GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #95 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #95 (18) Samo tekstovi objavljeni online (5)
- PC #95 (Decembar 2003)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
preview
Branko Maksimović, Nenad Akšić
Ako ste radoznali kako izgleda 25 aktuelnih konfiguracija iz domaće ponude na jednoj gomili, pogledajte naš novogodišnji test kućnih računara, podeljenih u dve grupe - multimedijalne mašine i računari prilagođeni igrama. Rezime je kratak: u proseku - odlično. Neki su se, osim toga, izdigli i znatno iznad proseka...
nopreview
DLP projektori, definitivno
Voja Gašić
U segmentu najkvalitetnije i najažurnije ponude projektora, pored redovnog Plus-a, sada se nalazi i Optoma.
nopreview
Vreme Radeon-a
Aleksandar Veljković
Današnji lider u domenu 3D grafike zove se ATi, ali i firma nVidia ulaže značajne napore u razvoj grafičkih kartica, održavajući priključak. Kako će se međusobno odnositi Radeon 9800XT i GeForce FX5950 Ultra?
nopreview
Canon EOS 10D
Boris Stanojević
Digitalna fotografija osvojila je svet, pa se formira i "gornji dom" ovog tržišta. Na tronu su digitalni SLR fotoaparati, među kojima prvo mesto po prodaji trenutno zauzima Canon EOS 10D.
nopreview
Za bržu mrežu
Milan Bašić
U svetu su broadband, gigabit i wireless deo svakodnevnog razgovora o mrežama, pa čak i onim najmanjim. Kod nas to vreme tek dolazi, ali prvi uređaji prihvatljive cene su se pojavili u prodaji. Pred nama se našao niz uređaja firmi Canyon i Schrack.
preview
Vladimir Cerić
Po preuzimanju Compaq-a, Hewlett-Packard je izmenio mnoge proizvodne programe. Posebno su zanimljive promene u porodici malih iPaq računara, pa smo sa zadovoljstvom testirali jeftini 1930 i skupi, ali moćni iPaq 5550.
nopreview
ATI je dovoljan
Aleksandar Veljković
Nakon što se nVidia sa poprilienim uspehom priključila spisku proizvođača setova čipova, i ATI je stupio na tu scenu. Testirali smo njihov prvi čipset namenjen pločama za desktop računare.
preview
Milan Četić
Ako posmatramo uspon korporacije Samsung na IT tržištu, lako primećujemo kako je svaki njihov korak brižljivo planiran. Sada su na redu multifunkcionalne mašine 5115, 5315F i SCX-4216. Dve su zasnovane na inkjet a jedna na laserskom štampaču...
nopreview
Centrino može i da sačeka
Milan Bašić
Jači procesori, veći diskovi i umrežavanje, uz povoljnije cene su najznačajnije odlike modela koji su se pojavili kod nas u poslednje vreme. Čak i bez Centrino tehnologije, Asus A2400H, L3000D, L5800C i FSC Amilo D8830 zaslužuju pažnju.
nopreview
Canon i865
Milan Četić
Danas gotovo svaki inkjet štampač može da zadovolji potrebe velikog dela gorisnika, ali mesta za inovaciju i dalje ime. Canon i865 je očito plod pažljivog ispitivanja tržišta...
nopreview
Lexmark X215
Angelina Vučković
Kompanija Lexmark je korisnicima najzad ponudila kompletan multifunkcionalni uređaj - model X215 objedinjuje skener, faks i laserski štampač. Sve to je prilično bogato opremljeno...
nopreview
HP ScanJet 4600/4670
Milan Četić
Novi modeli iz ScanJet serije, 4600 i 4670, predstavljaju pravo iznenađenje: umesto da stoji paralelno sa površinom stola, papir se ulaže gotovo u vertikalnom položaju. Ta "sitna" razlika otvara čitav spektar novih primena...
preview
Angelina Vučković
Hewlett-Packard, promocijom PSC 1350 i PSC 2510, započinje novi napad na tržište multifunkcionalnih mašina. Konačno kvalitet i brzina štampe odnosno skeniranja ne zaostaju za uređajima specijalizovanim samo za jednu od ovih primena, a i integracija je sve čvršća...
nopreview
Epson L-300/L-400
Milan Četić
Epson je stekao reputaciju proizvođača solidnih digitalnih fotoaparata, a onda je prošle godine naprosto nestao sa tog tržišta. Sada se Epson vraća na tržište sa dva nova modela i potpuno novom koncepcijom.
nopreview
Plejer i kompresija
Branislav Bubanja
MP3 CD plejeri su gotovo potpuno istisnuli iz upotrebe klasične CD plejere iz jasnih razloga - po neznatno višoj ceni nude mnogo veću funkcionalnost. Šta donosi ATRAC3plus format kompresije i kako se Sony-jev D-NE511 snalazi sa njim?
preview
Voja Gašić
Kad su u pitanju računarske komponente, navikli smo na blagotvorni uticaj konkurencije. Tako se na tržište dobrog zvuka umešala i poznata kompanija VIA modelom Revolution 7.1. To je osmokanalna kartica vrhunskog kvaliteta u potrošačkom segmentu.
nopreview
Sve boje na vašem zidu
Milan Četić
Tragajući za idealnim štampačem koji može da se koristi i za tekst i za fotografije, HP je osmislio Photosmart 7960. Njegov ključni adut je PhotoREt Pro tehnologija.
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Abit DigiDice barebone sistem, Canyon Flash USB drajv, Digimax 240 i 360, KWorld PC2TV, Logitech Extreme3D Pro i Attack3 džojstici, M-audio Oxygen 8 USB klavijatura, Technosonic CD MP3 plejer i Zalman kuleri.


NIS

Ingram Micro


Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter