GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #84 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #84 (24) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #84 (Decembar 2002)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
AMD Thoroughbred
Aleksandar Veljković
Može li 0.13 mikrometarska tehnologija pomoći da Athlon "preživi" još neko vreme? Testirali smo AMD-ov novi procesor i uporedili ga sa konkurentima koji dolaze iz Intel-ovih fabrika.
preview
Vladimir Cerić
Detaljno smo testirali 15 konfiguracija domaćih firmi koje su se potrudile da sklope brze, svestrane i udobne mašine namenjenih kućnoj upotrebi.
preview
Voja Gašić
Kada je 1998. godine Unisys najavio CMP arhitekturu, mali broj stručnjaka je znao o čemu se radi. A onda je ta arhitektura dovela PC do mainframe sveta...
nopreview
Snaga u džepu
Aleksandar Veljković
Najnovija generacija PDA uređaja polako ali sigurno, grabi ka funkcionalnosti svojstvenoj "pravim" PC računarima. Šta nude Asus i Compaq/HP?
nopreview
Šest notebook saputnika
Milan Bašić
Brzina, robustnost, bogatstvo opreme, atraktivan dizajn i(li) niska cena... Sve su to karakteristike o kojima razmišljamo kada treba izdvojiti novac za notebook. Kako rade Acer, Dell, HP, IBM, Toshiba i novi kandidat, firma Yakumo?
preview
Voja Gašić
Da li su nForce 2 i 845PE dobra rešenja kada dođe trenutak da gigahercne procesore zamenite duplo bržima?
nopreview
Očekivanja i rezultati
Vladimir Cerić
Najnoviji set VIA čipova donosi mnoštvo noviteta, ali kako stoji stvar sa performansama?
nopreview
Arhitektura smart kartica
Goran Obradović
Hoćemo li i mi uskoro, umesto ličnih karti, pasoša ili zdravstvenih knjižica, koristiti pametne kartice? Tehnologija napreduje - upoznajmo nove standarde!
preview
Milan Četić
Lexmark-ova Optra T serija predstavlja snažnog konkurenta HP-u u srednjoj i višoj klasi laserskih štampača. Isprobali smo četiri modela koji "pokrivaju" čitavu paletu.
nopreview
Microtek je stigao
Milan Bašić
Microtec skeneri popunjavaju prazninu u višoj srednjoj klasi, ali će ih verovatno i korisnici skromnijih zahteva rado kupovati.
nopreview
Vizionarski duet
Nikola Stojanović
Kalifornijska firma Visioneer, deo kompanije Primax Electronics je još jedan, za naše tržište nov, proizvođač SOHO skenera.
nopreview
Sweex galanterija
Nikola Stojanović
Mrežna oprema i multimedija postaju sve dostupniji. Isprobali smo ponudu firme Sweex.
nopreview
Profilisana DVD ponuda
Branislav Bubanja
Prateći trend sve veće popularnosti DVD plejera na našem tržištu, predstavljamo nekoliko reprezentativnih modela za kupce različitih platežnih mogućnosti. Proizveli su ih Mustek, Samsung, Roadstar i Panasonic.
nopreview
Jeftini 5.1 sistemi
Branislav Bubanja
Proizvođači 5.1 sistema zvučnika se u poslednje vreme trude da naprave modele koji će pružiti pravi surround zvuk za malo para. Šta nude Philips, Mecmar i Creative?
nopreview
Panasonic KX-P7100
Marko Mihajlović
Panasonic KX-P7100 je crno-beli laserski štampač namenjen radu u kancelariji. Zasnovan je na Brother-ovoj mehanici, napravljen od robustne plastike i donosi nekoliko zanimljivih osobina interesantnih za poslovne ljude.
nopreview
Canon LBP 1210
Milan Četić
Japanski Canon je već nekoliko godina proizvođač mehanike za laserske štampače firme Hewlett-Packard, pa nije neobično što jeftini modeli koje HP predstavi tržištu posle izvesnog vremena dobiju "kopije" sa Canon-ovim znakom. Može li LBP 1210 da konkuriše uzoru, modelu HO LaserJet 1200.
preview
Marko Mihajlović
IXUS serija je plod Canon-ove ambicije da kupcima prezentuje fotoaparate lake za upotrebu, malih dimenzija, ali bez umanjenja funkcionalnosti. Pred nama su se našla dva nova modela...
nopreview
HP LaserJet 4200 i 4300
Milan Četić
LaserJetom 4100 je u dugom periodu bio najjači A4 crno-beli laserski štampač na tržištu, a onda se konkurencija umešala. Sada je stigao Hewlett-Packard-ov odgovor u vidu modela LaserJet 4200 i 4300.
nopreview
HP Photosmart 7550
Milan Četić
Direktna štampa sa digitalnih fotoaparata i memorijskih kartica je pravi hit, a Photosmart 7550 je najjači predstavnik najnovije HP-ove generacije direktnih foto-štampača.
nopreview
Epson Perfection 1660 Photo
Milan Četić
Perfection 1660 Photo je skener optičke rezolucije 1.600 piksela po inču, sa mehaničkom rezolucijom od 1.600*3.200 ppi. Njegov glavni adut je, ipak, Epson-ova precizna mehanika...
nopreview
HP ScanJet 3500
Milan Četić
Hewlett-Packard-ovi skeneri su prilagođeni korisniku koji ne žele da se previše upuštaju u parametre skeniranja, a opet traže digitalne slike korektnog kvaliteta. Tu ideju sledi i nova generacija skenera, čiji je jedan od pripadnika ScanJet 3500.
nopreview
Canon Lide 20 i 30
Milan Četić
Japanski Canon je najozbiljniji proizvođač CMOS optičkih senzora, pa su čak uspeli da naprave i profesionalni fotoaparat (EOS D60) koji umesto CCD-a koristi CMOS senzor. Ove senzore Canon primenjuje i u proizvodnji skenera, a dva najnovija modela su LIDE 20 i LIDE 30.
nopreview
Fotoaparati budućnosti
Esad Jakupović
CMOS, CCD i Super CCD senzorima sada se pridružuje Foveon X3. Hoće li on dovesti do revolucije u svetu digitalnih fotoaparata?
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
A4Tech 2Hand Works Wireless Office Desktop tastatura, Belkin Regulator Pro UPS, D-Link wireless kartice, Fanner kuleri, Gainward MX440 Pro Vivo grafička kartica, Palm Zire m150 palmtop, Siemens ID Mouse koji kontroliše i otisak prsta, Sony DSC-S75 fotoaparat i Stream DVD plejer.NIS

Shoppster-2023-03

Erste


Čitaj PC Press

BIZIT Seminar

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter