nopreview
3D diktat(ura)
Aleksandar Veljković
Grafička kartica Radeon 9700 je čudo koje je retko ko očekivao i kojim je ATi postao neprikosnoveni tehnološki lider u domenu 3D akceleracije, potisnuvši GeForce 4 u drugi plan. U čemu je tajna?
preview
Milan Bašić
Kvalitet servera je izuzetno značajan čak i za najmanje informacione sisteme. Kako je tekao jedan projekat i šta je najzad izabrano?
nopreview
Sony plejada
Branko Nikitović
Sony monitori su dugo bili "van fokusa" na našem tržištu, iako su predstavljali skrivenu želju mnogih kupaca. Zahvaljujući firmi "Pakom", Sony je sada pristupačan znatno širem krugu korisnika. Isprobali smo pet njihovih TFT (SDM-X52B, SDM-S81) i CRT (CPD-G220, CPD-E450, CPD-E550) modela.
nopreview
Usamljen na vrhu
Vladimir Cerić
Tek što smo pomislili da će se Maxtor uspavati na mestu tržišnog lidera, on je plasirao nove, usavršene modele. U očekivanju SerialATA diskova, isprobali smo Fireball3, DiamondMax Plus8, DiamondMax Plus9 i D70X-6L.
nopreview
Intel ili SiS?
Vladimir Cerić
Na tržištu Pentium 4 čipsetova sve jače pozicije osvaja i do sada marginalizovani SiS. Uporedili smo njegov najnoviji proizvod sa Intel-ovim rešenjima.
preview
Vladimir Cerić
DVD pisači polako "hvataju zalet", mada ih u našim prodavnicama i dalje nema baš previše. Zato smo se obradovali novom Asus-ovom DVD-R uređaju čija je oznaka DVR-104.
preview
Branislav Bubanja
Do sada smo predstavljali Fujifilm kamere, a sada ćemo otići korak dalje i, pored FinePix fotoaparata, predstaviti kućnu radionicu za izradu digitalnih fotografija.
nopreview
Da nebo (uvek) bude plavo
Milan Četić
Problem postizanja verne reprodukcije boja u procesu štampe star je koliko i postojanje fotografskog sloga. Kako današnja tehnologija odgovara ovom izazovu?
nopreview
Može li još brže?
Vladimir Cerić
Prvog predstavnika generacije 40-brzinskih CD-pisača već smo vam predstavili - bio je to Teac-ov CD-W540E. Sada su stigla i dva žestoka konkurenta: NEC NR-9100A i LG GCE-8400B.
nopreview
HP DesignJet 100
Milan Četić
Novi modeli plotera ne pojavljuju se baš svaki dan i ne privlače previše pažnje, jer su interesantni samo malom broju kupaca, a često su izuzetno skupi. Najnoviji proizvod firme Hewlett-Packard, DesignJet 100, predstavlja prvi pokušaj da se ploteri učine pristupačnim za šire tržište.
preview
Milan Četić
Minolta je poznata po proizvodnji kvalitetnih i robustnih fotokopira, ali proizvodi i jednako kvalitetne laserske štampače, kao što je PagePro 1200w. Iako pripada ekonomskoj klasi, štampač zadržava mnoge karakteristike tipične za skuplje uređaje ove vrste.
nopreview
Lexmark Forms Printer 2490
Milan Četić
Iako su im mnogi predviđali kraj, matrični štampači nisu "izumrli" pošto još nije pronađeno bolje rešenje za štampu na formularima sa više kopija. Lexmark-ov Forms Printer 2490 je prilagođen upravo firmama koje se bave špedicijom, carinskim poslovima, saobraćajem...
nopreview
Epson Stylus C42 i C62
Milan Četić
Epson-ova služba razvoja pokušava da demantuje tezu da su njihovi inkjet printeri nepogodni za štampanje teksta na običnom papiru. Da li su kod dva nova "kućna" modela, Stylus C42 i 62, ti napori dali rezultat?
nopreview
HP DeskJet 450C
Milan Četić
Da li vam je na putu potreban portabl inkjet, koji ipak nije igračka, a nije ni preskup? Isprobali smo HP DeskJet 450C.
nopreview
HP Photosmart 850
Milan Četić
Aduti novog Photosmart 850 su CCD od 4.1 megapiksela i odlična optika. Kakvi su rezultati?
nopreview
Philips bSURE XG1
Marko Mihajlović
Philips je projektor bSURE XG1 prilagodio visečasovnoj svakodnevnoj eksploataciji, pre svega u salama za predavanja. Inovacije su posvećene zaštiti najosetljivijeg dela projektora - lampe i produženju njenog "životnog" veka.
nopreview
Panasonic KX P2130
Andrijana Todorović
Drugi matrični štampač koga ovog meseca testiramo, Panasonic-ov 24-pinac KX P2130, pored mogućnosti koje standardno karakterišu ovakve uređaje donosi i Super Quiet mod, kao i zanimljivi kontrolni panel...
nopreview
Multipraktik plejeri
Branislav Bubanja
Predstavljamo nekoliko ekskluzivnih modela MP3 plejera neobičnog izgleda - firma Digital World je, osim osnovnih usluga, odlučila da otvori neke nove primene...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
D-Link DCS-1000W bežična kamera, alati za postavljanje optičkih kablova, Genius EasyTrack Optical trackball, Inform UPS, Logitech Mx300 Optical Mouse, Mustek gSm@rt minijaturni fotoaparat, Neo kućišta i miševi, Verbatim Company Card mini CD-ovi i komplet alata za servisiranje PC-ja.


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter